Leser klubbeierne tabellene – følger de med på fotballen?

Utfordringene er mange og store for manager Jürgen Klopp i disse tider. Hans lag balanserer på en knivsegg, halvveis inn i sesongen 2021/22.

Liverpool er i toppen av Premier League, der de kjemper en hard kamp mot Chelsea og Manchester City. Klubben skal spille to semifinaler i ligacupen mot Arsenal, er klare for fjerde runde i FA-cupen mot Cardiff City og åttendedelsfinale mot Inter Milan i Champions League.

Korona og skader

Samtidig er Liverpool, som alle andre lag i verden, rammet av flere tilfeller av korona og hatt flere spillere ute med skader. På toppen av det hele er tre spillere (Naby Keita, Sadio Mane og Mohamad Salah) – der to er blant de mest brukte – opptatte med spill i Afrikamesterskapet.

La det være sagt med en gang; Liverpool har et godt lag, med en av de beste førsteelleverne i landet og mange unge, talentfulle spillere. Men – i forhold til Chelsea, Manchester City og andre  – så har de en alt for liten og tynn stall.

Selvfølgelig har koronapandemien rammet Liverpools eiere som alle andre, men John Henry og FSG må forstå at dette laget trenger flere spillere og en langt bredere stall enn hva tilfellet er nå.

Forsterkninger

De to årlige transfervinduene – januar og august – kan bøte på dette. Liverpool har vært merkelig stille ved de siste overgangsvinduene. Nå trengs det forsterkninger. Det vet Klopp. Likevel må han på de pressekonferansene i januar og august si “vi kommer nok ikke til å være spesielt aktive i dette transfervinduet”.

Det er dette som er problemet og som stadig flere supportere etterspør. Vilje til å bruke penger i overgangsvinduene.

Flere av Liverpools spillere nærmer seg eller har passert 30 år. Tropper må fornyes gradvis og manager Jürgen Klopp må få penger til å konkurrere i en situasjon der de er med på alle fronter.

Coutinho

Philippe Coutinho valgte Aston Villa da han skulle finne seg en ny klubb å gå på lån til. Hvor var Liverpool?

Cou hadde vært perfekt til stallen, slik den framstår nå. I fjor sommer forlot Gini Wijnaldum Liverpool, til fordel for store penger i Paris Saint-Germain. Liverpool lot han gå, men har ikke erstattet han ennå. Visst er det flere unge spillere som har markert seg, men det er urettferdig overfor ungguttene med et alt for stort ansvar i så henseende.

Det er to uker og fire dager igjen av dette transfervinduet. Liverpool bør få inn flere spillere som forsterker eksisterende spillertropp.

Om det ikke blir noen forsterkninger blir det interessant å se hvordan denne sesongen endte. En vanskelig sesong, med koronapandemi, skader, et meget tøft kampprogram i England og utenlands og med en spillerstall som ikke er i nærheten av like bred som konkurrentene sine.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds