Fantasytips: Spillere fra de nyopprykkede lagene

Nå skal vi ta en kikk på de nyopprykkede lagene, og hvem man må vurdere å ha med på fantasy-laget.

Med jevne mellomrom dukker det opp gull her; som Patrick Bamford og Stuart Dallas da Leeds rykket opp for to sesonger, og hvem kan vel glemme Charlie Adams sesong med Blackpool tilbake i 2010/11.

Men dette er unntak. Av toppscorerne i Championship de siste ti sesongene, scorer kun 47% 10 mål eller flere påfølgende sesong i Premier League, med et fall på omtrent 60% i antall mål scoret. Så nivået er noe helt annet.

De siste fem sesongene har lagene fått 44 mindre poeng i Premier League enn i Championship, scorer 32 færre mål, og slipper inn 15 flere. (Det må selvfølgelig tas i betraktning at det spilles 8 flere kamper i løpet av en sesong i Championship).

Jeg skal gå gjennom de tre nye lagene: Fulham, Bournemouth og Nottingham Forest. Kampprogrammet deres, hvordan de spillerne gjorde det i fjor, nysigneringer, og hvem jeg mener er topp 3 alternativer fra hver klubb.

Fulham

Fulham har en varierende start på sesongen. De har en tøff åpningskamp hjemme mot Liverpool, før de møter Wolverhampton, Brentford, og deretter Arsenal i kamp nummer fire.

Bakerst hos Fulham finner vi Marek Rodak (4.5), hvor Tosin Adarabioyo (4.5) og Tim Ream (4.5) spilte 90 kamper som midtstoppere totalt forrige sesong. Dessverre ble det kun 3 mål dem imellom, så ikke så interessante i Fantasy-øyemed. Venstreback Antonee Robinson (4.5) Endte på 7 målpoeng, noe som gjør han til den mest interessante i backrekken, ettersom det er noe mer uvisst hvem som vil spille høyreback kommende sesong.

Den 18 år gamle midtbanespilleren Fabio Carvalho, har signert for Liverpool, etter en fantastisk sesong i Fulham, hvor han endte på 19 målpoeng. Midtbanekollega Bobby Reid (5.5) endte på 15 målpoeng ifjor. På venstrevingen finner vi Neeskens Kebano (5.5) som endte på 9 mål og 7 målgivende, og på motsatt ving spilte Harry Wilson (6.0), som endte på hele 32 målpoeng, hvor 21 av de var assist. Vi må heller ikke glemme at de har signert Andreas Pereira (4.5) fra Manchester United, som kan bli høyaktuell, grunnet den fine prisen.

Og helt fremst finner vi selveste Aleksandar Mitrovic (6.5), som gjorde det vilt bra i Championship i fjor, med 43 mål(!) og 7 assist. Men enkelte av oss har brent oss der før. i 2019/20 scoret han 26 i Championship, og endte deretter opp med 3 mål i Premier League sesongen etter. Og alle vet at vi skal prøve oss igjen på et eller annet tidspunkt i år også, spørsmålet er om vi starter med han.

TOPP 3 fantasyvalg fra Fulham:

Mitrovic (6.5) – Grei pris. Høyt potensial. Samt morsom fyr og spiller

Andreas (4.5) – Ambivalent til navnet Andreas. Enten er man psykopat eller særdeles empatisk (mine to erfaringer i møte med Andreaser). Han her er kanskje midt i mellom, og en fin enabler på midten. (PS: Mellomnavnene hans er Hugo Hoelgebaum).

Harry Wilson (6.0) – Artig spiller, og en fin skuddfot som gjør det artig å eie han på Fantasy. Kan bidra både med frisparkmål, samt fine innlegg.

Bournemouth

Bournemouth har en tung start på sesongen. Scott Parkers menn møter Manchester City, Arsenal og Liverpool i løpet av de første fire kampene.

I mål finner vi 22-åringen Mark Travers (4.5).

Venstrebacken Jordan Zemura (4.5) er den mest “målfarlige” i forsvarsrekken med 3 mål. Ellers er det ingen som utpeker seg når det gjelder målpoeng. Stopper Lloyd Kelly (4.5) endte på et mål, og makker Mepham (4.5) endte på null. De har også signert den hurtige høyrebacken Ryan Fredericks (4.5) fra West Ham. Uten at jeg kan se for meg at noen av disse vil bli aktuelle med det første.

Sentralt på midten finner vi dansken Philip Billing (5.5) som endte på 11 mål og 10 assist på 42 kamper. Det må ansees som habilt.

På høyrevingen finner vi Jamal Lowe (5.5) som endte på 7 mål og to assist på 36 kamper. På motsatt ving spilte Jordan Anthony (5.5) for det meste som scoret 8 og leverte 7 målgivende på 48 kamper. Solanke (6.0) var toppscorer for Bournemouth i Championship med habile 29 mål, og endte også på 7 assist.

Med den tøffe starten så ser jeg ikke for meg at noen vil starte med spillere fra Bournemouth. Men hvis jeg absolutt må, så er følgende min TOPP 3:

Solanke (6.0) – Kan servere både mål og målgivende.

Philip Billing (5.5) – Endte på 21 målpoeng i fjor.

Jordan Anthony (5.5) – Endte på 15 målpoeng i fjor.

Nottingham Forest

Forest har en helt kurant start på sesongen fixture-messig. De åpner borte mot Newcastle, deretter møter de West Ham, Everton og Tottenham de neste tre.

Den mest interessante signeringen så langt, er at Forest har kjøpt Neco Williams fra Liverpool, som innebærer at vi har en 4.0-spiller som sannsynligvis vil spille. Nåværende høyreback Djed Spence er på vei til Tottenham. På motsatt back har de signert Omar Richards (4.5) fra Bayern Munchen, hvor han spilte 12 kamper i fjor. Forest har vært travle på overgangsmarkedet, og har også kjøpt en annen Bundesliga-spiller i stopperen Moussa Niakhate (4.5) fra Mainz. Det interessante her er at Niakhate tok straffer for Mainz, noe som kan gjøre han aktuell om han også får ansvaret i Forest. De har også signert Giulian Biancone (4.5) fra franske Troyes. Han går sannsynligvis inn i en midstoppertrio, sammen med Niakhate og Scott McKenna (4.5), men han kan også bekle høyre- og venstrebacken. Det skal også nevnes at de også har gjort en solid keeper-signering Dean Henderson (4.5) på lån fra Manchester United.

På midtbanen endte Ryan Yates (5.0) med 8 mål og 2 assist på 44 kamper. Jack Colback (4.5) endte på 5 målpoeng. Og helt fremme scoret Brennan Johnson (6.0) flest for Forest med 18 mål i fjorårssesongen. I tillegg endte han også med 10 målgivende. Klart mest av gjenværende spillere. I tillegg har Steve Cooper hentet Taiwo Awoniyi (6.0) fra Bundesliga-klubben Union Berlin, hvor han endte på 15 mål forrige sesong.

TOPP 3:

Neco Williams (4.0) –  Mest grunnet prisen, ser han ut som det beste valget om man skal ha en billigspiller.

Brennan Johnson (6.0) – Kan være en veldig fin differential, som er en main man i et nyopprykket lag.

Jack Colback (4.5) – Om han ender opp i startelleveren til Steve Cooper, så er han en veldig grei benkespiller til 4.5.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds