Liverpool friskmeldt? På ingen måte

Det skulle være en festdag for fotballen og for et Liverpool som alle mente var tilbake på skinnene etter seieren over Manchester City. Det ble en mørk dag for fotballen OG for Liverpool.

Om de var friskmeldte etter kjempekampen mot tittelforsvareren forrige helg? Glem det!

Nye sanger

Liverpool møtte Nottingham Forest i FA-cupen for ikke mange sesongene siden. I ligaen har de ikke møttes siden 1998/99-sesongen. Før nå. Liverpool har ikke vunnet på City Ground siden 1984. Den statistikken lever fortsatt.

Men aller først; dette ble også en ny mørk dag for fotballen. Forest-supporterne – av alle – sang nidsanger om Hillsborough, som Manchester City-fansen gjorde på Anfield sist helg. Nottingham Forest er altså laget Liverpool møtte på Hillsborough i FA-cup-semifinale denne april-dagen i 1989. Tilfeldighetene gjorde at Liverpool sine supportere fikk plass i Leppings Lane og 97 supportere døde som en følge av at alt for mange fans var presset tilbake. Det finner altså Forest-supporterne grunn til å synge nedsettende om.

Trist.

Lykkes med lite

Når det gjelder selve fotballen, så var heller ikke dette mye å glede seg over for Liverpool. Darwin Nunez og Thiago Alcantara var utilgjengelige på grunn av skader, men laget som ble sendt ut på City Ground burde absolutt vært godt nok til å være på talefot med Nottingham Forest.

Laget kom seg fram til noen sjanser, men de var ikke tilstrekkelig påskrudd til å få med seg noe fra Robin Hoods hjemby. Spillerne har virket slitne og uten tro på egne ferdigheter. Når de møter lag som spiller med hjertet utenpå drakta og med stor vilje – som mot Forest lørdag – så har de vansker med å stå i mot.

At det var Taiwo Awoniyi som scoret seiersmålet etter 55 minutter gjorde det ikke særlig bedre for Liverpool. Awoniyi var på akademiet, før han reiste til Union Berlin og videre til Nottingham Forest etter opprykket til Premier League.

Formsterke Alisson Becker spilte en ny god kamp og var igjen bestemann for Liverpool, men hva hjelper det når laget ikke henger sammen. Joe Gomez spilte en meget svak kamp og rotet ting til ved flere anledninger der bak  Midtstopperkollega Virgil van Dijk (bildet) kunne scoret hattrick dersom marginene hadde vært på hans og lagets side og måtte flere ganger rydde opp. Fabinho var heller ingen trussel for noen som defensiv midtbane og gjorde at hjemmelaget vant krigen om midten. Meget svak kamp av brasilianeren også, noe den tidligere Liverpool-spilleren Jamie Carragher ikke la skjul på på Twitter.

Borteform

Liverpool har en grusom borteform og har tatt poeng kun mot Fulham og Everton på bortebane denne sesongen. Å tro at laget var på skinnene igjen etter seieren over Manchester City var for godt til å være sant. Nå venter et annet lag i store problemer, Leeds United, på Anfield kommende lørdag.

Men først skal laget møte Ajax i Amsterdam i Champions League kommende onsdag.

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds