Laganalyse: Aston Villa og West Ham

Aston Villa

I de første fire kampene spiller Villa mot Bournemouth, Everton, Palace og West Ham. Deretter møter de Manchester City og Arsenal. Så de har en fin start for de som tenker å bruke Wildcardet tidlig.

Selv vil jeg gå for en av backene: Cash (5.0) eller Digne (5.0). Etter nyttår hadde Cash femte fleste skuddforsøk av alle forsvarspillerne og scoret 3 mål. Og endte også på tre målgivende. Når det gjelder de underliggende tallene så står Digne

for mer tilrettelegging, og hadde tredjeflest innlegg av forsvarerne, og endte på 4 målgivende i samme periode, og tar i tillegg Cornerne. Jeg synes begge er gode valg når sesongen starter, men akkurat nå synes jeg Cash trekker det lengste strået. Jeg synes dessverre ikke keeper Martínez (5.0) forsvarer prisen sin i år, da man kan få keepere som Mendy og Ramsdale til samme pris.

På midtbanen har vi et mulig varp i Leon Bailey (5.0) som fikk fjorårssesongen ødelagt av skader etter å ha gjort det veldig bra i Bundesliga sesongen før. Han har også gjort det bra i sesongoppkjøringa, men dessverre er jeg ikke sikker på at han starter de fleste kampene. Men uansett synes jeg han er et ok valg med tanke på prisen, og han er også en som kan komme inn fra benken og levere målpoeng. Jeg synes ikke det er noen andre særlig interessante midtbanespillere på Villa. Coutinho (7.0) er den som er mest involvert når det gjelder Målinvolveringer, og man finner han helt nede på 26. plass blant midtbanespillerne. I tillegg er det også mulighet for at han trekkes lengre ned på banen, slik han også har blitt benyttet i enkelte pre-seasonkamper.

Helt fremme på banen finner vi Watkins (7.5) og Ings (7.0). Per dags dato er Watkins førstevalg om Gerrard velger å spille med en spiss. Jeg synes han er en fin differensial (eid av 4%), da jeg tror han vil levere jevnt og trutt som han gjorde i fjor. Han hadde syvende flest poeng av spissene etter nyttår, femte flest skudd og flest touch i boksen.

Topp 3:

Cash/Digne (5.0) – Hvem du velger av disse er litt smak og behag. Begge er involvert offensivt. Cash står for flere mål, mens Digne står for flere innlegg og er også på cornere.

Watkins (7.5) – En Steady Eddie. Og det skal ikke undervurderes selvom det kan virke litt kjedelig å eie. Endte på 13 målpoeng i fjor.

Bailey (5.0) – Kan bli skivebom, men man kan ikke forvente så altfor mye med den prisen. Han har sagt at han er revansjesugen, og håper å finne formen han viste i Bundesliga for to år siden. Om han ikke starter så tror jeg uansett at han blir involvert som innbytter i flere kamper.

West Ham

West Ham har gått veldig under radaren før denne sesongstarten. Mye av grunnen til dette er nok fordi de møter Manchester City i første kamp – og det ser ikke så appellerende ut når man ser på Pick Team-fanen. Men deretter møter de Nottingham Forest, Brighton og Villa.

Helt bakerst finner vi Lukas Fabianski (5.0). Noe stiv pris på en keeper på et lag som hadde femte minst Clean Sheets i fjor. Men han gjorde det bra poengmessig, da han reddet tre straffer og fikk en del Save Points. Men det skal mye til for at det vil gjenta seg. Den lave sannsynligheten for Clean Sheets synes jeg også utelukker enkelte av forsvarerne som Zouma (4.5) og Coufal (4.5). Jeg synes dog Cresswell (5.0) kan vurderes ettersom han kommer til mange innlegg, tar cornere og frispark. Nå skal det nevnes at Dawson (5.0) hadde tredje flest forsøk på hode av forsvarerne og endte på 2 mål i fjor, men jeg synes ikke han forsvarer prisen. Også ettersom de har signert Nayef Aguerd fra Rennes som gjør midtstopperplassene hos West Ham mer rotasjonsutsatte.

På midtbanen i fjor var det mange som ble bitt av Benrahma-basillen i starten av sesongen, men det dabbet av etterhvert. En som holdt nivået oppe var Jarrod Bowen (8.5) som endte opp med fjerde flest poeng av samtlige spillere. Og med en eierandel på 8,8% er han en veldig fin differensial, om du har troa på at han kan gjenta bedriften. Jeg synes ikke det er noen andre hyperaktuelle på midtbanen til The Hammers. Men om man vil ha en i 5.5-klassen så synes jeg Soucek kan vurderes ettersom den hodesterke tsjekkeren endte på fem mål ifjor. Jeg synes Lanzini (5.5) og Fornals (5.5) og Benrahma (6.0) er litt for rotasjonsutsatte til at jeg hadde turt å satse på dem.

Helt fremme finner vi Antonio (7.5). Dessverre hadde han en veldig dårlig andre halvdel av sesongen, og endte opp med kun 3 mål etter nyttår, så jeg synes ikke han forsvarer prisen med det første. Nå ser det også ut til at Gianluca Scamacca signerer for West Ham. Noe som kan påvirke jamaicanerens spilletid.

Topp 3:

Bowen – Fin diff! Og høyt potensial. Selvom åpningskampen kan virke avskrekkende så scoret Bowen to mot City på slutten av forrige sesong. Endte på 12 mål og 17(!) assist i fjor.

Cresswell – Også en fin diff. Er en gøy spiller å eie da han tar både cornere og enkelte frispark.

Dawson – I mangel på bedre alternativer, endte jeg på Dawson. Egentlig kun Bowen og Cresswell jeg selv ville vurdert, men nå skal jo dette være en Topp 3-liste.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds