Liverpool flyr høyt, men Jotas skade gir grunn til noe bekymring

Vi skriver februar, Liverpool har en fot inne i kvartfinalen i Champions League, det er 14 kamper igjen i Premier League, der Liverpool sannsynligvis må vinne alle for å ta gullet fra Manchester City, det skal spilles ligacupfinale mot Chelsea og de skal møte Norwich City på hjemmebane i femte runde i FA-cupen.

Liverpool flyr høyt.

Som skapt for Klopp

Ikke bare det. Liverpool ser ut som de virkelig har skutt gullfuglen etter kjøpet av Luis Diaz fra Porto. Det er ikke vanskelig å se at dette er en spiller Jürgen Klopp har hatt høyt på listen over transfermål og at Liverpool handlet nå og ikke til sommeren. Dette er en spiller som er som skapt for å spille Klopp-fotball, med en intensitet og arbeidskapasitet som virkelig har gitt gode prov for framtiden.

Onsdag vant Liverpool den vriene bortekampen mot Internazionale Milano. Italienerne er vanskelige å spille ut har flere spillere som gjorde ting vanskelig for de røde, men Liverpool lyktes med opplegget og kunne ta med seg et vanvittig godt utgangspunkt til returkampen i Liverpool tirsdag 8. mars. Med 2-0 å gå på skal mye gå galt for at Liverpool ikke skal være klare for kvartfinale om knappe tre uker.

Men…

Det er alltid et men. Det føles i hvert fall slik. For Klopp kunne både mot Inter og i ligaoppgjøret mot Burnley så kunne han knapt tro at han hadde en skade- og sykdomsfri stall å velge blant.

Det var nesten for godt til å være sant. Og det var det også.

Klopp bytter veldig sjelden spillerne sine i løpet av pausen. Da Roberto Firmino tok av seg treningstøyet og varmet opp i pausen på Guiseppe Meazza Stadium i Milano onsdag kveld, var det et bevis på at ikke alt var som det skulle med en av Liverpool-spillerne.

Og ganske riktig. Igjen i garderoben satt Diogo Jota, formspilleren med tolv mål på 19 kamper (og fire innhopp) i Premier League. I tillegg har han ett mål i Champions League, ett i FA-cupen og tre mål i ligacupen på samvittigheten denne sesongen.

I løpet av førsteomgangen hadde portugiseren vært i en takling og hatt tydelig smerter, men alle håpet at det ikke skulle være alvorlig. Ankelen hovnet opp og man frykter nå en leddbåndskade, noe man vil finne nærmere ut av de nærmeste dagene, for den tidligere Wolverhampton Wanderers-spilleren.

Mister kamper

Forhåpentligvis er det heller ikke så alvorlig for 25-åringen, men han er i alle fall ute en stund og i hvert fall i kommende kamp, lørdag mot Norwich City hjemme på Anfield i ligaen. Kanskje ryker også hengekampen mot Leeds United i midtuken, ligacupfinalen mot Chelsea på Wembley om en drøy uke, FA-cupkampen mot Norwich City, ligaoppgjøret mot West Ham United og returkampen mot Internazionale Milano.

Jota gjorde sitt til at savnet etter Salah og Mane ikke ble så stort under Afrikamesterskapet i januar og februar. Det har tidvis vært lite handlingsrom i angrepsleddet og Jota har levert på høyt nivå lenge og vist god form.

Sist man så goalgetter-egenskapene til portugiseren var mot Leicester City i slutten av januar, der Liverpool vant 2-0 og Jota scoret begge målene. Jota er vanskelig og uberegnelig, rask i oppfattelsen, god på hodet og med gode skuddføtter. Han er en meget god angrepsspiller for Liverpool og vil bli savnet i kampene han nå blir borte.

Bedre bredde

Da Sadio Mane og Mohamed Salah var fraværende med landslagsforpliktelser, så det ganske tynt ut i Liverpools angrepsrekke. Det gjør det ikke nå. Jota har vært en av de beste Liverpool-spillerne så langt denne sesongen, men likevel så er en skade på angrepsspilleren veldig trist på nåværende tidspunkt i sesongen.

Da er det i alle fall bra at spillere som Sadio Mane og Mohamed Salah er tilbake på engelsk jord, at Diaz er kommet godt i gang i sin nye klubb, at Roberto Firmino viser gamle glimt av storhet og at Divock Origi er skadefri. Det nærmer seg flere avgjørende kamper både i liga, FA-cup, ligacup og Champions League og belgieren har hatt en egen evne til å avgjøre viktige kamper.

Og med en tabellsituasjon, der Liverpool ligger på andreplass, ni poeng bak med en kamp mindre spilt og med fem mål dårligere målforskjell, så er det viktig at man får alle angrepsspillerne tilgjengelig så raskt som mulig.

Laget mot Norwich City

Laget i lørdagens kamp mot Norwich City tror vi blir som følger;

Alisson Becker er i toppslag og selvskreven som keeper.

Trent Alexander-Arnold og Andy Robertson er like selvskrevne som sidebacker, på henholdsvis høyre og venstre.

Virgil van Dijk og Ibrahima Konate spiller midtstoppere, som mot Inter Milan (Matip kan komme inn og erstatte Konate, men vi tror ikke det skjer).

Fabinho har vært blant Liverpools beste spillere i de siste kampene og spiller igjen som defensiv midtbanespiller.

De to siste midtbanespillerne er uklare.

Jordan Henderson er kaptein, så sant ryggsmertene holder seg unna. Den siste midtbaneplassen tipper vi går til Thiago Alcantara, som glimtvis viste hva han er god for mot Internazionale. Harvey Elliott og Naby Keita, kommer nok muligens innpå, men de spiller sannsynligvis ikke fra start.

Sadio Mane og Mohamed Salah spiller nok fra start, så er det et spørsmål om Klopp velger Luis Diaz eller Roberto Firmino.

PS! Torsdag kveld kom meldingen om at Liverpools støtteapparat ikke har gitt opp å få Diogo Jota klar til ligacupfinalen mot Chelsea på Wembley. David Maddock i The Mirror skriver at skaden er verre enn det medisinske støtteapparatet først hadde tenkt seg og at ligakampene mot Norwich City og Leeds United helt sikkert ryker for Liverpools spiller nummer 20.

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds