Liverpool er gode når de vil sterkt nok – og setter på turboen

Man så det gang etter gang i ligacup-semifinalen mot Arsenal sist torsdag. Og ikke minst så man det i første omgang mot Brentford søndag; Liverpool er ikke særlig gode når de ikke setter fart på ballen.

Arsenal-kampen endte 0-0. Liverpool stanget og stanget og produserte svært lite mot et London-lag som la alle spillerne bak da de fikk Xhaka utvist etter 24 minutter og måtte spille de resterende 66 minuttene av kampen med ti mann. I løpet av denne kampen, produserte de knapt en eneste mulighet.

Sirup til turbo

Liverpool spilte som i sirup, fikk ikke fart på ballen og spillerne hadde også vanskeligheter med pasningene. De traff alt for ofte en spiller med en annen draktfarge enn medspiller.

Brentford-kampen var annerledes, men Thomas Frank sitt mannskap ble også spilt lave, slik det er for de fleste lagene som kommer til Anfield med ambisjon om “å få med seg noe”.

Liverpool stanget og stanget, kom seg til flere gode muligheter, men fikk ikke hull på byllen. Noe av årsaken var en nordmann ved navn Kristoffer Vasshaug Ajer, men det største problemet var Liverpools. Helt på slutten av førsteomgangen scoret Fabinho, men det så ut som om manager Jürgen Klopp hadde fått beskjed i pausen. Gå ut, beveg dere, presisjon i pasningsspillet, litt mer bredde på sidebackene.

Og vipps så var Liverpool det topplaget vi har sett de siste sesongene. Axel “Ox” Oxlade-Chamberlain (69) og Takumi Minamino (77) scoret, men Liverpool så ut som et annet lag.

Sirupen fra to omganger med Arsenal og en omgang med Brentford, var byttet ut med turbosko. Og høyreback Trent Alexander-Arnold og venstreback Andy Robertson fikk opp farten og presisjonen. Seieren på 3-0 kunne vært større.

To ganger London

Kommende uke skal Liverpool to turer til London.

Først til returkampen mot Arsenal i ligacupen, der Arsenal har hjemmefordelen av å avslutte på Emirates Stadium, men der Liverpool skal ha mye å spille på. Arsenal fikk sin kamp mot Tottenham Hotspur søndag utsatt og møter med uthvilte bein i returen, men Liverpool har løst mye av det som var problemer i første kamp, tempoet på ballen og spillet.

Arsenal spiller uten nevnte Xhaka, Liverpool sannsynligvis uten Ox og begge lagene kommer til å savne deres afrikanske toppspillere.

Begge lagene har mye av ungdommelig pågangsmot og talent å sette inn. Arsenal har Saka, Smith-Rowe og Nketiah, Liverpool har Gordon, Morton og Frauendorf, for å nevne noen. Alle disse må omtrent ha med lapp fra foreldrene med til trenerne for å få lov til å være oppe så sent.

Kampen er forholdsvis åpen, men dersom Liverpool får ballen til å gå og produserer langt mer enn de gjorde hjemme på Anfield, så kan det være de og ikke Arsenal som møter Chelsea på Wembley

Ligacup til Premier League

Etter torsdagens batalje på Emirates, så er det Crystal Palace som venter på Selhurst Park i Croyden i utkanten av London. Dette er også en kamp som Liverpool må ha tre poeng i, dersom de skal ha noen forventninger om å ta igjen Manchester City, som lørdag gjorde jobben mot Chelsea, vant og ligger elleve poeng foran Liverpool, som også har en kamp til gode. Chelsea ligger tretten poeng bak City. Manchester City har etter helgens ligarunde 41 plussmål, Liverpool 37 og Chelsea 28.

Crystal Palace-kampen er det siste Premier League-oppgjøret som Mohamed Salah, Sadio Mane og Naby Keita (ja, de er savnet) går glipp av mens de spiller i Afrikamesterskapet. På samme dag som finalen, søndag 6. februar ,spilles fjerderundekampen i FA-cupen hjemme mot Championship-klubben Cardiff City. Torsdag 10. februar er de tre tilbake i helrødt når de møter Leicester City på hjemmebane, forhåpentligvis med gull med enten Egypt, Senegal eller Guinea (eller ønsker vi dem tilbake så raskt som mulig?).

Overganger

Og så var det transfervinduet igjen da; Det er drøyt to uker igjen, 15 dager med nervepirrende venting om at det helt store skal skje med akkurat mitt lag.

Liverpool trenger offensiv slagkraft og kanskje mer kreativitet på midtbanen og mer å velge blant foran. Det har både koronapandemien og Afrikamesterskapet vist. Ja, det finnes talent og ja, det finnes rutinerte spillere i troppen som kanskje ikke blir brukt så ofte til vanlig. Men det er helt sikkert at stallen blir i tynneste laget når viktige spillere er ute.

Christian Eriksen (klubbløs), Jared Bowen (West Ham United) og Adama Traoré (Wolverhampton Wanderers)? Det hadde vært noe…

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds