Liverpool møter Leicester City; Mané kommer nok ikke tilbake i tide – kanskje ikke Salah er klar

Søndag kveld skjøt Sadio Mané Senegal til gull i Afrikamesterskapet fra ellevemetersmerket i straffesparkkonkurransen. Akkurat da ballen gikk i mål sank hans klubbkamerat, Mohamed Salah, sammen, i trygg forvisning om at Egypt må reise fra Kamerun uten mesterskapstittelen. Etter 0-0 ved ordinær tid (90 minutter og ekstraomgangene på to ganger 15 minutter), så ventet en straffesparkkonkurranse med fem spillere hver som skjøt.

Etter at Egypt hadde tatt sine fem, så kunne Mané bli avgjørende. Han gjorde ingen feil og dermed kunne alle fra Senegal i arrangørlandet og i hjemlandet strekke hendene i været. De hadde slått Egypt 4-2 i straffesparkkonkurransen.

Første seier

Egypt er fortsatt mestvinnende med sju seire i Afrikamesterskapet (startet i 1957). De vant i 1957, 1959, 1986, 1998, 2006, 2008 og 2010. Kamerun (fem) og Ghana (fire) er nærmest.

Senegal vant Afrikamesterskapet for første gang og står med en, sammen med Marokko, Sør-Afrika, Tunisia og Zambia. 15 forskjellige land har vunnet mesterskapet på de 65 årene turneringen har gått av stabelen.

Mané kunne forlate Olembe Stadium i gledesrus, mens Salah og lagkameratene var i tårer og måtte ha trøst.

For alle Liverpool-supportere så var finalen mellom Senegal og Egypt i Yaounde i Kamerun en drømmefinale. Mané på den ene siden, Salah på den andre.

Unngå skade

Det gikk nesten ikke an å svare på hvem man holdt med eller håpet skulle gå seirende ut av denne finalen. Man velger jo ingen favoritter blant “ungene” dine?

  • Jeg holder ikke med noen, men håper inderlig at ingen av dem blir skadet, svarte undertegnede på spørsmålet om hvem jeg håpet på skulle vinne.

Jeg ville bli glad uansett, men aller mest gleder jeg meg til å se Liverpools to beste spillere i helrødt igjen.

Sent hjemme

Manager Jürgen Klopp fikk spørsmålet på pressekonferansen fredag.

  • Når kan man regne med at Salah og Mané er tilbake fra Afrikamesterskapet?

  • Det kommer an på hvem som vinner det, svarte Klopp og smilte på sitt karakteristiske vis.

  • Hvis Salah vinner, så kommer Mané til Liverpool først. Hvis Mané vinner, så kommer Salah tilbake først.

Mané vant

Nå vant Mané og vi har alle sett Liverpool-spilleren ligge i senga med den gullfargede pokalen. Seieren vil – i forståelse med manager Klopp – føre til at han sammen med resten av laget vil ta seg en tur innom hovedstaden Dakar, før turen går hjem til Merseyside. Taperne i Egypt vil nok ikke ha samme behov for å hilse på fotballsupporterne i Kairo.

Dette betyr at verken senegaleseren eller egypteren vil bli klart til torsdagskveldens hjemmekamp mot Leicester City.

Dersom Salah kommer tilbake på trening tirsdag, så kan det hende at Klopp gir sin angrepsjuvel en dag eller to ekstra fri, rett og slett for å klargjøre hodet. Mané er nok ikke tilbake før tidligst onsdag, for sent til å ta del i forberedelsene til Premier League-kampen dagen etter.

Da er søndagens bortekamp mot Burnley mer sannsynlig.

Elleveren mot Leicester City

Dermed tror vi at følgende Liverpool-spillerne spiller kommende ligakamp mot et Leicester City, som ble knust 1-4 mot Nottingham Forest i fjerde runde i FA-cupen søndag ettermiddag.

Keeperplassen er Alisson Becker sin. Bombesikkert.

I forsvaret er det nok like sikkert at Trent Alexander-Arnold og Andy Robertson bekler de to sideback-plassene, Trent på høyre- og Andy på venstrebackplass.

Midtbanen er usikker. Fabinho fikk noen ekstra fridager etter landslagsspill. Han spiller defensivt i midtbaneleddet. Curtis Jones og Harvey Elliott kan være en mulighet, det samme kan Jordan Henderson være. Elliott kom inn mot Cardiff City, scoret og viste at han er bedre enn noensinne etter skrekkskaden han opplevde mot Leeds United på bortebane i høst.

I angrepet er Diogo Joto helt sikker. Luis Diaz debuterer fra start etter et meget godt innhopp i cupkampen mot Cardiff City på Anfield sist søndag. Den siste angriperen kan være Takumi Minamino, som havnet på scoringslisten mot Cardiff City. Divock Origi og Alex Oxlade-Chamberlain, kan være et alternativ.

Overraskelse?

Sadio Mané er nok fortsatt i seiersrus og Mohamed Salah har kanskje ikke helt fått ristet skuffelsen ut av kroppen. De kan nok ha godt av å vente en dag eller to med å bli klare etter Afrikamesterskapet. Hvis Jürgen Klopp og Liverpools støtteapparat ikke finner på noe ekstra og overrasker da.

Det neste Afrikamesterskapet vil bli arrangert i Elfenbenskysten i juni 2023 og vil i utgangspunktet dermed ikke kollidere med terminlisten for Premier League.

Mange europeiske klubblag er nok glade for at mesterskapet nå er over og spillerne på vei hjem. Liverpool er en av de som er blitt “rammet” hardest, men som har kommet seg greit fra det måneds fraværet fra Sadio Mané, Mohamed Salah og Naby Keita (som kom tidligere hjem etter at hans Guinea ble slått tidligere ut).

Siste! Liverpools norske supporterklubb skriver på sine nettsider at Mo Salah skal ha landet i Manchester i privatfly i løpet av mandag. Dersom dette stemmer, så får han noen gode dager før Leicester-kampen. Det kan nok hende at toppscorer Salah selv ønsker å spille kampen, men Klopp og resten av trenerteamet vil nok ha et avgjørende ord med i det laget før en avgjørelse tas om startplass.

Både Salah og Mané skal ha signalisert at de gjerne ønsker å spille kampen torsdag kveld. Liverpool har et tøft kampprogram den kommende måneden.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds