Liverpool-spillerne har vist god disiplin under Klopp

Jürgen Klopp har skapt et topp Premier League på de fem årene han har hatt det sportslige ansvaret på Anfield.

  1. oktober 2015 tok han over tømmene for The Reds, etter Brendan Rodgers. På denne tiden har tyskeren skapt et topplag, der han har hatt sine mange bataljer med en trenerkapasitet som han også konkurrerte med i Tyskland (Borussia Dortmund mot Bayern München), nemlig Pep Guardiola.

Andreplass

Dersom man summerer poengfangsten til toppklubbene i Premier League siden denne datoene, så blir tabellen slik;

  1. Manchester City 505
  2. Liverpool 479
  3. Chelsea 426
  4. Tottenham Hotspur 424
  5. Manchester United 420
  6. Arsenal 380

Anfield har blitt utvidet med en større Anfield Road End og klubben har bygd et nytt treningsanlegg i Kirkby. Sportslig har det gått bra både i England og utenlands og selv om koronapandemien har gjort at eierne har holdt litt igjen på transfermarkedet, så er de nå i gang med å forlenge kontraktene til alle klubbens stjernespillere.

Disiplin

Jürgen Klopp har ikke bare fått det sportslige på plass på Anfield. Også disiplinen har han holdt på et bra nivå, med få gule og røde kort i forhold til konkurrentene. Dette viser at fotballen nok har endret seg noe siden Liverpool hadde Steve McMahon, Manchester United hadde Roy Keane, Arsenal hadde Patrick Vieira og Leeds United og senere Blackburn Rovers hadde David Batty. Det het at alle lagene måtte ha en “Hard Man” på midten som tok for seg og gjerne fikk ett rødkort eller fem i løpet av sesongen.

En tabell som Klopps Liverpool har ledet i alle de seks årene som Klopp har vært manager, er disiplinær-tabellen. Hver av sesongene Klopp har vært manager, har de vunnet denne tabellen som viser oversikten over antallet gule og røde kort lagenes spillere har fått i løpet av sesongen, melder nettsiden Reddit.

Kort-listen

Liverpool endte foran Swansea både i 2016/17 (54 gule, ingen røde) og 2017/18 (44 gule, ett rødt og en gang to gule/rødt), mens Manchester City i 2018/19 (LFC hadde 35 gule og to ganger to gule/rødt) og Leicester City i 2019/20 (LFC hadde 38 gule, en rødt og en to gule/rødt) var nest best i de to sesongene deretter. Burnley kom på andreplass i 2020/21-sesongen (LFC hadde 40 gule, ingen røde). Liverpool og Leicester City var da de eneste lagene som unngikk marsjordre i noen av de 38 ligakampene.

Så langt denne sesongen ligger Liverpool på tredjeplass (bak West Ham United og Crystal Palace), med ni gule kort og ingen røde på de første sju kampene.

Røde kort

Rødt kort så langt har følgende spillere i Premier League fått; Ayoze Perez (Leicester City), Shandon Baptiste (Brentford), Reece james (Chelsea), Granit Xhaka (Arsenal), Pascal Strujik (Leeds United), Japhet Tanganga (Tottenham Hotspur), Michal Antonio (West Ham United) og James Ward-Prowse (Southampton).

175 spillere har fått gule kort, mest har Oliver Skipp (Tottenham Hotspur) og Emmanuel Dennis (Watford) med fire hver.

To spillere

Kun to Liverpool-spillerne har fått direkte rødt kort i løpet av Klopps regjeringstid på Anfield. Sadio Mané ble utvist i 5-0-tapet mot Manchester City i 2017/18-sesongen, noe som både Klopp og Guardiola var enige om ikke burde ha vært et rødkort. Alisson Becker ble sendt av banen i 2-1-seieren over Brighton & Hove Albion i 2020/21-sesongen, denne gangen korrekt etter å ha tatt ballen i hendene utenfor 16-meteren. To spillere er blitt utviste som en følge av to gule kort; James Milner (mot Crystal Palace) og Jordan Henderson (mot Watford) i 2018/19-sesongen.

Jürgen Klopp har sagt at han ikke vil forlenge kontraktene sin utover 2024 og at han da kommer til å ta seg et friår Om det blir sånn, gjenstår å se, men Klopp pleier å gjøre det han har bestemt seg for.

Ikke mer enn æren

Nå oppnår man lite annet enn æren ved å lede disse disiplinær-tabellene. UEFA hadde en ordning der de tre beste på en Fair Play-tabell sikret plass i den første kvalifiseringsrunden i Europa League. Denne ordningen ble tatt bort på slutten av 2014/15-sesongen.

Men Liverpool er den første klubben i Premier Leagues historie til å lede disiplinær-tabellen i fem sesonger på rad. Den tidligere rekorden var to.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds