Liverpool er på oppadgående – nå venter tabelljumboen

Nottingham Forest på City Ground. På slutten av 1970-tallet var dette en klassiker og en toppkamp. Mye har skjedd i fotballen siden da.

Skogvokterne hadde Brian Clough som manager, som hadde vekket laget fra Robin Hoods hjemby opp fra dvalen, rykket opp fra andre nivå, til å bli et europeisk topplag.

22 nye spillere

Det er ikke mye som minner om et topplag nå, men manager Steve Cooper – med en fortid i Liverpools akademi, fikk endelig til å rykke opp og skape et Premier League-lag. Og ikke bare det; 22 nye spillere kjøpte den nyopprykkede klubben i siste overgangsvindu.

Nå er det ikke bare å skape et lag med så mange nye spillere i troppen. Laget har slitt med å henge sammen så langt og har fristet tilværelsen nederst. Nottingham Forest har seks poeng på elleve kamper og 7-23 i målforskjell.

Det skulle fortelle ganske mye om hvor skoen trykker. Men målløs kamp mot Brighton & Hove Albion på bortebane sist tyder i alle fall på at laget har evnen til å ta poeng fra hvem som helst. Det har nemlig vært noe framgang å spore de siste kampene og Cooper har sagt at det er toppkampene mot lag som Liverpool Forest har gledet seg til de siste sesongene.

Møter

I Premier League har ikke lagene møttes siden 1998/99-sesongen, da det endte med 5-1-seier på Anfield og 1-1 på City Ground. Laget møttes også i FA-cupen i 2021/22-sesongen, da Liverpool vant 1-0 på bortebane.

Det er ikke ventet noen overkjøring fra Liverpools side i halv to-tiden norsk tid lørdag. Liverpool har liknet mer på seg selv de siste kampene de også, men her møter de et Forest-lag som vil kjempe knallhardt for å få med seg noe.

Liverpool vant siste kamp mot West Ham United etter mål av Darwin Nunez og en strafferedning fra Alisson Becker. Brassekeeperen er i storform og resten av laget er også i ferd med å kjenne igjen.

Laget

Liverpool er i form og ligger på sjuendeplass på tabellen, med 16 poeng på ti kamper. Laget ligger sju poeng bak tittelforsvarer- og favoritt Manchester City og elleve poeng bak ligaleder Arsenal. Laget må vinne for å holde følge med lagene foran, Newcastle United, Manchester United, Chelsea, Tottenham Hotspur, Manchester City og Arsenal. Men da må tabelljumboen slås.

Dette kan bli laget Jürgen Klopp sender utpå City Ground lørdag;

Alisson Becker vokter målet.

Trent Alexander-Arnold starter på høyrebacken på banen som ligger ved elva som bærer samme navn som hans fornavn. Virgil van Dijk og Joe Gomez på midtstopperplass. Det er noe usikkert hvem som spiller venstreback. Kostas Tsimikas startet sist, mens Andy Robertson satt på benken. Rollene kan bli omvendte nå.

På midtbanen er det flere spørsmålstegn. Fabinho startet på benken. Thiago Alcantara, Jordan Henderson og Fabio Carvalho var i midtbanetreeren onsdag. Vi tror muligens Klopp vil velge å starte med Alex Oxlade-Chamberlain, som var tilbake på benken sist etter lang tid ute. Harvey Elliott og Curtis Jones er enda to alternativer. Med et så tøft kampprogram i og utenfor England for tiden, så er det bare bra å ha mange midtbanealternativ.

Mohamed Salah, Roberto Firmino og Darwin Nunez spilte i angrepsrekka på Anfield mot “Hammers”. Det kan bli samme angrepsrekke i Nottingham lørdag.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds