Klopp må ha en real hodepine, der han sitter koronasmittet hjemme

Det er litt spesielt å sitte en søndagskveld og være litt misfornøyd med at det “bare” ble ett poeng borte mot Chelsea i årets første fotballkamp. 2-2 på Stamford Bridge gledet nok mest Pep Guardiola og alle de med sine hjerter i Manchester City.

Manchester City leder ligaen med 53 poeng, ti poeng foran Chelsea og elleve foran Liverpool og med likt kampantall som Chelsea og én mer enn Liverpool. Og med best målforskjell av alle de tre lagene.

Kanskje var det greit med poengdeling mot Chelsea. Liverpool ledet 2-0 og førte kampen, men ga fra seg initiativet og lot Chelsea redusere og utlikne.

Koronaplaget

Liverpool-supporterne har vært forberedte på at Jürgen Klopp ikke kunne lede kampen fra sidelinjen. Han er smittet av korona. Kort tid før kampstart ble det også kjent at førstelagsspillerne Alisson Becker (ibildet), Joël Matip og Roberto Firmino måtte være igjen på Merseyside og ikke reise til hovedstaden. De hadde testet positivt for korona, de også.

Dermed måtte Pepijn Lijnders lede laget fra sidelinjen, Caoimhin Kelleher vokte målet og Konaté spille midtstopper ved siden av van Dijk. Nå spilte de begge en god kamp mot Chelsea, bevares, men Kelleher er langt fra Alisson-klasse.

Liverpool har ikke den store stallen. Mot Chelsea manglet også Andy Robertson (sonet for rødt kort), mens Divock Origi, Thiago Alcantara, Takumi Minamino, Nat Phillips og Harvey Elliott er alle skadet for tiden.

Tøft kampprogram

Tross skader, koronasmitte og Afrikamesterskap, som gjør at flere av de største profilene på Premier League-lagene er borte de nærmeste ukene, fortsetter sesong med uforminsket styrke. Flere kamper blir utsatte, men når Chelsea-Liverpool søndag kunne gå som oppsatt med alt det fraværet som disse to lagene hadde, så skal det noe til for at lagene skal få utsatt kamper.

For Liverpools del, så skal laget de to neste torsdagene møte Arsenal borte og hjemme i semifinalen i ligacupen. innimellom der – på søndag 9. januar – kommer League One-laget Shrewsbury Town – til Anfield for tredjerundekamp i FA-cupen. Det skal bli spennende å se hvilket lag Klopp OG Lijnders vil velge i disse tre kampene.

For å gjøre situasjonen komplett vanskelig, så reiste nemlig afrikanerne Mohamed Salah (Egypt), Sadio Mané (Senegal) og Naby Keita (Guyana) til Afrikamesterskapet i Kamerun etter søndagens oppgjør mot Chelsea i London.

Diogo Jota – for eksempel – er vel egentlig den eneste “voksne” angrepsspilleren i laget. For blant de mer erfarne spillerne i troppen er fraværende av enten skader eller koronasmitte.

Unge erstattere

Det ser ut som unge angrepsspillere som Kaide Gordon, Harvey Blair, Max Woltman og Jack Bearne kan få plass i spillertroppen i ligacupkampene mot Arsenal. Kanskje Lijnders til og med ser det polske stortalentet Mateusz Musialowski sin vei for å få litt offensivt slagkraft inn i laget?

Søndag 16. januar er det igjen poeng og Premier League det er snakk om, når Brentford kommer til Anfield. Til og med under bortemøtet mot Crystal Palace søndag 23. januar, vil mange av de faste førstelagsspillerne være fraværende, dessverre. Så kommer det en landslagspause, som for manager Klopp sin del for en gangs skyld kommer ganske så beleilig.

Transfervindu

Da nyttårsrakettene ble sendt opp ved midnatt natt til lørdag, åpnet januarversjonen av transfervinduet. Også denne gang har Liverpool-manageren signalisert at de røde ikke kommer til å gjøre det store innhogget for å forsterke laget. I forkant av januarvinduet har han også sagt noe annet om eventuelle nye spillere;

  • Jeg kommer aldri til å kjøpe en spiller som ikke er vaksinert.

Fornuftig nok fra Klopp som får tommel opp fra mange hold for den uttalelsen.

Medfører det riktighet at Klopp har fått beskjed om å greie seg med den troppen han har, så kan nok Liverpool sannsynligvis takke farvel til alle forhåpninger om ligagull denne sesongen. Liverpool er gode, har gjennomført en god sesong så langt, men det blir litt for vanskelig med så mange spillere borte fra laget og en litt for tynn stall til å erstatte dem.

Hodepine

Dette må nok skape en liten hodepine for en Jürgen Klopp som sitter isolert hjemme i sin egen kjellerstue i Liverpool nå. Topplagene har lidd enorme økonomiske tap under koronapandemien og dette er nok med på at Liverpool kan bli sittende passive på gjerdet også under denne transferperioden.

Den som lever får se og det er jo alltids en mulighet for at det kommer en mulighet til å investere i en ny spiller, dersom prisen er rett. En titt på spillerstallen til de tre topplagene og ser hvilke spillere som kan byttes inn på laget, selv om klubbene sliter med koronapandemien, så er det litt “feige lag”. Der ligger Liverpool langt etter og kunne hatt godt av en forsterkning eller to.

Transfervinduet stenger når januar blir februar om 29 dager. Alle røde supportere kommer nok til å se ut av vinduet – eller i trekken fra det – og følge med time for time om det utrolige skal skje og det kommer en etterlengtet forsterkning til førsteelleveren.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds