Liverpool langt fra friskmeldt – og speaker ut mot homofobiske sanger på Anfield

Liverpool er inne i en bølgedal sportslig sett og nå bidro noen supportere til at bølgedalen dessverre ble enda dypere.

Ingen toppkamp

Først til den sportslige delen.

Liverpools hjemmekamp mot Chelsea tidlig lørdag ettermiddag var ingen toppkamp denne gang. Ikke denne gangen heller. To lag i store vanskeligheter møttes og det bar spillet preg av.

Chelsea styrte det meste av kampen. Bare i en god periode ved innledningen av andre omgang, kunne man se at det faktisk var de røde som hadde hjemmefordelen.

Men Liverpool-laget er ikke i form. Alt for mange forsøk ender i støttepasninger og manglende fantasi, det er ikke den samme innsatsen som kjennetegner et Klopp-lag i form og alt for mange spillere er totalt ute av form.

Periodevis var det tre unntak; Alisson Becker, som sto godt bakerst. Stefan Bajcetic, den spanske unggutten som ser ut som han er klar for å ta over den defensive midtbanerollen etter Fabinho. Og venstreback Andy Robertson, som i hvert fall forsøkte å vise den innsatsen som kreves for å vinne fotballkamper.

En av de store skuffelsene var Cody Gakpo, som må skru siktet noen hakk ned slik at skuddene treffer målet. Alt for mange av skuddene denne gang gikk på tribunen.

Nå er det noen dagers pause, før det blir en ny tur til Brighton og FA-cupens fjerde runde, der de røde tapte så klart i ligaen for noen uker siden. Skal Liverpool få noe ut av en sesong, der de sakker mer og mer akterut i forhold til fjerdeplassen (ti poeng bak Manchester United nå), så bør den vinnes.

Homofobiske sanger

Så til det utenomsportslige.

Midtveis i førsteomgangen tok speaker George Sephton mikrofonen for å si fra om at homofobiske sanger ikke hadde noe på Anfield å gjøre. Bakgrunnen er at FA i forrige uke varslet at supportersanger med teksten “Rent Boys” er imot FAs reglement, ansatt som homofobisk og straffbart. Flere klubbers supportere har sunget dette mot Chelsea i en årrekke.

Manager Jürgen Klopp hadde før kampen sagt fra om at sangen ikke passet med verken byen, klubben eller folket. Til tross for dette ble det sunget på Anfield i løpet av lørdagens oppgjør.

  • Dette vil bli etterforsket gjennom identifikasjon via video, sa speaker Sephton.

Det er veldig bra at Premier League, Anfield og Liverpool Football Club tar dette på alvor. La oss håpe at de supporterne dette gjelder, som er i kraftig mindretall, får sin straff som fortjent. Slike sanger mot rivaliserende klubbers supportere er en pest og dårlig reklame for både klubb og supportere.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds