Liverpool er klare for utslagsrunden – hvem velger Klopp?

Foran onsdagens gruppespillkamp i Champions League er Liverpool allerede klare for videre spill i Champions League.

  • Det betyr ikke så mye. Vi vil gjerne vinne alle fotballkamper vi stiller opp i, sa manager Jürgen Klopp på dagens pressekonferanse.

Statistikk

Portugisiske Porto kommer til Anfield. Statistikken taler sitt tydelige språk. De røde vant 5-1 i den omvendte kampen i september. I 2018/19-sesongen vant Liverpool 4-1 borte og 2-0 hjemme og sesongen før endte oppgjøret på Anfield målløst, mens Liverpool vant 5-0 på bortebane.

Liverpool har vunnet alle de fire gruppespillkampene så langt og har en målforskjell på 13-5. Porto er nærmest med fem poeng, mens Atletico Madrid med fire og AC Milan med sitt ene, har kniven på strupen foran de to siste gruppespillkampene.

Det er helt klart at manager Klopp kommer til å bytte ut flere av de faste førstelagsspillerne til morgendagens kamp. Klopp vil gjerne vinne, men her er en god sjanse til å få hvilt noen av hans faste spillere.

Noen av spillerne som har vært plaget med skader den siste tiden, James Milner, Andy Robertson, Neco Williams, Diogo Jota og Divock Origi var alle med på dagens trening i Kirkby. Jordan Henderson trente også i dag.

  • Vi må først og fremst tenke på oss selv og belastningen til spillerne, sa Klopp.

Hviles

Det er spekulert at både Fabinho, Trent Alexander-Arnold, Sadio Mane og enten Virgil van Dijk eller Joël Matip kommer til å bli hvilt.

Starter vi bakerst, så er det nok store muligheter for at Caoimhin Kelleher får muligheten for den faste keeperen, Alisson Becker.

Dersom spekulasjonen rundt Alexander-Arnold stemmer, så kan det være duket for Milner på høyrebacken. På motsatt back, er det nok størst sjanse for at Robertson får noen dager til for å restituere seg.

Dersom enten van Dijk/Matip spiller, så er det nok overhengende sjanse for at Ibrahim Konate får spille på den andre midtstopperplassen.

Usikkert på midten

På midtbaneplass er det igjen usikkert. Thiago Alcantara trenger kamptrening og vil nok bli valgt. Det samme blir Alex Oxlade-Chamberlain som fikk starte mot Arsenal sist og gjorde sine saker bra mot sitt gamle lag. Den siste midtbaneplassen er usikker, men det kan hende at Klopp gir unggutten Tyler Morton sin debut i Champions League.

Lengst framme er Firmino ute til nærmere jul. Jota får spille dersom han er fit. Origi får nok en mulighet fra start, så kan det hende at også Salah blir valgt, rett og slett på grunn av mangel på kandidater fremme.

Uansett skal dette være nok til å slå Porto, som ikke er så god som de har vært før, men som har vunnet tre siste kampene i hjemlig liga.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds