Liverpool gikk på et sjeldent tap, men kom seg videre – tapet bør skjerpe laget

LIVERPOOL (PLNORGE.COM): Heldigvis hadde Liverpool 2-0 å gå på fra bortekampen i Italia, slik at tirsdagens 0-1-tap for Internazionale fra Milano, likevel førte til avansement til kvartfinalen i Champions League.

Neste fredag trekkes kvartfinalene og Liverpool er i trekningspotten sammen med Bayern München,

Manchester City (5-0 å gå på mot Sporting, før de møtes onsdag kveld), Real Madrid eller Paris Saint Germain (PSG leder 1-0 før møtet onsdag kveld), Ajax eller Benfica (2-2 i første kamp), Manchester United eller Atletico Madrid (1-1 i første kamp), Lille eller Chelsea (0-2 i første kamp) og Juventus eller Villareal (1-1 i første kamp).

Vårt tips er at Liverpool, Bayern München, Real Madrid, Ajax, Atletico Madrid, Chelsea og Juventus er i trekningsbollen i UEFAs hovedkvarter i sveitsiske Nyon klokken 12 fredag 18. mars. Da skal forresten også hvem som potensielt kan møte hverandre i semifinalene i Champions League trekkes.

Kvadruppelen lever

Første kvartfinale i Champions League spilles 5. eller 6. april, mens den andre spilles 12. eller 13. april. Og i mellom der, venter bortemøtet med Manchester City, i en kamp som kan vise seg å være veldig avgjørende i forhold til hvilket lag som tar Premier League-tittelen sesongen 2021/22.

Liverpool-fansen har måttet lære seg et nytt ord i denne sesonginnspurten. Kvadruppel. Liverpool er nemlig fortsatt med i alle turneringer, Premier League, FA-cup og Champions League. Ligacupen er allerede vunnet og pokal nummer ni (flest i England) er plassert på Anfield.

Det var en litt merkelig stemning på Anfield tirsdag kveld. Supporterne var fornøyde med avansementet, bevares, men var det nødvendig å gjøre det så åndeløst spennende? Det som er helt sikkert er at de røde har for god erfaring til å gjøre det så spennende og lærepengen er også en påminnelse om at effektiviteten må opp foran mål.

Neste utfordring for Liverpools del er kampen mot Brighton & Hove Albion i halv to-tiden onsdag. Mohamed Salah manglet ikke mye på å sette ballen i mål mot Inter og har allerede sagt at han skal gjøre det godt igjen ved å få nettkjenninger mot sørkystlaget. Egypteren er toppscorer i Premier League med 19 mål og har tolv kamper på å nå det magiske 30-tallet. Utrolig nok er de to som ligger nærmest Salah lagkameratene Mané og Jota, mens Heung Min Son fra Tottenham Hotspur er første ikke-Liverpool-spiller med elleve mål.

Tre bortekamper venter nå, før det er klart for landslagspause i slutten av mars.

Erfaring viser at verken Salah eller Liverpool har til vane å gå av banen uten å score spesielt ofte og dermed kan det være grunn til å være ekstra oppmerksomme allerede mot de blå-hvite fra Brighton lørdag. Allerede onsdag 16. mars, venter en ny stor utfordring for de røde, med Arsenal på Emirates Stadium i London. Og søndagen etter, 20. mars, er det Championship-laget Nottingham Forest som venter i kvartfinalen i FA-cupen på City Ground.

Liverpools lag

Det er som vanlig vanskelig å lese alle tankene til Liverpool-manaer Jürgen Klopp. Senest tirsdag klaget han på at ligaen – i motsetning til Champions League – ikke har innført fem bytter i kampene. Det har vært spekulert i om Klopp ville spille med redusert mannskap enten mot Inter Milan eller Brighton & Hove Albion. Han gjorde det ikke tirsdag, men noen utskiftninger kan komme lørdag, der vi trorLiverpool stiller med følgende førsteellever;

Alisson Becker står i mål.

Trent Alexander-Arnold og Andy Robertson spiller på henholdsvis høyre- og venstresiden i forsvaret.

Virgil van Dijk er sikker på midtstopperplass og som vanlig vil det være konkurranse mellom Joël Matip og Ibrahima Konaté om å få en plass ved siden av nederlenderen. Konaté var skadet mot Inter, men denne skal ifølge de siste meldingene fra Liverpool, ikke være alvorlig. Kanskje er det en fordel Matip?

Fabinho spiller defensiv midtbanespiller. Curtis Jones og Thiago Alcantara fikk plassene mot Inter. Det kan de også gjøre mot Brighton & Hove Albion. Men spillere som Jordan Henderson, Harvey Elliott, Alex Oxlade-Chamberlain og James Milner kan komme inn. Vi tror Henderson tar plassen til Jones og kapteinsbindet fra van Dijk..

Framme spilte Mo Salah, Diogo Jota og Sadio Mané. Vi tror Luis Diaz tar plassen til Jota, men det kan også Roberto Firmino, som er klar igjen etter lengre tid ute med skade. Det er mulig Klopp lar brasilianeren få en halvtime lørdag, før han eventuelt kjøres inn på laget mot Arsenal og Nottingham Forest. Diaz kom inn mot Inter og var svært aktiv. Angrepsspillere som Takumi Minamino og Divock Origi blir igjen som jokere å regne.

Manager Jürgen Klopp nevner nok når spillerne møtes for å oppsummere Inter-kampen, at forsvarsspillet var litt i overkant passivt i forkant av det som ble vinnermålet (et pent mål, forøvrig).Van Dijk og hans kolleger foran den brasilianske keeperen har ikke for vane å gjøre feil, men presset kunne absolutt ha vært bedre, noe Klopp også påpekte i intervjuene etter kampen. Klopp påpekte også at kontringspresset ikke var av det vanlige gode merket, noe som sikkert også blir bedre i lørdagens kamp mot Brighton & Hove Albion.

Men Klopps Liverpool har som en av sine viktige mantraer og prestasjoner, at dersom de gjør feil i en kamp, så lærer de av det til neste kamp. Det kan gå utover lørdagens motstander, som får “unngjelde”.

Viktige datoer i mai

Det er flere viktige datoer i mai å skrive seg bak øret.

Hvis Liverpool er i en posisjon for å ta kvadruppelen i mai, så vil de da ha 19 kamper igjen.

Her er datoene å huske for alle Liverpool-supportere;

Finalen i FA-cupen spilles på Wembley lørdag 14. mai.

I skrivende stund er det ti ligakamper igjen av Premier League-sesongen, fem hjemme- og fem bortekamper. Kommende søndag er det ti uker igjen til ligafinalen, som spilles hjemme mot Wolverhampton Wanderers søndag 22. mai (hvis da ikke noen av de utsatte kampene må settes opp etter den datoen. For Liverpools del er det kun hjemmekampen mot Manchester United (utsatt på grunn av cupkampen mot Nottingham Forest), som ikke har fått ny dato.

Finalen i Champions League spilles i den franske hovedstaden Paris, nærmere bestemt på banen Stade de France i bydelen Saint-Denis lørdag 28. mai. Og et lite apropos i forhold til neste års finale; Champions League-finalen i 2023 spilles på Atatürk Stadium i den tyrkiske hovedstaden, Istanbul. Samme stadion som Liverpool vant Champions League-finalen i 2005.

Det er bare noen uker igjen av denne sesongen. Uker spekket med stor grad av spenning og nervepirrende 90-minuttere med fotball.

Everton

Noen ord om Liverpool-nabo Everton til slutt. Laget reiste mandag hjem til Liverpool med et 0-5-tap for Tottenham Hotspur i bagen. Frank Lampards mannskap ligger bare ett poeng over nedrykksstreken. Mange av Everton-fansen som ringte inn på et radioprogram tirsdag, mente at laget er alt for gode til å rykke ned, men at de samtidig må stikke fingeren i jorda og se hvor de ligger.

Mange legger skylda på Rafael Benitez for at de ligger der de ligger.

  • Blir det nedrykk, så vil Everton bli det beste laget noensinne som vil spille i Championship, sa en innringer.

Før landslagspausen venter hjemmekamper mot Wolverhampton Wanderers (kommende søndag) og Newcastle United (torsdag 17. mars) på Goodison Park, før klubben skal møte Crystal Palace i kvartfinalen i FA-cupen søndag 20. mars.

Om ikke tabellsituasjonen er fortvilende nok for Everton-fansen, så kom også meldingen om at Everton kan få poengtrekk for brudd på de såkalte fortjeneste- og bærekraftsreglene i Premier League.

Everton ligger på 17. plass med 21 poeng (minus 18 i målforskjell) og 25 kamper (Leeds United ligger poenget foran The Toffeemen).

Burnley er nummer 18 med 26 kamper, minus 14 og 21 poeng. Watford er nummer 19 med 27 kamper, minus 33 og 19 poeng, mens Norwich City ligger sist med 27 kamper, (42 minusmål) og 17 poeng.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds