Henderson kåret til årets spiller

Liverpool har startet sesongen svakt – tid for å slå tilbake

Alle er enige om at Liverpools sesongstart har vært godt under pari.

Klubben går inn i sesongens første landslagspause på åttendeplass, med ni poeng. To seire, tre uavgjorte og ett tap. Klubben har 15-6 i målforskjell, i praksis de ni målene de vant med hjemme mot Bournemouth.

Liverpool har spilt seks kamper og ligger ni poeng bak Arsenal og åtte bak tittelutfordrer Manchester City og Tottenham Hotspur.

Alarmklokkene er begynt å slå.

Utrygt

Så ille har det blitt at flere – mer eller mindre pålitelige kilder – har snakket om at manager Jürgen Klopp sitter utrygt.

Så langt har Bournemouth og Chelsea sparket sine managere. Leicesters Brendan Rodgers er favoritt til å bli nestemann, skal vi tro bookmakerne. Aston Villas Gerrard, Wolverhampton Wanderers` Lage og Nottingham Forests Cooper er også nevnt.

Bare så det er klart; mye skal gå galt dersom Jürgen Klopp blir sparket som Liverpool-manager denne sesongen.

Klopp og sju år

Fotballpressen verden over flommer over av saker om årsakene til Liverpools svake sesongstart. Mangel på innkjøp i august er selvfølgelig nevnt. Noe annet – som også er skrevet om – er  sjuårssyklusen som tidligere har rammet Klopp. Klopps “Seven Years Curse” er det kalt. I den lille klubben Mainz, der Klopp bygde opp sin managerkarriere, opplevde han det første gang. Han førte klubben til Bundesliga, men rykket ned den syvende sesongen. I Borussia Dortmund vant han ligatitler og kom seg til Champions League-finalen, men i den sjuende sesongen gikk det tråere og laget endte på sjuendeplass.

Det har vært samme visa i Liverpool. Han tok hjem den etterlengtede Premier League-tittelen, har vunnet Champions League og hatt seks meget gode år. Starten på det sjuende har det begynt å gå tråere.

Slitne spillere

The Times har snakket med kilder i klubben, som sier at spillerne er slitne etter en sommer som er blitt annerledes enn ellers. Kortere og mer kompakt. Dette har – ifølge kildene – ført til både skader og slitne spillere.

Om en landslagspause, der nesten alle spillerne er på landslagsoppdrag (den sist innkalte er kaptein Jordan Henderson (bildet) for England), hjelper er vel ikke sikkert. Klopp og trenerapparatet hans vet nok utmerket godt hvor skoen trykker og hvilke knapper de skal trykke på.

De bør bruke tiden godt på å få det overskuddet som tydeligvis trengs i troppen.

Tøffe oktober

Etter landslagspausen er det ikke mye tid til hvile. I oktober venter nemlig ni (!) tøffe oppgjør på løpende bånd, der Liverpool ikke har råd til å avgi mange poengene dersom de skal utfordre ligatittelen (møter Arsenal og Manchester City, som har begynt sesongen best) og gå videre i Champions League, der de kom veldig skjevt ut med 1-4 mot Napoli i Italia.

Lørdag 1. oktober – Premier League

Brighton & Hove Albion H

Tirsdag 4. oktober – Champions League gruppespill

Rangers H

Søndag 9. oktober – Premier League

Arsenal B

Onsdag 12. oktober – Champions League gruppespill

Rangers B

Søndag 16. oktober – Premier League 

Manchester City H

Onsdag 19. oktober – Premier League

West Ham United H

Lørdag 22. oktober – Premier League

Nottingham Forest B

Onsdag 26. oktober – Champions League gruppespill

Ajax B

Lørdag 29. oktober – Premier League

Leeds United H

 

 

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds