Liverpool har to poeng på tre kamper og krisen er nær. Klopp har en stor jobb å gjøre

Etter 1-2 for Manchester United på Old Trafford, begynner det å nærme seg krisestemning i Liverpool. Liverpool har en lei tendens til å havne bakpå, lagdelene henger ikke sammen og det går ikke like lett som det har gjort de siste sesongene.

Etter tre spilte kamper ligger Merseyside-laget på en 16. plass med to poeng og 4-5 i målforskjell. Lørdag kommer laget på 15. plass, Bournemouth, på besøk. Her er det bare en ting som gjelder for de helrøde, sesongens første trepoenger.

Lang skadeliste

Men det kan bli tøft nok. Skadelisten er lang som en vond sesong; Caoimhin Kelleher, Calvin Ramsey, Ibrahim Konaté, Joël Matip, Thiago Alcantara, Alex Oxlade-Chamberlain, Curtis Jones, Diogo Jota, Kaide Gordon og Naby Keita er alle skadet. Darwin Nunez har to kamper igjen å sone før han kan ikle seg en Liverpool-drakt etter det røde kortet han pådro seg mot Crystal Palace.

Mye er sagt og skrevet om en kort sommer og preseason, som førte til mange skader i troppen.

På Old Trafford mandag kveld spilte Liverpool med Harvey Elliott, James Milner og Jordan Henderson på midtbanen. Det ble for spedt mot et hjemmelag som var mer framme i skoene enn det bortelaget var. Luis Diaz, Roberto Firmino og Mohamed Salah spilte lengre framme og heller ikke der var det dynamitt. Og når selv Virgil van Dijk blir for passiv og lar være å støte på 1-0-målet til Jadon Sancho, så var ikke dette dagen.

Liverpool er ikke helt til å kjenne igjen. De blir for passive og det aggressive presspillet som har vært så karakteristisk for Jürgen Klopp sine lag, har man ikke sett så langt i sesongen. De sju (!) siste kampene har Liverpool havnet bak og slikt kan det bare ikke fortsette for et lag med tittelambisjoner. Ledende Arsenal er sju poeng foran Liverpool og den fremste favoritten til et nytt ligagull, Manchester City, er fem poeng foran et haltende Liverpool.

Spillerkjøp

Hva er svaret på alt dette; at laget går i seg selv og gjerne også handler i overgangsvinduet, som det fortsatt er en drøy uke igjen av. Laget har store behov både på midtbanen og i angrep og forhåpentligvis kan de som sitter med pengene i Liverpool nå gå ut og investere i en tropp som er alt for tynn foran en lang sesong. Det at man har kommet på hælene fra start, må føre til at alarmklokkene ringer høylytt på Anfield.

De neste to kampene (Bournemouth lørdag 27. august og Newcastle United onsdag 31. august) er begge på Anfield. Lørdag 3. september venter Everton på andre siden av Stanley Park. De tre kampene MÅ gi ni poeng dersom Liverpool ikke skal bli hektet av tidlig i sesongen. Så enkelt, så vanskelig og så tøff er Premier League blitt.

Torsdag får vi vite hvilke lag som er i gruppespill i Champions League. Fokuset ligger ikke der for Klopp og trenerstaben i disse dager. Nå gjelder det å få selvtilliten inn i et vaklevorent lag.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds