Liverpool må trolig greie seg uten sentrale spillere mot Watford og Atletico Madrid

Ligaleder Liverpool må sannsynligvis greie seg uten flere sentrale spillere når de reiser til Vicarage Ground i London for tidligkamp mot Watford lørdag 16. oktober.

Det er usikkert om det samme også vil gjelde i den viktige gruppespillkampen i Champions League mot Atletico Madrid.

Watford avslo Liverpools forslag om å spille kampen sent denne lørdagen, så står plutselig manager Jürgen Klopp overfor litt av en nøtt. Men den er ikke verre enn at den kan løses, skriver This is Anfield.

Flere usikre

Bakgrunnen for Liverpools ønske var å få med de brasilianske spillerne Alisson og Fabinho, som begge er opptatte med landslagsspill og som spiller VM-kvalifiseringskamp mot Uruguay på Arena da Amazonia i Manaus klokken 02:30 natt til fredag 15. oktober norsk tid. Det er 826 mil i luftlinje mellom Manaus og London og Liverpool får problemer med å få sin faste keeper og defensive midtbanespiller klar til kampen, som begynner 33 timer etter at sluttsignalet i kampen mot Uruguay har gått.

Koronapandemien kan også være en utfordring ved hjemreise fra landslagsopphold.

Alisson og Fabinho kan nemlig være utilgjengelig før dette også, fordi Brasil skal spille mot Venezuela og Colombia, før de tar i mot Uruguay.

Sadio Mane kan også være utilgjengelig. Hans landslag, Senegal, skal spille deres andre VM-kvalifiseringskamp mot Namibia i Sør-Afrika.

Hellas og Kostas Tsimikas skal møte rødlistede Georgia på hjemmebane, før de møter Sverige i Stockholm.

Den britiske regjeringen regjeringen har tillatt unntak for fotballspillere som kommer fra rødlistede land, men spillerne må fortsatt i karantene i ti dager og bare forlate denne karantenen en gang om dagen for å trene eller spille.

Det kan derfor løse seg for Tsimikas og Mané, men muligens ikke for Fabinho og Alisson som kanskje ikke rekker tilbake til Storbritannia i tide, selv med privatfly.

Alisson og Fabinho vil – dersom den varslede karanteneplikten blir opprettholdt – ha karantene fra 16. til 26. oktober. Tsimikas og Mané vil ha en tilsvarende karantene fra 13. til 23. oktober.

Når Liverpool reiser til Madrid for gruppespillkamp mot Atletico Madrid tirsdag 19. oktober, kan kvartetten fra Brasil, Senegal og Hellas være tvunget til å bli igjen hjemme. Søndag 24. oktober møter Liverpool Manchester United hjemme på Anfield.

Rett til Spania

Vi skulle tro at det foregår hektisk møteaktivitet mellom myndigheter og Premier League-klubber i disse dager. Liverpool er langt fra det eneste laget som rammes av dette etter den inneværende landslagspausen.

Det er sagt at en løsning på floken kan være at Liverpool ordner en treningsleir i La Manga eller Marbella i sør-Spania, der spillerne reiser etter avslutningen av sine internasjonale plikter.

Her kan en eller flere fitness-trenere i manager Jürgen Klopps trenerstab bli stasjonert, noe som vil gjøre at Alisson, Fabinho, Mané og Tsimikas blir klare for Atletico Madrid, men at en noe svekket tropp reiser til Watford.

Den irske reservekeeperen, Caoimhin Keeleher vil da ta Alisson Beckers plass, mens Jordan Henderson kan gå inn og ta Fabinhos Nummer 6-rolle.

Mirakelmannen Ranieri

Liverpool-kampen blir også Claudio Ranieris første som Watford-manager. Italieneren fyller 70 år fire dager etter denne kampen.

Manageren vant ligagull med Leicester City i 2015/16-sesongen og fikk sparken sesongen etter.

Nå håper nok Watford-fansen på at han skal utrette mirakler også med «The Hornets».

Ranieri, som ble født i Roma i 1951, spilte i sin aktive spillerkarriere for favorittlaget AS Roma, Catanzaro, Catania og Palermo, før han i 1986 tok over Vigor Lamezia.

Etter det har han trent lagene Puteolana, Cagliari, Napoli, Fiorentina, Valencia, Atletico Madrid, Chelsea, Valencia, Parma, Juventus, Roma, Inter Milan, Monaco, Hellas, Leicester, Nantes, Fulham, Roma, Sampdoria, før han nå er tilbake i Premier League. Det er smått utrolige 19 klubblag og ett landslag det.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds