Kontraktsårene for alle Liverpool-spillerne – Milner kan bli trener

Når Jürgen Klopp i disse tider setter seg ned med Liverpools direktører for å høre om det finnes vilje til å gå til innkjøp av flere spillere, så er det flere ting som spiller inn.

Ett av punktene som ses på, er hvor lenge dagens spillere har kontrakter. This is Anfield har sett på hele oversikten;

Keepere

Alisson Becker – 2027

Caoimhin Kelleher – 2026

Adrian – 2023

Loris Karius – 2022

Forsvar

Virgil van Dijk – 2025

Joe Gomez – 2024

Joel Matip – 2024

Ibrahima Konate – 2026

Nat Phillips – 2025

Trent Alexander-Arnold – 2025

Andy Robertson – 2026

Neco Williams – 2025

Kostas Tsimikas – 2025

Midtbanespillere

Jordan Henderson – 2025

Fabinho – 2026

Thiago Alcantara – 2024

Curtis Jones – 2025

James Milner – 2022

Naby Keita – 2023

Alex Oxlade-Chamberlain – 2023

Angrep:

Mohamed Salah – 2023

Sadio Mane – 2023

Roberto Firmino – 2023

Diogo Jota – 2025

Divock Origi – 2024

Takumi Minamino – 2024

Harvey Elliott – 2026

Milner inn som trener?

Samme dag som sportsdirektør Michael Edwards forlater klubben neste år, 1. juni, er også kontraktperioden til James Milner over i Liverpool.

Fram til han slutter, er det noen store avgjørelser å ta, blant annet om kontraktforlengelsen til Mohamed Salah.

James Milner fyller 36 år 4. januar neste år og ble enig om en ny kontrakt på to og et halvt år i 2019. Bare seks spillere i denne sesongens Premier League, vil være eldre enn Milner; Ashley Young, Fernandinho, Lukasz Fabianski, Cristiano Ronaldo, Thiago Silva og Ben Foster.

Han har 569 kamper i Premier League for Leeds, Aston Villa, Manchester City og Liverpool. Den tidligere Liverpool-keeperen David James, endte på 572 og ligger på fjerdeplass på listen, som ledes av Gareth Barry (653), fulgt av Ryan Giggs (632) og Frank Lampard (609).

Nå må Liverpool bestemme seg for om Milner fortsatt holder mål eller om han skal få en sesong til i rødt. Det som det også spekuleres i, er om Milner er tiltenkt en trenerrolle i staben til Klopp.

Engelskmannen har en stor rolle i klubben. Til og med i perioder hvor han ikke spiller, så stiller han opp i garderoben eller på tribunen. Det kan være et tegn på at Milner er i ferd med å lære seg trenerhåndverket, når han sitter ved den tekniske staben, fitness-trenerne, analyse-gjengen eller den øvrige staben. Han har også vært på stadion under flere U19-kamper den senere tid. Han var også på cupkampen mot Shrewsbury, der han var aktiv på sidelinjen.

Mer og mer tyder på at Liverpool ikke bare vil gi slipp på James når den aktive karrieren hans er over.

Mange av de unge spillerne i laget, Rhys Williams, Harvey Elliott, Curtis Jones og Harvey Davies, har gitt Milner ros for måten han har tatt vare på dem på og hvor engasjert han er under treningene. Ifølge The Times Paul Joyce, har Milner tatt et særskilt ansvar for utviklingen av Curtis Jones sin utvikling.

  • Jeg er assistentmanager, men jeg tror vi snart kan gi den tittelen til James Milner også. Sammen med Jordan Henderson er han bindeleddet mellom oss og spillerne, sa Pepijn Lijnders nylig.
  • Han er viktig både av og på banen. Han er viktig som spiller og som menneske, sier Klopp.

Milner blir ikke den første tidligere spilleren som begynner på en trenerkarriere når den aktive karrieren er over.

  • Jeg ønsker ikke å gå ut av fotballen sånn uten videre. Jeg føler jeg har mer å gi. Forhåpentligvis har jeg et par år igjen som profesjonell fotballspillere, sa Milner til The Mail i 2020. Men før den tid er Milner absolutt en plass videre i den aktive delen av Liverpools tropp.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds