Liverpool leverte varene Boxing Day. Har de funnet vinnerresepten?

Liverpool var en av de fremste kandidatene til å utfordre Manchester City om ligatittelen denne sesongen. Under første del av sesongen har det langt fra gått på skinner for de røde.

I kampen andre juledag – på Boxing Day – leverte de varene og slo Aston Villa 3-1 på bortebane, etter mål av Salah, van Dijk og Bajcetic.

Vinnersporet

Nå må Liverpool fortsette den gode trenden, finne vinnersporet og ta trepoengere i de kampene som kommer, Leicester City på hjemmebane 30. desember og Brentford i London mandag 2. januar.

Liverpool ligger nå på en sjetteplass med 25 poeng og tretten plussmål. Arsenal cruiser videre, fortsetter der de slapp og leder med 40 poeng (24 plussmål). Manchester City nærmest har 35 (28 plussmål), overraskelseslaget Newcastle United er på bronseplass med 33 poeng (21 plussmål), Tottenham Hotspur nummer fire med 30 poeng (ti plussmål) og Manchester United har 20 poeng (tre plussmål).

Dette betyr i klartekst at det er knallhard kamp om de gjeveste plassene og ingen lag med ambisjoner har råd til å tape mange poengene resten av denne sesongen. Det er den harde realitet. Med så mye kvalitet i front, så er det bare en ting som gjelder, trepoengere.

Selv om mye av det som har vært problemet med Liverpool i høst, forsvarsspillet, innimellom ikke sto til terningkast 6 på Villa Park, var dette en kamp som ble vunnet fortjent.

Nå venter Leicester City, en klubb som gikk på et forsmedelig 0-3-tap mot høytflyvende skjærer i Newcastle og med en manager i Brendan Rodgers som er under sterkt press.

Laget

Med både Roberto Firmino, Luis Diaz og Diogo Jota skadet, så måtte Jürgen Klopp handle og nå er allerede PSVs nederlandske spiss, Coby Gakpo klar. Han tar over Sadio Manés trøye nummer ti og kan være aktuell for en plass på benken, enten mot Leicester City eller mot Brentford mandag. Mohamed Salah og Darwin Nunez spiller i angrep.

Alex Oxlade-Chamberlain startet sist, men nå er det nok muligens duket for Fabio Carvalho eller Harvey Eliott.

Midtbanen besto mot Aston Villa av Fabinho, Jordan Henderson og Thiago Alcantara. Det kan også bli konstellasjonen mot Revene på fredag kveld.

Forsvaret var også opplagt med Trent Alexander-Arnold, Virgil van Dijk, Joël Matip og Andy Robertson mot Aston Villa. Det kan bli slik mot Leicester også, men juleprogrammet er tøft og Klopp kan trenge å “bruke troppen”. Ibrahim Konaté er forhåpentligvis også ferdig med ferien og kan være aktuell til å gå inn som van Dijks midtstopperkollega, mens Robertson ikke er så langt foran greske Kostas Tsimikas på venstre back.

En ting er bombesikkert; Alisson Becker vokter Liverpools mål mot Leicester City og skal stoppe skudd fra spillere som Harvey Barnes, James Madisson, Youri Tielemans og Jamie Vardy. Gode spillere, for et lag som har slitt fryktelig med uttellingen så langt denne sesongen.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds