Liverpool og Manchester City når nye høyder – går mot drømmefinale

Man begynner å bli tom for ord. Premier Leagues to beste lag – Liverpool og Manchester City – er i ferd med å bli Europas – og dermed verdens beste også. Det er en måned igjen av sesongen. Drøyt fire spennende uker for Manchester Citys Raheem Sterling, Liverpools Joe Gomez (bildet) og alle millionene verden over som er opptatt av engelsk og internasjonal fotball.

Manchester City slo Real Madrid 4-3 på Etihad tirsdag, i en kamp som hadde det aller meste, der Manchester City kunne ledet masse ved pause, men der Real Madrid nektet å gi seg.

Man blir andpusten bare av å se på kampfaktaene i en fantastisk reklame for spillet fotball; De Bruyne ga City ledelsen etter to minutter, Gabriel Jesus økte etter elleve. Superspiss Benzema reduserte etter 33 minutter. Pauseresultat; 2-1. Phil Foden økte til 3-1 etter 53 minutter, Vinicius Junior ordnet 3-2 to minutter etter. Bernardo Silva økte til 4-2 etter 74 minutter og Benzema scoret på straffespark åtte minutter før slutt. 4-3 og det meste kan skje i returen på Santiago Bernabeu.

Åpent

Returkampen i Madrid onsdag er forholdsvis åpen. Spanjolene får vaktbikkja Casemiro på midten klar igjen. Han kan bli god å ha mot en City-midtbane der Kevin De Bruyne og Bernardo Silva var outstanding i Manchester tirsdag.

“Fra en annen planet”, sa reporterne på Talksport som var over seg over fotballen de tidvis var vitne til. Det er ikke vanskelig å være enig.

Liverpool presset og presset og underdoggen til Unai Emery, Villareal, ble presset lengre og lengre bakover på banen. Etter en – utrolig nok – målløs førsteomgang, var Villareal-spillerne nærmest oppå The Kop, før Estupian scoret selvmål ´(godt hjulpet av Jordan Henderson, som var sist på den av Liverpool-spillerne) og Mané økte på noen få begivenhetsrike minutter etter sidebytte.

Liverpool presset på for et tredje mål og hadde gode muligheter både fra Diaz, Thiago, Salah, Konaté og Man, men den tidligere Arsenal-manager Emery og flere avdankede Arsenal- og Tottenham-spillere på Villareal klarte å ri stormen av og forlate Anfield med et visst håp i returen i Spania kommende tirsdag. Liverpool-manager Jürgen Klopp sa seg rimelig fornøyd og innrømmet at kampen fortsatt er åpen og avansementet til finalen langt fra sikker.

2-0 er den vanskeligste ledelsen å ha, sa Lillestrøm-legende Tom Lund en gang. Liverpool går sjelden eller aldri av banen uten å score og det skal fortsatt mye flaks til dersom Villareal skal komme med noe av fotballhistoriens største overraskelser og kvalifisere seg til finalen i Paris 28. mai.

Konklusjonen er at det er størst sjanse for en helengelsk finale, en litt større sjanse for ett engelsk og ett spansk lag i finalen og desidert minst sjanse for en helspansk Champions League-finale om en måneds tid.

Pokaljakt

Og når semifinalene er spilt, så kan spillerne og trenerstab på Anfield og Etihad fullt og helt konsentrere seg om Premier League-kampene. Dog ikke helt. Liverpool har også en FA-cupfinale å spille, 14. mai mot Chelsea på Wembley (andre cupfinale denne sesongen mellom disse to lagene. Liverpool vant ligacupfinale og Chelsea vil strekke seg langt for en revansje her). Helt til 28. mai og den utrolige avslutningen på en utrolig sesong.

Da kan altså Manchester City sitte igjen med null-, en- eller to pokaler denne sesongen, Liverpool med en-, to-, tre- eller fire pokaler. Drømmen om kvadrupel lever ennå i beste velgående rundt om kring i de millioner av stuer der det røde flagget vaier og “You`ll Never Walk Alone” ljomer ut av stereoanlegget.

Onsdag fikk også de to siste tidligere utsatte kampene til Liverpool og Manchester City nye datoer. Liverpool skulle egentlig spilt mot Southampton på bortebane 15. mai, men den ble utsatt på grunn av cupfinalen. Den kampen er nå endelig terminfestet til Norges nasjonaldag, tirsdag 17. mai, klokken 20:45. En fin avslutning på toggang, pølser og sekkeløp. Hurra!

Manchester City fikk sin siste kamp, bortekampen mot Wolverhampton Wanderers satt opp til onsdag 11. mai klokken 21:15.

Liga

Før det hele skal avgjøres i de to semifinalene i Champions League tirsdag og onsdag i neste uke, så skal kumphanene spille om viktige trepoengere på hver sin bortebane. Allerede halv to lørdag skal Liverpool møte formlaget Newcastle United på St James Park, mens Manchester City skal til Elland Road å møte et Leeds United, som fortsatt ikke er helt sikker på ny kontrakt. Både de røde og lyseblå bør vinne sine kamper, men en ting vet man i Premier League, det er vanskelig å vite.

Sannsynligheten er stor for at Liverpool tar ledelsen i Premier League noen ettermiddagstimer lørdag, før Manchester City tar den tilbake når lørdagspizzaen står på bordet på kvelden. Men det skal spilles først og det kan jo tenkes at både Klopp og Guardiola tenker Champions League og hviler en del av sine faste spillere. Gjør de det og dette går alt for mye utover kvaliteten på lagene, så kan jo alt skje. United-lagene i Newcastle og Leeds er ikke så dårlige at de skal undervurderes. Gjør de suverene tetlagene det, så er de solgt.

Tittelkampen lever i beste velgående.

Det store spørsmålet nå når mai kommer på søndag; blir det med den ene pokalen de allerede har, blir det to, tre eller historiske fire? Den som lever og har tilgang til alle kanaler får se.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds