Liverpool skal fornye laget – og Mané er ikke en del av planene

Med en trøblete Premier League-sesong på oppløpssiden, så pågår spekulasjonene på hvilke planer Liverpool og manager Jürgen Klopp har for oppryddingen og skapelsen av en ny storhetstid på Anfield.

Linket vekk

Først de som er linket vekk fra Liverpool;

Roberto Firmino (31) har allerede annonsert sin avgang. Kunne nok gjort en jobb for Klopp i en eller flere sesonger, men brasilianeren har bestemt seg for å dra. En av regissørene i den første storhetstiden Klopp skapte, Utrolig godt likt blant Anfield-publikummet, nærmest for en legende å regne.

James Milner (37) er fortsatt en av de best trente i Liverpool-stallen, men får færre og færre muligheter i rødt. Kan gå allerede i sommer, men det er også mulig at Klopp har planer for evighetsmaskinen i trenerstaben sin.

Naby Keita (28) har allerede fått skutt skikkelig fart i Liverpool-karrieren sin. Har fått noen muligheter, men har hatt flere møter med sykepersonalet enn taktikkmøter de siste sesongene. Skadeutsatt og langt unna førstelagsplass. Selges.

Joël Matip (31) har spilt flere gode kamper som midtstopper i flere sesonger. Har nytt godt av Konatés skadeproblemer denne sesongen. Er nok tredjevalg nå og det spør om han er fornøyd med det.

Caoimhen Kelleher (24) har i flere sesonger vært tålmodig reserve for Alisson Becker. Nå er tiden kommet for å skaffe seg et lag der han kan få spille fast. Liverpool må ut og kjøpe ny reservekeeper i sommer.

Adrián (36) må nok andre steder for å skaffe seg muligheter på førstelagskamper på tampen av sin karriere. Kanskje spanjolen må tilbake til hjembyen Sevilla eller andre steder i hjemlandet?

Alex Oxlade-Chamberlain (29) har vært en del plaget av skader og har aldri greid å tilrive seg en fast plass i rødt. Blir nok ofret når det skal ryddes i stallen i sommer. Har gjort flere gode kamper også denne sesongen, blant annet som offensiv midtbanespiller og angriper da laget var hardt rammet av skader.

Arthur Melo (26) kom på utlån fra Juventus i august, men har bare fått 14 minutter på førstelaget siden brasilianeren kom fra Italia. Ble rammet av en langtidsskade tidlig og har allerede fått sin sjanse. Ikke sikkert han får det heller, før han blir skysset ut av Anfield.

Fabio Carvalho (20) kan også bli solgt, dersom det rette budet legges på bordet i sommerens transfervindu. Et stort talent, som ikke har fått vist det fullt ut denne sesongen. Startet sesongen ganske bra, men har siden slitt med spilletid. Kan hende får portugiseren nye sjanser, men da må han opp noen knepp i kvalitet.

Kostas Tsimikas (26) har fått en god del muligheter på venstreback-plassen, men har funnet det vanskelig å utfordre Andy Robertson. Kan hende er grekeren fornøyd med tingenes forhold på Merseyside, men det kan også hende at han ønsker å dra til et lag han er litt nærmere en fast startplass.

Utlånsspillere

Ifølge Liverpools norske supporterklubb kan utlånsspillerne Leighton Clarkson (Aberdeen), Tyler Morton (Blackburn Rovers) og Conor Bradley (Bolton Wanderers) være tre spillere som kan forlate klubben, hvis det kommer akseptable bud. Alle har gjort det brukbart i sine nye klubber.

Situasjonen er også vanskelig for Nathaniel Phillips og Rhys Williams, som fortsatt er i klubben, men er et godt stykke unna førstelagsfotball.

Nye spillere

Det er som vanlig en rekke spillere som linkes til Liverpool i sommer.

Mason Mount (24) fra Chelsea blir sterkere og sterkere linket. Den engelske midtbanespilleren har uttrykt misnøye med kontraktsforslaget og tingenes tilstand i London-klubben og vil bort. Liverpool kan bli hans nye arbeidsgiver. Chelsea er tvunget til å lette noe i kostnadene etter mange dyre kjøpt i de siste overgangsvinduene.

Ryan Gravenberch (20) fyller 21 år i mai. Nederlenderen er en annen sterk midtbanespiller, som spiller for Bayern München og som Klopp skal være en sterk beundrer av. Bayern har sagt de ikke vil selge, men det kan hende den 190 centimeter lange spilleren vil presse på for en overgang.

Alexis MacAllister (24) ble verdensmester for sitt Argentina før jul og ryktene vil ha det til at han vil bort fra Brighton & Hove Albion i det kommende overgangsvinduet. Liverpool er en av klubbene som skal være interessert.

Moises Caicedo (21) fra Ecuador er MacAllisters lagkamerat i Brighton & Hove Albion, som Liverpool lenge har vist interesse for. Han skal ikke lenger være i toppen av ønskelisten.

Teun Koopmeiners (25) er fra Nederland og spiller i Atalanta i italiensk Serie A har det også vært stille fra på ryktefronten den siste tiden. Men mye kan skje fra nå og til kontraktene skal undertegnes.

Aurelien Tchouameni (22) var spilleren Klopp ville ha i sommerens transfervindu. Monaco-spilleren valgte Real Madrid, men har funnet det vanskelig å tilrive seg en fast plass i førsteelleveren. Det har vært rykter om at Liverpool skal prøve seg på franskmannen igjen. Men han blir dyr. Real Madrid betalte rundt milliarden.

Sadio Mané (31) er for tiden suspendert fra Bayern München-troppen på grunn av bråk med lagkamerat Leroy Sané etter forrige ukes Champions League-kvartfinale mot Real Madrid i den spanske hovedstaden. Mané (bildet) slo til Sané, blod begynte å renne og går nå en veldig usikker framtid i møte med det tyske mesterlaget. Det har gått rykter om at Mané har savnet Merseyside og at Liverpool ville prøve å få senegaleseren tilbake, men i en situasjon der laget skal fornye og forunge laget er det kanskje et steg tilbake å kjøpe 31-åringen tilbake til Anfield. Han skal ikke være i planene til manager Klopp.

PS! Mané kom inn for Bayern München i returkampen mot Manchester City onsdag kveld og er altså ikke lenger suspendert.

En som IKKE kommer er Jude Bellingham (19) fra Borussia Dortmund, som Liverpool har trukket seg ut av kampen om. Han forlater nok Bundesliga for rundt 150 millioner pund, men det blir ikke Liverpool som blir hans neste arbeidsgiver. Det er ingen tvil om at Liverpool kunne trengt det engelske supertalentet, men Liverpool-eierne ønsker nok ikke å bruke så mye på én spiller i en situasjon der de må ha inn fire-fem spillere som kan forsterke førstelaget.

Viktige kamper

Storseieren over Leeds United sist mandag tyder på et lag i form. Det må de være skal de være utfordrere til plasser som gir spill i Europa kommende sesong.

Kommende lørdag kommer Nottingham Forest på besøk, et lag som sliter veldig i Premier League, men der de røde har litt å hevne. Skogvokterne slo Liverpool i det omvendte oppgjøret, en veldig svak kamp av Liverpool.

Så kommer kampene på rekke og rad;

West Ham (B) onsdag 26. april.

Tottenham Hotspur (H) søndag 30. april.

Fulham (H) onsdag 3. mai.

Brentford (H) lørdag 6. mai.

Leicester City (B) mandag 15. mai.

Aston Villa (H) lørdag 20. mai.

Southampton (B) søndag 28. mai.

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds