Liverpool, Chelsea, Leeds og Arsenals baner strøket fra “shortlist” til EM 2028

Storbritannia og Irland planlegger en søknad om å få arrangere EM i 2028. Nå har de kommende søkerne offentliggjort en liste over de banene som er aktuelle til arrangementet, som vil gå både i England, Skottland og Irland.

Det vil i utgangspunktet bli spilt på kun seks engelske fotballstadioner og dette betyr at det er flere store og mektige baner som vil bli utelatt.

Store stadioner ute

Liverpools Anfield (bildet, som hadde sin siste EM-kamp i kvartfinalen mellom Nederland og Frankrike (4-5) i 1996), Leeds Uniteds Elland Road, Arsenals Emirates Stadium og Chelseas Stamford Bridge er ikke på listen som ifølge avisen The Times nå teller ti stadioner.

Nå er ti stadioner på listen; På Merseyside er det kun plass til en stadion og det er Evertons Bramley-Moor Dock Stadium, som skal stå klar til 2024/25-sesongen og vil romme 52.888 tilskuere.

I tillegg er Englands nasjonale stadion, Wembley, på listen. Manchester Uniteds Old Trafford og Manchester Citys Etihad er fortsatt med og det samme er The Tottenham Hotspur Stadium og West Ham Uniteds London Stadium. Aston Villas Villa Park er inne, det samme er Sunderlands The Stadium of Light og Newcastle Uniteds St. James Park. Den største overraskelsen på den engelske listen er Stadium MK, banen til MK Dons som spiller i League One.

Fire bort

På denne listen skal altså fire stadioner bort før EM-søknaden blir sendt. Det er kanskje ikke et dårlig tips om Sunderland, Aston Villa, MK Dons og West Ham United er de som blir luket bort i neste runde?

I Irland er Aviva Stadium og Croke Park i Dublin med, mens også Skottland (Hampden Park sannsynligvis), Wales (Cardiff City Stadium) og Nord-Irland vil ha en stadion med hver.

Hvor EM i 2028 skal gå av stabelen står mellom Tyrkia og Storbritannia/Irland og blir bestemt mot slutten av 2023.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds