Klopp jobber hardt for å snu trenden

Liverpool har tapt de to siste ligakampene mot lavt plasserte  Nottingham Forest og Leeds United. Nå jobber manager Jürgen Klopp hardt for å snu en dårlig trend.

Seier i Europa

Tirsdag kveld venter Napoli på Anfield, i en kamp som vil avgjøre seieren i gruppa. Napoli vant 4-1 i Italia. Dersom Liverpool vinner 4-0 så blir det engelskmennene som går av med gruppeseieren.

Men i ligaen kladder det mer for Jürgen Klopp. Etter at Nottingham Forest slo Liverpool på City Ground, ble det en opptur med 3-0-seieren over Ajax i Amsterdam, før det var tilbake med nye problemer i kampen mot Leeds United på Anfield sist lørdag.

Dette var Virgil van Dijks første ligatap på Anfield, etter en imponerende rekke med over 70 seire. Liverpool hadde sine muligheter, men greide ikke å overliste en meget god Leeds-keeper, Meslier. På den andre siden var Leeds Uniteds ledermål en tabbe av Alisson Becker, Joe Gomez og Virgil van Dijk.

Nummer 400

Jürgen Klopp har jubileum mot Napoli. Dette er hans kamp nummer 400 som Liverpool-manager. Han sa i pressekonferansen foran tirsdagens kamp at han ikke ser noen grunn til å grave seg ned, at alle som bærer det sportslige ansvaret i klubben utmerket godt vet at klubben har enorme problemer og at de jobber døgnet rundt for å forsøke å løse det. Klopp innrømmer at han har godt betalt for å løse de problemer som klubben står overfor og at han skal stå med ryggen rak, både i gode og mindre gode sportslige tider.

Det er ingen grunn til å stikke under en stol at klubben trenger forsterkninger i transfervinduet som åpner i januar. Stallen er for tynn, noe man har sett i disse tider med mange skader.

Manageren antydet at det ikke blir store utskiftinger fra laget som tapte mot Leeds United lørdag kveld. Dette tror vi blir laget Klopp sender utpå Anfield-gresset tirsdag kveld.

Alisson Becker står i mål.

Trent Alexander-Arnold er ikke i sin beste form, men spiller høyreback. James Milner er et alternativ.

Ibrahima Konaté kommer inn som Virgil van Dijks midtstopperkollega. Joe Gomez settes ut.

Andy Robertson spiller venstreback. Kostas Tsimikas er et alternativ, men skotten blir nok valgt.

Fabinho spiller defensiv midtbanespiller. Harvey Elliott spilte en time lørdag og kan få en ny mulighet. Thiago Alcantara spilte hele kampen mot Leeds og starter denne. Fabio Carvalho, Jordan Henderson, Alex Oxlade-Chamberlain og Curtis Jones er alle gode alternativer som kan komme inn.

Roberto Firmino, Mohamed Salah (som scoret sist) og Darwin Nunez utgjør angrepstrioen. Her finnes det lite alternativer, bortsett fra Carvalho som også kan spille lengst framme.

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds