Jurgen klopp FA

Klopp følger siste hjemmekamp fra tribunen – må vinne de to siste

Det engelske fotballforbundet straffet Liverpool-manager Jürgen Klopp med to kamper karantene etter at han kritiserte fjerdedommeren og hoveddommer Paul Tierney og lurte på “hva han hadde imot Liverpool” .

For Liverpool som for mange av de andre lagene i Premier League, venter noen av de viktigste kampene denne sesongen, men Klopp tror ikke dette vil ha så mye å si for ledelsen av laget.

  • Jeg vil ha kontakt med mine trenere under kampen

I lørdagens hjemmekamp mot Aston Villa må han ta plass på tribunen. I siste ligakamp neste søndag, borte mot nedrykksklare Southampton, får han en betinget straff. Det betyr at han får følge kampen fra sidelinjen, men at han blir straffet hardere dersom Klopps dommerkritikk skjer igjen i sesongen 2023/24.

  • Jeg forventet straff og er interessert i hvor pengene går, men jeg respekterer straffen, sa Klopp på dagens pressekonferanse.

Fire forlater

Han ble også spurt om at fire sentrale spillere forlater Anfield så snart sesongen er over. Roberto Firmino, James Milner, Alex Oxlade-Chamberlain og Naby Keita står alle fritt til å gå til andre klubber etter årets sesong.

Klopp innrømmet at dette var spesielt å tenke på.

  • Milner og Firmino var her da jeg kom til klubben og de fire vi nå skal ta farvel med har alle vært sentrale og vært viktige i forhold til det vi har oppnådd. Ingenting varer evig, men det er klart at dette blir emosjonelt. Hjemmekampen mot Aston Villa er utrolig viktig og både vi og alle rundt klubben må være klare i de 90 minuttene kampen varer. Vi kjemper om Europa og vår motstander gjør det samme. Vi skal kjempe også får vi ta farvel med Ox, Milner, Firmino og Keita etter kampen, sa manageren som ville ha fokus på kampen og ikke ville si hva det betyr for laget å ta farvel med dem.

  • Vent til etter kampen, sa Klopp og sa likevel noe om hva de fire har betydd for prosjektet hans i Liverpool siden han kom i oktober 2015.

Når det gjelder denne viktige kampen, er alle tilgjengelig, bortsett fra Darwin Nunez.

Nye spillere

Det har også vært mye fokus på hvilke spillere som skal komme inn dørene på Anfield nå når fire spillere forlater klubben. Jude Bellingham (Borussia Dortmund), MacAllister (Brighton & Hove Albion), Declan Rice (West Ham United), Mason Mount (Chelsea), Niocoló Barella (Inter Milan) og Ryan Gravenberch (Bayern München) er blant de heteste ryktene som er kommet på nye spillere til Anfield. Så får vi se hvor mange det er hold i.

Etter at Newcastle United slo Brighton & Hove Albion torsdag er det viktig at de to siste ligakampene for Liverpool gir seks poeng.

Ståa

Slik er ståa før avslutningsrundene i Premier League, der de fire første plassene gir Champions League, femte- og sjetteplassen gir Europa League og sjuendeplassen gir European Conference League (i tillegg til West Ham United, dersom de vinner turneringen denne sesongen)..

Manchester City har 85 poeng og kan bli ligamestre i helgen, med seier i hjemmekampen mot Chelsea søndag. De møter Brighton & Hove Albion på bortebane onsdag og Brentford borte i siste ligarunde neste søndag.

Arsenal har 81 poeng og kommer like sannsynlig som at City vinner på en andreplass. De har igjen Nottingham Forest borte lørdag og Wolverhampton Wanderers på hjemmebane i siste ligarunde neste søndag.

Newcastle United på tredjeplass har 36 kamper, 69 poeng og 35 plussmål. De møter Leicester City hjemme kommende mandag og Chelsea på bortebane i siste ligarunde neste søndag.

Manchester United på fjerdeplass har 35 kamper, 66 poeng og ti plussmål. De møter Bournemouth borte på lørdag, Chelsea hjemme på torsdag og Fulham hjemme i siste ligarunde neste søndag.

Liverpool på femteplass har 36 kamper, 65 poeng og 28 plussmål. De møter Aston Villa på hjemmebane lørdag og Southampton på bortebane i siste ligarunde neste søndag.

Brighton & Hove Albion på sjetteplass har 35 kamper, 58 poeng og 18 plussmål. De har Southampton hjemme søndag, Manchester City hjemme onsdag og Aston Villa på bortebane i siste ligarunde neste søndag.

Tottenham Hotspur på sjuendeplass har 36 kamper, 57 poeng og seks plussmål. De møter Brentford hjemme lørdag og Leeds United på bortebane i siste ligarunde neste søndag.

Aston Villa på åttendeplass har 36 kamper, 57 poeng og fire plussmål. De møter Liverpool borte lørdag og Brighton & Hove Albion på hjemmebane i siste ligarunde neste søndag.

Brentford på niendeplass har 36 kamper, 53 poeng og ni plussmål. De møter Tottenham Hotspur borte lørdag og Manchester City hjemme i siste ligarunde neste søndag.

Sannsynligvis er det Manchester City, Arsenal, Newcastle United og Manchester United som representerer England i neste sesongs Champions League, Liverpool og Brighton & Hove Albion i Europa League og Tottenham Hotspur (og muligens West Ham United i neste sesongs European Conference League.

I nedrykksstriden er det flere lag som kjemper en hard kamp for overlevelse i Premier League;

West Ham United på 15. plass har 36 kamper, 37 poeng og 14 minusmål og er nesten sikret ny kontrakt i Premier League. Laget har igjen Leeds United hjemme på søndag og Leicester City på bortebane i siste ligarunde neste søndag.

Nottingham Forest på 16. plass har 36 kamper, 34 poeng og 31 minuspoeng. De møter Arsenal på hjemmebane lørdag og Crystal Palace på bortebane i siste ligarunde neste søndag.

Everton på 17. plass har 36 kamper, 32 poeng og 24 minusmål. Laget har igjen Wolverhampton Wanderers på bortebane lørdag og Bournemouth hjemme i siste ligarunde neste søndag.

Leeds United er under streken på 18. plass med 36 kamper, 31 poeng og 25 minusmål. Laget har igjen West Ham United på bortebane søndag og Tottenham Hotspur hjemme i siste ligarunde neste søndag.

Leicester City er under streken på 19. plass med 36 kamper, 30 poeng og 18 minusmål. Laget har igjen Newcastle United borte og West Ham United på hjemmebane

Southampton er med sine 24 poeng klare for nedrykk til Championship.

Sannsynligvis følger Leeds United og Leicester City Southampton ned i Championship.

I Championship er Burnley og Sheffield United for lengst klare for opprykk. Play Off-finalen spilles mellom Luton Town og Coventry City lørdag 27. mai.

 

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds