Liverpool fikk seg en mental lærepenge

Liverpool har gjort store ting med tre mål under i Champions League tidligere, men med 2-5 hjemme mot Real Madrid i åttendedelsfinalen, så er det nok bare å legge forhåpningene om kvartfinalespill på is.

For noen år siden var det Barcelona som ledet med 3-0 hjemme før returkampen på Anfield. Liverpool snudde kampen og vant 4-0. Og noen år før det igjen var 2005-finalen, der AC Milan ledet 3-0 ved pause, hvor Liverpool kom tilbake, vant straffesparkkonkurransen og ble mestere.

Nå er det altså Real Madrid, et av verdens for øyeblikket beste lag, med verdensklassespillere i alle ledd, som skal overvinnes og det på deres egen hjemmebane, Santiago Bernabeu.

Begynte bra

Kampen på Anfield tirsdag begynte så bra, Liverpool fikk en tidlig ledelse ved Nunez og doblet denne da Salah utnyttet en klumsete Real Madrid-keeper som ikke fikk kontroll på ballen.

Liverpool, som i perioder har slitt veldig med formen i hjemlig liga denne sesongen, fløy høyt, spilte godt. Men så var det verdensklassespillerne fra Madrid da. Først Vinicius junior, som fikk de få centimeterne han trenger, før det var Alisson Becker å gjøre en tabbe da han ikke klarerte ballen, men spilte den rett i den samme Vinicius junior og dermed var det 2-2 og 35 minutter gått av kampen.

Den kalddusjen virket som den ble en mental kalddusj for de røde. De kom på banen etter pause og var ikke til å kjenne igjen. Spillerne var usikre, gjorde mange personlige feil og virket handlingslammede mot et Real Madrid som tok en tidlig 3-2-ledelse ved Militao (47 minutter), før storscorer Benzema var frampå to ganger (55 og 67 minutter).

Det virket som keepertabben fra Alisson Becker gjorde at de var tilbake i den sterke motvinden de i lange perioder har hatt denne sesongen.

I tillegg til de tre målene Real Madrid vant med tirsdag, var også keepertabbene avgjørende, på den måten at mens det spanske laget aldri mistet troen på egne ferdigheter, gjorde det engelske det til gagns. Liverpool ble i perioder utspilt på eget gress og dermed er (nesten) alle forhåpninger om avansement til kvartfinalen i Champions League død og begravet.

Viktige kamper

Men det er ikke tid for å stikke hodet i sanden for Liverpool. Returkampen i Madrid spilles 15. mars, men det er mange viktige kamper for de røde innen den tid. Kommende lørdag kveld, spiller de mot Crystal Palace på Selhurst Park i Croydon i utkanten av hovedstaden. Så blir det to hjemmekamper, først mot Wolverhampton Wanderers onsdag 1. mars, før Manchester United kommer søndag 5. mars. Så blir det en tur sørover, til Bournemouth lørdag 11. mars, før Liverpool drar til den spanske hovedstaden noen dager etter for ihvertfall å forsøke å komme på talefot med de spanske mestrene.

Ligger godt an

I ligaen ligger Liverpool på åttendeplass med 35 poeng, seks poeng og en kamp mindre spilt enn Newcastle United som ligger på den viktige fjerdeplassen. Tottenham Hotspur er på tredjeplass (42 poeng og to kamp mer spilt enn Liverpool). Mellom der ligger Fulham på sjetteplass (38 poeng på 24 kamper) og Brighton & Hove Albion på sjuendeplass (35 poeng på 22 kamper).

Liverpool har vunnet de to siste ligakampene og må fortsette på det vinnersporet for å komme seg i posisjon til spill i Europa igjen kommende sesong.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds