Klopp gir opp tittelkampen

I intervjuene etter 2-3-tapet mot Arsenal på Emirates søndag ettermiddag, sa Liverpool-manager Jürgen Klopp det som alle fans tenkte.

  • Vi er ute av tittelkampen. Vi sliter med andre problemer enn å tenke på det.

Og i en situasjon der Liverpool mister kontakten med toppen i Premier League, så fortsetter Arsenal og Manchester City å imponere.

Marginene

Liverpool var nær poeng, men var verken dyktige nok eller hadde de marginene som skulle til for å få med seg noe fra den engelske hovedstaden. De hadde heller ikke marginene og dommer Michael Oliver hadde nok ikke sin beste dag med fløyte i denne kampen. Arsenal vant kampen fortjent, men Liverpool ble snytt for et straffespark.

Arsenal leder Premier League med 24 poeng, ett poeng foran Manchester City. Liverpool ligger med sine ti poeng på en tiendeplass (to seire, fire uavgjorte og to tap). De røde har lag som Brighton & Hove Albion, Bournemouth og Fulham rett foran seg på Premier League-tabellen.

I neste ligarunde kommer Manchester City til Anfield, men først venter en tøff oppgave mot Rangers i Skottland i fjerde kamp i gruppespillet. Her har det gått litt bedre for Klopps spillere, etter stortap mot Napoli, er Ajax og Rangers sendt hjem fra Anfield med tap.

Problemer på problemer på problemer

Problemene er mange for de røde.

Lagdelene henger ikke sammen, Mo Salah får ikke ballene han trenger for å skape sjanser, forsvarsproblemene er store, midtbanen blir ofte løpende i mellom og laget er blottet for selvtillit. Og på toppen av det hele, de har igjen slitt med enorme skadeproblemer. Og disse problemene ble ikke mindre da Luis Diaz hinket ut av banen og inn i spillerbussen på krykker etter kampen. I tillegg fikk høyreback Trent Alexander-Arnold seg en smell og måtte erstattes etter pause. De første rapportene etter kampslutt, var ikke positive for noen av dem.

I en tid der flere av spillerne som har slitt med skader er kommet tilbake, så er det et stort slag at to sentrale spillere er ute av spill den nærmeste tiden. Oktober er en beintøff måned og i en situasjon der Liverpool sliter på alle fronter, så skulle man gjerne hatt full spillertropp.

Skuta må snus

Nå må Klopp vise hvilken stor manager han er og spillerne vise hva det bor i dem. Klubben sliter på alle fronter og skuta må snus og det raskt dersom klubben skal kunne hevde seg i teten i Premier League denne sesongen.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds