Landskampene har gitt Klopp noe å tenke på – Mané mot van Dijk i VM

Å plukke Liverpools førsteellever i tidligkampen mot Watford lørdag er ikke så lett. Mye spiller inn, mest av alt kampbelastningen til de som har vært ute og reist.

Liverpool går nå inn i en fantastisk periode på to måneder, der klubben både kan bli ligamester, cupmester og stå med Champions League-pokalen.

Manchester City er argeste konkurrent om ligagullet, Manchester City, Chelsea og Crystal Palace om cupgullet og Benfica, Villareal, Juventus, Chelsea, Real Madrid, Atletico Madrid og Manchester City om Champions League-trofeet.

Watford

Jürgen Klopp sa på dagens pressekonferanse at de kun har Watford i hodet, selv om det allerede tirsdag er første kvartfinale i Champions League mot Benfica og neste søndag den store store kampen mot Manchester City, som kan være virkelig betydningsfull for hvordan ligaen ender denne sesongen.

Men OK, vi får tro han på det. Alle vet at Premier League er verdens tøffeste liga og selv om laget fra Vicarage Ground er under nedrykksstreken og Liverpool har de fleste tilskuerne på Anfield med seg, så blir det så intenst og tøft som en Premier League-kamp pleier å være.

Men likevel så mistenker vi Klopp og resten av trenerstaben at de føler at de nå har en tropp som er sterk nok til å hvile flere av de antatt beste spillerne. Ikke fordi det “bare” er Watford, men fordi troppen er sterk nok til det. Flere sentrale spillere har landskamper i beina og skader nå er ikke noe særlig.

Kamputtak

Å ta ut elleveren som skal møte Watford i morgen er ikke lett. Men la oss prøve.

Alisson Becker er selvskreven som førstekeeper, Caoimhin Kelleher like selvskreven på benk. Begge har vært på landslagsoppdrag.

Vi tror Klopp velger Joe Gomez som høyreback. Trent Alexander-Arnold har vært skadet og Klopp sa han har trent de siste dagene, men i en kamp som dette, så kan det hende at han velger å hvile sin back-juvel. James Milner er også et alternativ.

På midtstopperplass er Virgil van Dijk selvskreven. Nederlenderen fikk faktisk tilbud om å hvile landskampen i midtuka, men takket nei. Verdens beste midtstopper er en bauta.

Sammen med han er det vanskeligere. Kanskje blir det Joël Matip, eller kanskje Ibrahilma Konaté. Fordel Joël. Ingen av dem har vært på landslagsoppdrag.

Det har Andy Robertson. Han kunne ikke spille mot Polen i kampen som gikk til inntekt for flyktningene i Ukraina, på grunn av korona. Midtukekampen for Skottland mot Kasakhstan spilte han. Dersom Klopp mot formodning velger å hvile han, så er erstatteren Kostas Tsimikas klar. Han har spilt landskamper for Hellas i pausen.

Midtbanetrioen kan være vrien denne gang.

Fabinho var tilbake fra landskamper for Brasil så sent som på torsdag. Jordan Henderson fikk to landskamper for England, mens Thiago Alcantara ble ikke tatt ut for Spania. Vi velger å tro at Fabinho og Thiago spiller, mens Henderson hviler. Alex Oxlade-Chamberlain har vært spillesugen i de kampene han har fått muligheten i den siste tiden og kan nok få muligheten igjen. Det kan også spillere som Curtis Jones og Harvey Elliott, men vi går for Ox.

Naby Keita er skadet og ikke tilgjengelig, etter kneskaden han fikk i cupkampen mot Nottingham Forest. Han trakk seg fra landskamper for Guinea, forsøkte å trene, men hadde fortsatt kjenning i kneet.

Angrepstrioen er ikke spesielt mye lettere enn situasjonen på midten.

Mohamed Salah fikk en smell tirsdag, da Senegal igjen slo Egypt i en viktig landskamp på straffesparkkonkurranse. Første gang var i Afrikamesterskapet, nå i Play Off for VM i Qatar. Salah er Premier Leagues toppscorer med 20 mål (Diogo Jota og Tottenhams Son er nærmest med tretten) og har 153 mål for Liverpool. Han går for nye nettkjenninger lørdag. Sjansen for det er absolutt til sted.

Luis Diaz spilte to landskamper med Colombia, som endte med at klubben ikke kvalifiserte seg for VM. Sadio Mané spilte den tidligere nevnte kampen mot Egypt og Diogo Jota spilte to tøffe Play Off-kamper for Portugal. Roberto Firmino viste god form før landslagspausen og vi tror han får sjansen igjen. Mané får også startplass i elleveren.

Takumi Minamino (kvalifiserte seg for Japan i VM) og Divock Origi (spilte tolv minutter for Belgia mot Burkina Faso i midtuken) får nok sitte på benken de også.

VM-trekning

Til slutt noen ord om VM-trekningen, som fant sted fredag kveld.

Her ble Senegals Mané trukket mot Nederlands van Dijk i gruppe A. De to andre lagene er vertslandet Qatar og Ecuador. Landene med Liverpool-spillere går videre.

Henderson/Alexander/Arnold og England er i gruppe B med Iran, USA og enten Wales, Skottland eller Ukraina. Her kan det altså bli nye Liverpool-dueller dersom Robertsons Skottland eller Neco Williams` Wales (for tiden utlånt til Fulham) kvalifiserer seg til sommeren. England og USA med gode muligheter til å gå videre.

Gruppe C: Argentina, Saudi/Arabia, Mexico og Polen. Argentina og Polen favoritter til å gå videre.

I gruppe D møter Frankrike (der Ibrahima Konaté ennå ikke har debutert) Danmark, Tunisia og enten Peru, Australia eller De Forenede Arabiske Emirater. Frankrike og Danmark går videre.

Spania (der det er usikkert om Thiago Alcantara blir med) møter Tyskland, Minaminos Japan (høyst usikkert at han spiller i Liverpool når VM spilles) og enten Costa Rica eller New Zealand. Spania og Tyskland går videre fra gruppe E.

Divock Origis Belgia (heller ikke sikkert at han spiller i Liverpool når VM spilles) møter Canada, Marokko og Kroatia i gruppe F. Belgia og Kroatia går videre.

Fabinho/Alisson Becker og kanskje også Firmino i Brasil (som igjen er førsteseedet i verden for øyeblikket) møter Serbia, Sveits og Kamerun i gruppe G. Her går Brasil og Sveits videre, tipper vi.

Diogo Jotas Portugal møter Ghana, Uruguay og Sør-Korea i gruppe H. Her går Portugal og Uruguay videre til sluttspillet.

Det utskjelte verdensmesterskapet i Qatar spilles fra 21. november til finalen spilles 18. desember. Utslagsrunden starter 3. desember.  Premier League, som begynner 6. august, tar en pause under VM (fra 12./13. november og starter opp igjen andre juledag.

 

 

 

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds