Liverpool gjorde et OK transfervindu – Diaz inn og Phillips ut

Alle Liverpool-supportere hadde ikke de store forventningene til januarversjonen av transfervinduet. Manager Jürgen Klopp sa på et tidlig tidspunkt at det ikke kom til å skje all verden med Liverpool og eventuelle transfere. Kanskje kan alle røde takke Tottenham Hotspur for at det ble litt aktivitet.

For det var da Spurs meldte sin interesse for Luis Diaz at ting begynte å skje og Liverpool måtte handle. De hadde tenkt å vente til sommeren, men fikk det plutselig travelt.

To spillere

Det er to spillere som var linket sterkt til Liverpool. i januarvinduet.

Den ene var Luis Fernando Diaz Marulanda fra Porto og Youri Tielemans fra Leicester City.

Nå er Diaz kjøpt (selv om Klopp opprinnelig hadde tenkt å vente til sommeren). Tielemans har – visstnok – rykket opp til det primære transfermålet i overgangsvinduet til sommeren.

Time Will Show.

Phillips ut

Det andre målet for dette transfervinduet har vært å få salg eller lån på noen av spillerne som ikke er gode nok til å være i førsteelleveren.

Midtstopper Nat Phillips har funnet konkurransen litt for hard på midtstopperplass og får en god mulighet til spill i Championship-klubben Bournemouth på sørkysten. Phillips er lånt ut resten av denne sesongen.

Rhys Williams er også midtstopper, som nylig kom tilbake fra walisiske Swansea på grunn av litt for få muligheter på førstelaget. Det var interesse for spilleren til et nytt utlån, men Klopp sa nei etter at Phillips ble lånt ut.

Divock Origi er en legende på Anfield etter flere viktige mål på samvittigheten de siste sesongene. Belgieren er imidlertid langt unna en fast plass i Liverpools førsteellever. Mandag kveld var det rykter – som vanlig har vært ved flere av de siste overgangsvinduene – men Origi blir på Merseyside, i hvert fall fram til sommeren. Sent mandag kveld var det nye rykter om en overgang til West Ham United.

Takumi Minamino er litt mer anvendelig enn Origi, men heller ikke han får så mange muligheter som han skulle ønske. Leeds United fikk et bud forkastet på japaneren og det så på tampen av overgangsvinduet ut som han blir på Anfield.

Walisiske Neco Williams har ambisjoner om spill for sitt landslag, men trenger førstelagsspill. Og det er ikke så enkelt når du står bak Andy Robertson på venstrebackplassen.

Carvalho

Sist, men ikke minst, så satt Liverpool i forhandlinger med Fulham om deres nye wonderboy, Fabio Carvalho. Portugiseren fyller 20 i august, er på utgående kontrakt (går ut til sommeren) og har så langt hatt en fantastisk sesong i Championship.

Sist gang de to klubbene var i forhandlinger, var da Harvey Elliott gikk samme vei, noe som førte til en disputt mellom lagene og et tribunal måtte inn for å bestemme den endelige overgangssummen. Det vil både Liverpool og Fulham unngå og helt til overgangsvinduet ble smelt igjen ved midnatt, ble det forhandlet godt mellom partene. Nå er imidlertid klimaet mellom klubbene blitt noe bedre, takket være at Fulham fikk kjøpe Harry Wilson, som har vist seg som en stor suksess for Championship-klubben som ligger godt an til opprykk til Premier League.

Blir det en overgang her, så vil han bli lånt tilbake til London-klubben igjen og Liverpool vil da uansett først til neste sesong få sin spiller.

Det spørs om noe av dette må oppdateres i løpet av kvelden og natten. I skrivende stund er det fortsatt et par timer igjen av årets første (og sesongens andre) overgangsvindu.

Bedre enn forventet

Luis Diaz er den første colombianske spilleren som har spilt for Liverpool noensinne. Han er en spiller som allerede nå er aktuell for en startplass resten av sesongen. Perez er også blant de fremste overgangene som har skjedd i dette overgangsvinduet.

Dermed kan det hende at Roberto Firmino nå kan være på vei ut. Ifølge Daily Mail kan en overgang til Barcelona være aktuelt til sommeren. Barcelona, som overtok Aubamyang fra Arsenal mandag kveld. Og sparte med det London-klubben for 15 millioner pund og et uromoment mindre for manager Arteta.

For Liverpools del var dette et overgangsvindu som ble mye bedre enn mange hadde forventet.

I tillegg til kjøpet av Luis Diaz ble Tony Gallacher solgt til St. Johnstone (ukjent sum) og Morgan Boyce til Livingston (ukjent sum). Låneavtalene som ble gjort var Liam Hughes til Stalybridge Celtic, Vitezslav Jaros til Notts County, Nat Phillips til Bournemouth (som betaler 1,5 millioner pund pluss 250.000 pund ved opprykk) og Neco Williams til Fulham.

Oppdatert:

Diaz kom inn og ble den eneste spilleren som Liverpool fikk under januarvinduet. Dette ble den tredje dyreste handelen i Europa i dette overgangsvinduet (kan stige til over 50 millioner pund. Premier League-klubbene brukte 295 millioner pund totalt på nye spillere. Bruno Guimares fra Lyon til Newcastle (41,5 millioner pund) var nærmest Diaz. Dyreste kjøp i Europa var Dusan Vlahovic fra Fiorentina til Juventus (62,8 millioner pund) og Fernan Torres fra Manchester City til Barcelona (54,7 millioner pund).

Når det gjelder Carvalho, så ble klubbene enige, men rakk ikke å gjøre handelen og låneavtalen tilbake til Fulham ferdig. Nat Phillips gikk på lån til Bournemouth i Championship og Neco Williams på lån til Fulham i samme divisjon. Forhåpentligvis vil overgangen likevel skje innen 2022/23-sesongen starter i august.

Natt til onsdag tapte Diaz og Colombia 1-0 for Argentina på bortebane i VM-kvalifiseringskamp. Liverpools nye spiller kommer til Merseyside torsdag og slutter seg til laget. Kanskje er han i troppen allerede til kampen mot Cardiff City (fjerde runde i FA-cupen) allerede søndag?

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds