Lite tid til pause for Klopps gutter etter at enda en pokal fant veien til premieskapet – ny cupkamp på onsdag

Søndag var Liverpool på Wembley og etter en lang, hard og tøff batalje og 22 straffespark, kunne de røde juble. Ligacuptrofe nummer ni kunne tas med hjem til premieskapet på Anfield. Dermed er Merseyside-klubben alene på pokaltoppen i ligacupen (Manchester City har åtte).

Liverpool-spillerne-, trenerne- og supporterne smattet godt på karamellen søndag kveld. Men allerede onsdag venter en ny cupkamp på laget. Denne gang i FA-cupen.

Tre turneringer

For med en cup vunnet, er Liverpool med i tre turneringer; Premier League-bataljen med Manchester City blir nok å gå helt inn, FA-cupen og Champions League.

I FA-cupen er det Norwich City som står i veien for en plass i kvartfinalen (spilles 19. mars).

I Champions League er det Internazionale fra Milano i Italia som står i veien for en plass i kvartfinalen (spilles 5./6. og 12./13. april).

I ligaen ligger Liverpool seks poeng bak Manchester City, med en kamp mindre spilt og tre mål bedre målforskjell. Neste Premier League-kamp for Liverpools del er hjemmekampen mot West Ham kommende lørdag. Manchester City skal spille Manchester-derby på Etihad Stadium på søndag ettermiddag. Og bare for å ha nevnt det; Liverpool skal til Etihad 10. april. Det kan hende at den kampen blir ganske så avgjørende for utfallet av ligamesterskapet i sesongen 2021/22.

Laget mot Norwich

Det er vanskelig å spå hvilket lag manager Jürgen Klopp kaster ut på i femterundekampen i FA-cupen mot Norwich City på onsdag. Det er nok helt sikkert at han gjerne vil ha suksess i FA-cupen denne sesongen også, men at han også kaster et blikk på den viktige ligakampen på lørdag.

Dette er en avveining. Liverpool har en bred tropp nå og Klopp må avveie mellom å sende ut på et lag som er konkurransedyktig, samtidig som han ikke sliter ut spillerne. Flere av spillerne som spilte ligacupfinalen søndag, er nok godt slitne etter 120 minutter med tøff fotball mot et godt lag.

Keeperplassen er litt usikker; Caoimhin Kelleher ble helt søndag etter en meget god kamp, satte han den siste strafferen, samtidig som kollega Kepa Arrizabalaga skjøt sitt straffespark over målet. Kelleher har spilt de to foregående cupkampene mot Cardiff City og Shrewsbury Town og det kan hende at han også får muligheten foran Alisson Becker onsdag.

Ganske sikkert er det nok også at greske Kostas Tsimikas spiller venstreback og at Andy Robertson får hvile.

Midtstopperparet blir Virgil van Dijk og Ibrahima Konaté eller Joël Matip. Kanskje fordel Konaté.

Det kan hende at unggutten Conor Bradley får muligheten foran Trent Alexander-Arnold.

Midtbanen er igjen et stort usikkerhetsmoment med mange gode alternativer. Fabinho spiller nok. Thiago Alcantara skadet seg på oppvarmingen på Wembley søndag og blir nok ikke risikert. Sannsynligheten er nok at Curtis Jones og kanskje også Harvey Elliott spiller og at Jordan Henderson også muligens blir hvilt. Tyler Morton er også en unggutt som kan være nær en startplass. Kanskje også James Milner, Naby Keita og Alex Oxlade-Chamberlain.

Framme så tror vi det er sannsynlig at Luis Diaz blir hvilt mot Norwich City. Sadio Mané var ikke udelt fornøyd med å bli byttet ut på Wembley. Han starter nok. Det samme gjør kanskje også Mo Salah og Diogo Jota. Hvis Klopp bestemmer seg for å hvile Salah, så kan det hende Takumi Minamino og Divock Origi ligger an til en startplass.

Fjerde møte

Dette er fjerde gang (!) Liverpool møter Norwich denne sesongen. 9-1 er målforskjellen så langt.

  1. august spilte de ligakamp på Carrow Road. Da vant Liverpool 3-0 (Jota, Firmino og Salah).

  2. september møttes lagene i ligacupen, med samme resultat og Minamino (2) og Origi på scoringslisten.

  3. februar møttes de i ligaen på Anfield. Resultatet ble 3-1 (Mané, Salah og Diaz).

Og nå altså, onsdag 2. mars, i FA-cupen på Anfield.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds