Keita med Mane

Liverpool har bredde i stallen

Lite vet vi i denne perioden av sesongen om Jürgen Klopp virkelig snakket sant da han da overgangsvinduet ble lukket, at han var fornøyd med troppen han har til rådighet fram til neste overgangsvindu.

Kampen mot Crystal Palace og de laguttakene Klopp har servert til nå, viser i alle fall at han rår over en tropp som er fullt konkurransedyktig ved dette tidspunktet i sesongen. Keita spilte godt og scoret i kampen mot Palace, mens det for første gang på over tre år var et Liverpool-lag uten både Andy Robertson og Trent Alexander-Arnold på laget. Den evigvarende poteten James Milner og grekeren Kostas Tsimikas bekledde hver sin side bak og gjorde begge sakene sine riktig så bra.

Diogo Jota må også nevnes. Portugiseren som har vært i klubben i ett år nå og som har gjort angrepstrioen Salah-Mane-Firmino om til en kvartett. Nei, det er ikke musikk det er snakk om, men fotball.

Flere enn elleve

Du vinner ikke Premier League med elleve spillere som alle er bombesikre på laget. Du må ha flere spillere som kan gjøre en jobb og rotere på laget. Dette forstår den erfarne klubbtreneren Klopp, som ikke er redd for å rotere.

Som Oliver Holt i avisen Daily Mail skriver;

«Liverpool hadde de fleste lederne sine på banen, og de så mesterlige ut igjen. Virgil van Dijk var majestetisk i hjertet av forsvaret. Urokkelig, smart med ballen, og en nydelig evne til å lese spillet. Han satte standarden i kampen, slik han alltid gjorde før den fryktelige skaden han fikk på Goodison Park. Ved siden av ham spilte Ibrahima Konaté som om han aldri hadde gjort annet», skriver Holt.

«Jordan Henderson var, selvfølgelig, en sedvanlig miks mellom konstant energi og giftige pasninger. Thiago Alcantara dikterte tempoet på midtbanen frem til han måtte ut med skade midtveis i andre omgang, og på topp var Salah fortryllende. På dager som denne føles han ustoppelig», skriver Holt, gjengitt i liverpool.no.

Melissa Reddy i Independent sier Klopp den siste uken har gjort «seks endringer fra elleveren mot Leeds til den som møtte Milan. På søndag var det ytterligere fire. Og hva sier tallene? Tre seiere, ni mål og to baklengs – begge kom i løpet av to minutter».

Neil Jones i Goal;

«Alt i alt en god dag på jobben for de røde, som kunne la Matip og Alexander-Arnold ha fri og fremdeles ha spillere som Robertson, Gomez, Oxlade-Chamberlain og Minamino på benken. Til å være en svak tropp er den ganske sterk», skriver han.

Stopperne

Crystal Palace-kampen var også den første med framtidens stopperpar; Virgil van Dijk og Ibrahima Konate foran en opplagt Alisson Becker, betyr at det ikke lukter mye baklengsmål av Liverpool denne sesongen.

I sum er dette et lag det er veldig vanskelig å forsvare seg mot, et lag som syder av overskudd, spillerglede og som virket bedre trent enn de var i fjor. Og fremfor alt, sett bortsett fra Harvey Elliotts grufulle skader, så har de alle med fortsatt fem uker inn i sesongen. Og nevner vi også Mo Salah, som knapt har vært bedre, så er dette virkelig et lag som kan utfordre tittelen i år også, til tross for laber transferaktivitet i sommer.

Mange Liverpool-supportere er likevel kritiske. Mange rynker på øyenbrynene når lagoppstillingen kommer. Men Klopp holder fast på formelen, til tross for det som kommer av kritikk av for tynn stall. Men foreløpig kan man ikke ta Liverpool-manageren på noe. Du kan ikke spille med samme lag i alle kampene du spiller, dersom du har tittelambisjoner og ambisjoner om å nå lengste mulig i cupene innenlands og utenlands..

Mer rotering

Liverpool spiller ligacupkamp mot Norwich City i midtuken. Da er det duket for mer rotering, flere nye spillere og kanskje en debut. Kaide Gordon (født 5. oktober 2004) kan ifølge Liverpools norske supporterklubbs nettsider med sine 16 år og 351 dager bli den sjette yngste spilleren i klubbens historie. Jerome Sinclair innehar rekorden. Han var 16 år og seks dager da han debuterte mot WBA 26. september 2012.

Neste ligakamp er mot Brentford i London, som senkamp 18:30 kommende lørdag. Da har Liverpool alle muligheter til å forbli på tabelltoppen (kun målforskjellen skiller Liverpool og Chelsea i favør de blå med flere scorede mål).

En lørdag som forøvrig innledes med Chelsea-Manchester City på Stamford Bridge. Da kommer det til å smelle.

Spillertroppene

Liverpool greide ikke å presentere en 25-mannstropp til Premier League denne sesongen. Dette var etter Sheyi Ojos utlån til Millwall. Det heter seg at du kun kan ha 17 utenlandske spillere i troppen og minst sju spillere som er såkalt “homebased”.

Her er troppen Jürgen Klopp (54) tok ut til Premier League (24 spillere) og Champions League (36 spillere) sesongen 2021/22;

Keepere;

Alisson Becker (28, Brasil), Adrian (34, Spania), Caoimhin Kelleher (22, Irland) og Loris Karius (28, Tyskland).

Forsvarsspillere;

Virgil van Dijk (30, Nederland), Ibrahima Konate (22, Frankrike), Joe Gomez (24, England), Kostas Tsimikas (25, Hellas), Andy Robertson (27, Skottland), Joel Matip (30, Kamerun), Nat Phillips (24, England) og Trent Alexander-Arnold (22, England).

Midtbanespillere;

Fabinho (27, Brasil), Thiago Alcantara (30, Spania), James Milner (35, England), Naby Keita (26, Guinea), Jordan Henderson (31, England) og Alex Oxlade-Chamberlain (28, England).

Angrepsspillere;

Roberto Firmino (29, Brasil), Sadio Mane (29, Senegal), Mohamed Salah (29, Egypt), Takumi Minamino (26, Japan), Diogo Jota (24, Portugal) og Divock Origi (26, Belgia).

I tillegg er også U21-spillerne Curtis Jones (20, England, Harvey Elliott (18, England) og Neco Williams (20, Wales) registrert i seniortroppen til Premier League.

I tillegg til denne troppen er følgende ungdomsspillere tatt ut i Champions League-troppen;

Keepere; Harvey Davies (18, England), tatt ut i stedet for Karius.

Forsvar; James Norris (18, England), Jarell Quanash (18, England), Luke Chambers (17, England) og Billy Koumetio (18, Frankrike).

Midtbane; Owen Beck (19, Wales), Dominic Corness (18, England), Tyler Morton (18, England), Max Woltman (18, England), Conor Bradley (18, Nord-Irland) og Harvey Blair (18, England).

 Angrep; James Balagizi (17, England) og Oakley Cannonier (17, England).

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds