Libertad para papa – frihet for pappa

Å spille 1-1 borte mot Luton Town, noe som førte til at The Hatters gikk opp til seks poeng og over nedrykksstreken er på ingen måte bra nok for Liverpool.

Denne fotballkampen handlet imidlertid om noe mer enn det rent sportslige.

For å ta fotballen først; Liverpool skulle og burde så absolutt hatt med seg alle tre poengene fra Kenilworth Road, som helt siden 1970-tallet har vært beregnet som en tøff arena å komme til.

Sjanser nok

Liverpool hadde sjanser nok og spesielt Darwin Nunez burde ha kommet på scoringslisten i søndagens oppgjør.

Sannheten er at Liverpools midtbane; Ryan Gravenberch, Alexis Mac Allister og Dominik Szoboszlai ikke fungerte i søndagens oppgjør. Det gjorde heller ikke angrepsrekka med Darwin Nunez, Mohamed Salah og Diogo Jota og spesielt Nunez brente noen klare målsjanser.

I fotball er det målene som teller, men tallene bak resultatet er interessante; ballbesittelsen var på 74-26 i Liverpools favør. Skuddstatistikken var på 24-8, 6-5 i skudd på mål, cornere 7-4 og blokkerte skudd 7-1, også i favør av Liverpool.

Mål fra innbyttere

Luton Town scoret imidlertid først, da innbytter Tahith Chong ga hjemmelaget ledelsen i det 80. minutt på en kontring.

Tre minutter senere var imidlertid gleden stor i Liverpool-leiren, da Luis Diaz kom på banen. Colombianeren gjennomlever sitt livs mareritt for tiden. Det er nå en uke siden foreldrene hans ble kidnappet. Moren kom raskt til rette, mens faren er fortsatt borte. Myndighetene forhandler med kidnapperne, men så langt har ingenting skjedd.

Og da Diaz scoret fem minutter på overtid og berget det ene poenget for Liverpool (som meget vel kunne endt med tap) var det ekstra stor jubel. Diaz hadde på seg en T-skjorte under drakten, der det sto “Libertad para papa” – “Frihet for pappa”, som vi fikk se da Diaz scoret fem minutter på overtid da han møtte et innlegg fra Jota med hodet.

Det er signaler fra Sør-Amerika om at noe er i ferd med å skje, men så langt har ikke en løslatelse skjedd. Av og til er det noe annet som er veldig mye viktigere enn fotball, scoringer og poeng. Det som skjedde søndag var en slik opplevelse. Det viktigste og mye viktigere enn å slå Luton Town, er at Luis Diaz

Preget

Luis Diaz har – naturlig nok – vært veldig preget av kidnappingen av foreldrene, men trengte en god opplevelse, noen minutters spill – og en scoring – , som Liverpool-manager Jürgen Klopp sa etter kampen, rett og slett for å få noe annet å tenke på i en forferdelig vanskelig tid for familien.

  • I dag snakker ikke fotballspilleren til deg; I dag snakker Lucho Diaz, sønnen til Luis Manuel Diaz. Min far er en utrettelig arbeider og fundamentet i vår familie, og han holdes for øyeblikket fanget. Jeg ber ELN om å øyeblikkelig løslate min far, og jeg oppfordrer internasjonale organisasjoner om å gripe inn for å sikre hans frihet. Lidelsen vil kun ta slutt når han har kommet hjem igjen til oss, sa Diaz etter kampslutt.

Så får vi håpe at denne saken og marerittet for familien får en lykkelig slutt. Mandag har Luis Manuel Diaz vært kidnappet i ni døgn.

Tredjeplass

Poengdelingen og de to tapte poengene gjør at Liverpool er på tredjeplass, tre poeng bak Manchester City. Mandag møtes Tottenham Hotspur og Chelsea på Tottenham Hotspur Stadium og Spurs kan med seier være fem poeng foran.

Nå venter Toulouse på torsdag i Europa League, før Brentford kommer til Anfield kommende søndag. En ny spennende fotballuke venter.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds