Liverpool tok seg til cupfinale – noen mener de jukset

Liverpool skal ha koronatestet spillerne unødvendig i et laboratorium før den første cup-semifinalen mot Arsenal ble utsatt, i følge The Athletic.

Torsdag tok Arsenal imot Liverpool på Emirates Stadium i den andre semifinale-kampen av ligacupen.

Kampen endte med 2-0 seier til Merseyside-klubben etter to flotte scoringer av Diogo Jota. 2-0 ble også sammenlagt-resultatet av de to oppgjørene etter at den første kampen på Anfield endte målløst.

Arsenal vs Liverpool live score and result updates: Carabao Cup latest as Jota scores double

Det første oppgjøret mellom klubbene skulle i utgangspunktet spilles 6. januar, men et “mistenkt” koronautbrudd i Liverpool-leiren gjorde at EFL bestemte å utsette kampen.

Liverpool-manager Jurgen Klopp avslørte senere i et intervju at klubben hadde registrert en rekke “falsk-positive” Covid-19-tester.

Ifølge EFL hadde Liverpool blitt påvirket av så mange som 40 Covid-19 tilfeller blant trenere og spillere. Disse spillerne var ikke i aksjon da Liverpool møtte Shrewsbury i FA-cupen. Klopp uttalte senere at disse spillerne var “utilgjengelige” til å spille kampen.

Klopps ord kom som en overraskelse for mange i fotballen. inkludert autoritetene, som regnet med at spillerne var tilgjengelige for oppgjøret.

Kilder på innsiden av klubben hevder at Klopp utelot spillerne for fitness-årsaker, skriver The Athletic.

The club made the decision to shut their training ground on January 5 (Photo: Getty Images)

– The Athletic avslører interessante detaljer om koronasituasjonen i Liverpool

I løpet av de siste ti dagene, har The Athletic forstått følgende:

  1. Etter en runde med negative koronatester, sendte Liverpool spillerne sine for å ta PCR-tester for sikkerhetsskyld, ved BioGrad diagnostics.
  2. Liverpool sendte en forespørsel om å utsette kampen før de visste resultater av den nye testingen.
  3. Liverpool ville ha en ny runde med testing fordi de fryktet et nytt koronautbrudd i klubben, men det gikk langt over hva som krevdes for å spille kampen.
  4. 13 spillere returnerte så positive tester.
  5. Da de feilaktige testresultatene ble kvittert, var det ingen i klubben som klargjorde dette i offentlighet.
  6. Noen Liverpool-spillere var misfornøyde og frustrerte over at de ikke kunne spille to kamper og at de ble tvunget til å isoleres vekk fra familien, vitende om at de ikke hadde Covid-19.

Mikel Arteta og Arsenal ville foretrukket å spille kampen til originalt planlagt tidspunkt hvor nord-London-klubben hadde en god rekke spillere fra førstelaget tilgjengelig.

Det samme kunne ikke sies for Jurgen Klopps tropp, som på dette tidspunket manglet nøkkelspillere grunnet Covid og skader.

– Supporterne reagerer 

En rekke supportere har uttalt sin mening på sosiale medier og delt sin misnøye med situasjonen.

“Liverpool jukset med systemet og ingen vil holde dem ansvarlige.”

“The Athletic avslørte at Liverpool returnerte negative koronatester, men bestilte nye som ikke var nødvendig. De endte opp positive så kampen mot Arsenal ble suspendert, selvom testene var feilaktige, men dette ble ikke delt offentlig.”

“Liverpool er juksemakere. Så enkelt er det.”

Liverpool møter Chelsea i ligacupfinalen som spilles på Wembley Stadium den 27. februar.

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds