Divock Origi

Kommer det et kjøp kun dersom Origi selges?

Mandag ble Xherdan Shaqiri solgt til franske Lyon for 9,5 millioner pund. I tillegg ble Ben Woodburn sendt til Skottland og Heart of Midlothian (Hearts) i Skottland.

Og samtidig beveger transfervinduet seg stadig nærmere en lukking.

Begynnelsen på Premier League-sesongen har for Liverpool sin del vist at de er godt forspent med midtbanespillere. Med Shaqiri og Woodburn borte, så har de fortsatt Oxlade Chamberlain, Keita, Jones og ikke minst stjerneskuddet Elliott over midtbanespillere som ikke er helt faste i en førsteellever.

Dette kan bety at Merseyside-klubben har bestemt seg for at det ikke er i midtbaneleddet de skal kjøpe eventuelle forsterkninger. Til tross for at det til nå bare er Konate som er ny, så har de flere “nye”. van Dijk, Matip, Thiago, Henderson. Og attpåtil var 18-årige Elliott utlånt til Blackburn Rovers. Rekken med spillere som var skadet og tilbake denne sesongen, er lang.

Det er ingen tilfeldighet at denne delen av sesongen, har fått navnet “Silly Season”. Dette overgangsvinduet er ingen unntak. Mbappe blir linket til Liverpool fra Paris Saint Germain. Det samme blir Braut Haaland fra Borussia Dortmund. Og selv om David Lynch i sin spalte på liverpool.no får rett, at det er angripere som Liverpool vil handle, så ligger nok franskmannen og jærbuen i etasjen over det The Reds er villige til å handle inn. Det begynner å nærme seg månedsskifte og overgangsvinduet blir lukket og gjennomtrekken i klubbene vil stilne hen. Mindre klubber vil puste lettet ut eller slukke sine sorger over sentrale spillere de var tvunget til å gi slipp på.

Til tross for at det er mindre penger blant klubbene, så kan det fortsatt skje store ting. Harry Kane kan gå til Manchester City, men kanskje ikke uten at Spurs får hentet inn en erstatter. Selv rundt Ronaldo i Juventus går det rykter.

Og hva så med Liverpool da. Med Origi fortsatt i klubben, så kan det hende at Klopp sier seg fornøyd. Liverpool har fire sentrale angrepsspillere i Mane, Salah, Firmino og Jota og med belgiske Origi som jokeren, som heller ikke i år vil få flust med muligheter.

Den som lever får se. Fortsatt er det over en uke igjen av transfervinduet. Det er ofte først da moroa begynner.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds