Liverpool blant ni storklubber tilbake i det gode selskap

Liverpool er blant ni klubber som er tilbake i ECA etter kollapsen i planene om en Super League. Det melder ECA-styret.

Da storklubbene planla Super League, meldte de seg samtidig ut av European Club Association (ECA). Nå er Liverpool tilbake, sammen med Manchester City, Manchester United, Chelsea, Arsenal, Tottenham, AC Milan, Inter Milan og Atletico Madrid.

Holder fast

Barcelona, Real Madrid og Juventus holder fast ved Super League-planene og er fortsatt ute av “det gode selskap” av ni klubber som angret seg. Storklubbene fra Spania og Italia står fast på at de fortsetter planleggingen av Super League.

De utestenges imidlertid ikke fra Champions League-fotball.

En uttalelse fra ECA bemerket hvordan de ni klubbene aksepterte at Superligaen “ikke var i det store fotballsamfunnets interesse” og at de med dette hadde vist en “vilje til å engasjere seg” i den videre utviklingen av europeisk klubbfotball.

Alle interesser

Dette ville være “i alle åpne og gjennomsiktige interesser, ikke de få”, og fungerer som en sårt tiltrengt uttalelse i kjølvannet av Superligaens kollaps.

ECA ledes av Paris Saint-Germain-president Nasser Al-Khelaifi, og jobber for å representere interessene til profesjonelle klubber som opererer under UEFA. 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds