Klopp blir i Liverpool

Tirsdag formiddag ble det bekreftet at Joachim Löw går av som landslagstrener for det tyske herrelaget. Det er dog ikke med umiddelbar virkning, og Löw kommer til å være trener frem til europamesterskapet som skal spilles i sommer er over.

Löw har opprinnelig en kontrakt som varer til slutten av 2022, men ønsket altså sin egen avskjed som tysk landslagstrener tidligere enn forventet.

Allerede før Löws oppsigelse var offentliggjort, spekulerte flere eksperter i om Klopp kan bli erstatteren hans. Ryktene har blitt kraftig forsterket som følge av formduppen Liverpool befinner seg i. 

Ifølge Sky Sports og Fabrizio Romano har det nå kommet frem at Klopp uansett ikke kommer til å overta jobben til Löw med det aller første.

– Jeg har tre år igjen i Liverpool, og det er et simpelt utsagn, en simpel situasjon.

– Man signerer en kontrakt, og da prøver man å innfri til kontrakten, gjør man ikke? Jeg hadde en kontrakt i Mainz hvor jeg forble med dem selv om det var interesse fra andre klubber med mer penger.

– Det handler bare om «timing», og hvis det ikke funker trenger man ikke miste noe nattesøvn over det.

– Jogi Löw gjorde en fantastisk jobb i så mange år. Jeg skjønner at han vil ha dette høydepunktet i EM, prøve å skvise ut alt han kan, og så kan noen andre ta jobben videre.

– Noen andre vil gjøre jobben, og jeg er ganske sikker på at mengden dyktige tyske managere som finnes vil gjøre det enkelt å finne en god løsning, avsluttet Klopp til Sky Sports.

Onsdag kveld spiller Liverpool returoppgjøret mot Leipzig i Champions League, og den skummelt dårlige hjemmeformen gjør det uforutsigbart hvordan veien videre går.

Heldigvis for Liverpool spilles ikke kampen på deres faktiske hjemmebane, men på en slags symbolsk hjemmebane i Budapest, byen hvor også Leipzigs «hjemmekamp» ble spilt.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds