Liverpool i rute til å skape historie – spilte kanskje tidenes beste omgang på Wembley

Liverpool spilte seg lørdag fram til sin første FA-cupfinale siden 2012 og kan i mai vinne sin første triumf i den gjeveste cupen siden 2006.

Og hvilken kamp det ble, mellom verdens to beste fotballag på klubbnivå. Både Manchester City og Liverpool hadde muligheten til å ta kvadruppelen, seier i de fire turneringene Premier League, ligacupen, FA-cupen og Champions League i løpet av sesongen. Nå er det bare Liverpool som har denne historiske muligheten.

Gambling

Liverpool begynte best. Ibrahima Konaté headet inn ledermålet etter ni minutter, etter innlegg fra Andy Robertson.

Sadio Mané økte til 2-0 etter 17 minutter, da han utnyttet en nøling fra Manchester Citys keeper, Zack Steffen. Amerikaneren erstattet Citys faste førstekeeper, Ederson, og viste med all tydelighet at her hadde Pep Guardiola gamblet.

En fantastisk førsteomgang ble avsluttet på beste måte, da samme Mané økte til 3-0 rett før pause. Senegaleseren finner en åpning og smeller ballen i nettet etter en nylig ball fra Thiago Alcantara.

Mange har karakterisert førsteomgangen på nasjonalareanaen i London som kanskje den beste omgangen Liverpool noen gang har spilt. Og det altså i en kamp mot et lag som Jürgen Klopp kaller det beste i verden. Kunne det passet bedre med storspillet?

Andreomgangen ble jevnere. Manchester City lot både Ederson og Kevin de Bruyne sitte på benken gjennom hele kampen. Men noe måtte manager Guardiola gjøre for å holde drømmen om cupfinale levende. Han hadde nok sagt klart fra i pausen om at de lyseblå måtte fram i skoene. Det gikk ikke mange minuttene før de fikk nettkjenning, bare et par minutter faktisk, da Jack Grealish fikk ballen fra Jesus og scoret, bare to-tre minutter etter hvilen.

På stillingen 1-3 vippet kampen litt fram og tilbake, men Guardiola forholdt seg rolig i forhold til byttene, inntil han satte inn Riyad Mahrez i det 83. minutter. Algerieren skapte noe mer liv i Citys angrepsspill og det betalte seg, da Bernardo Silva scoret 2-3-målet ett minutt på overtid. Men Liverpool red det hele av, vant kampen og går til FA-cupfinalen som spilles på Wembley lørdag 14. mai.

Drømmen om kvadruppel

For Liverpool lever drømmen om å ta kvadruppelen (ligacupen (som de allerede har vunnet), FA-cupen, Champions League og Premier League) som første engelske lag, lever videre. Det gjør det ikke for Manchester City.

Mange spurte seg etter lørdagens semifinale om Manchester Citys spanske trener nå går All In for Premier League og Champions League.

Det er en vanskelig oppgave å spille med det samme mannskapet i alle kampene nå i sesongavslutningen og dette gamblet nok Pep Guardiola noe på denne gang.

Tre hjemmekamper

Etter å ha hatt all fokus på FA-cupen, så er det nå Premier League som gjelder for Liverpool og Manchester City. Begge lagene har nå tre hjemmekamper på rad.

Liverpool har hjemmekamper mot Manchester United tirsdag og Everton søndag. Så kommer Villareal på besøk til Anfield i semifinalen i Champions League, onsdag 27. april, før det er bortekamp mot Newcastle United lørdag 30. april. Så reiser Jürgen Klopps gutter til Estadio El Madrigal og avgjørende kamp mot Villareal og den tidligere Arsenal-manageren, Unai Emery.

Manchester City tar kommende onsdag i mot Brighton & Hove Albion, som sist helg vant den vanskelige bortekampen mot Tottenham Hotspur. Så er det hjemmekamp mot Watford lørdag, før Real Madrid kommer til Etihad tirsdag 26. april. Så er det bortekamp mot Leeds United på Elland Road på kvelden lørdag 30. april, før det skal avgjøres om de eller Real Madrid kommer til Champions League-finalen lørdag 28. mai.

Drømmen om kvadruppel lever videre og sannsynligheten for at Liverpool og Manchester City skal møtes igjen senere i sesongen er absolutt til stede.

Mo Salah

Liverpool har vist meget god form i de siste kampene, men det uten at Mohamed Salah har funnet veien til nettmaskene. Han forsøker og forsøker, men dessverre har ikke

Gjør han det i de siste kampene denne sesongen, så kan det bli gøy for alle røde supportere.

Salah har scoret 20 mål og kan fortsatt bli toppscorer i Premier League denne sesongen. Tottenham Hotspurs Heung-min Son har 17, Liverpools Diogo Jota og landsmannen Cristiano Ronaldo fra Manchester United har 15 (etter helgens hattrick mot Norwich City). Deretter har Sadio Mané tretten mål.

Dette betyr at det begynner å haste for Salah å score mål igjen. Og med knivskarp konkurranse i angrepet til Liverpool, så er det nesten sånn nå at det står flere andre som leverer bedre enn egypteren i rødt for tiden. Men en eller annen gang løsner det nok for verdensklasse-angriperen, som nok får muligheten til å pynte på scoren i Premier League.

Liverpool-fansen håper både at han skal skyte Liverpool til gull i FA-cupen 14. mai (første gang siden 2006), gull i Premier League 22. mai (første siden 2019-20-sesongen, nummer to ble de siste gang i 2018-19-sesongen) og Champions League-gull den 28. mai (første gang siden 2018-19-sesongen, tapende finalist siste gang i 2017-18-sesongen), slik at klubben endelig blir historiske.

Synger hans sanger

Plutselig løsner det for de beste spillerne.

Salah er fortsatt populær blant Liverpool fansen, som fortsetter å synge hans sanger eller “chants”, som engelskmennene sier, enten fra The Kop og ellers fra Liverpools stolte stadion;

“Mo Salah! mo Salah! Mo Salah!

Running down the Wing.

Mo Salah la-la-la la-ahh, The Egyptian King!”.

eller

“if He`s good enough for you, he´s good enough for me.

If he scores another few, then I`ll be Muslim too.

If he´s good enogh for you, he´s good enough for me.

Sitting in the mosque, that´s where I wanne be!

Mo Salah-la-la-la, la-la-la-la-la-la-la”.

eller

“Mohamed Salah, a gift from Allah.

He came from Roma to Liverpool.

He´s always scoring, it´s almost boring.

Sp please don´ttake Mohamed away”.

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds