Klopp gleder seg nok til overgangsvinduet stenger – Salah kan være neste mann ut

Med bare noen timer igjen til den tøffe bortekampen mot Newcastle United, har Jürgen Klopp fått flere ting å tenke på enn oppladning til kampene.

De siste dagene har den saudi-arabiske klubben Al-Ittihad gjort det klart at de ønsker Mohamed Salah i stallen sin før deres vindu stenger 7. september, en uke etter at det engelske er lukket.

Ikke bud

Nå har det ikke kommet noe konkret bud og Salah har ikke selv sagt at han vil dra, men dersom ryktene om et bud på 150 millioner pund kommer, så kan det være for stort til at Liverpool kan takke nei. Dette har også den Liverpool-legenden Jamie Carragher sagt klart fra. Dette er et bud som kommer til å bli vurdert på Anfield.

Dersom det blir en realitet, så kommer en real hodepine hos Klopp og eierne. Hvem i all verden kan erstatte Liverpools store målscorer med bare fire-fem dager igjen av overgangsvinduet.

Nå gikk Salahs agent ut for noen dager siden og sa at det var en grunn til at de skrev under en ny kontrakt sommeren 2022. Det var ikke for å forlate klubben ett år etterpå.

Alle vet – og Klopp i særdeleshet – at klubbene har lite de skal ha sagt i forbindelse med overganger i disse tider. Dersom Salah mandag går ut og sier at han ønsker en overgang til den saudi-arabiske proffligaen, så er det vanskelig for Liverpool å holde han igjen.

Forståelig

Man kan kanskje forstå Salah også. Han tjener masse penger i Liverpool, bevares. Men det blir småpenger i forhold til den lønna han vil få i Saudi-Arabia. Han er i sitt 32. år og en proffspillers karriere er kort. Han er fra Egypt og muslim og kanskje kan den geografiske nærheten til Mekka spille en rolle.

Så kan det hende da – som alle Liverpool-supportere kanskje håper på – at han gjør en avtale om å bli på Anfield i et halvt eller ett år til – ta noen målrekorder til på Anfield og Premier League, før han drar.

Ikke vet jeg hvilke spisser Liverpool kan få tak i, dersom Salah velger å presse gjennom en overgang i løpet av de kommende dagene. Liverpool vil da ha kapital til å hente en storspiss, men vil klubbene som eier dem være villige til å gi slipp på dem. Napolis Osimhen, Brentfords Toney (ikke spilleklar før i midten av januar) eller hvem det nå kan bli.

Overgangsvindu etter ligastart

Klopp har tidligere sagt at han er kritisk til at overgangsvinduet er åpent etter at ligaen har startet. Det må han nok leve med. Og nå har et annet uromoment kommet, nemlig at det saudi-arabiske overgangsvinduet er åpent en hel uke etter det engelske. Det er urettferdighet satt i system og vil være en stor grad av usikkerhet helt til det stenger.

Fabinho, Jordan Henderson og Roberto Firmino har allerede erstattet engelsk med saudi-arabisk gress. Det gikk rykter om at saudi-arabiske klubber ville by på Alisson Becker, noe som raskt ble avfeid.

Nå er det ryktene om Mohamed Salah som ikke vil slippe. Problemet dersom han velger å dra etter at august er blitt september, er at da mister Liverpool muligheten til å hente en erstatter før nyttårsrakettene har landet 1. januar.

 

Rykter

Det går ikke en dag uten at det er rykter om nye Liverpool-kjøp. De røde har den tynneste stallen i Premier League og trenger minst en midtbanespiller og kanskje en forsvarsspiller inn. Med Ibrahim Konates skade, så kan det hende at en midtstopper kjøpes inn før torsdag. Det har vært mange rykter gjennom sommeren.

De heteste ryktene for Liverpools del i disse dager er Manchester Citys Kalvin Phillips og Bayern Münchens Ryan Gravenberch. Liverpool bød som kjent over 110 millioner pund for Brighton & Hove Albions Moisés Caicedo og Southamptons Roméo Lavia, som begge havnet i Chelsea. Dette var midtbanespillere som begge hadde passet som hånd i hanske på Liverpool. Ingen av dem ønsket å komme til Merseyside.

Pengene finnes

Det Liverpool fikk vist i den budkampen er at pengene finnes, så da er beskjeden til John Henry og de som jobber med overganger i klubben; kom med penga. Forhåpentligvis kommer ikke de 150 millioner pundene som Al-Ittihad skal by for Salah. Akkurat nå trenger vi spilleren mer enn pengene.

Inntil noe skjer så vil Salah fortsette å finne nettmasker på engelske fotballstadioner. Sammen med sine rødkledte lagkamerater. Han har 187 mål på 307 kamper. Det vil komme flere, hvis han ikke lar seg presse til å få presset gjennom en overgang nå. Liverpools supportere må leve i spenning i noen dager til, helt fram til 7. september.

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds