Liverpool ute av ligacupen, nå venter tøff juleuke

Den engelske toppfotballen ruller igjen og før julen ringes inn har fjerderundekampene i ligacupen (EFL) blitt spilt. Toppkampen var uten tvil torsdagens batalje på Etihad mellom Manchester City og Liverpool. Hjemmelaget tok kommandoen og selv om Liverpool greide å slå tilbake to ganger og hadde brukbare sjanser til å score flere, så var det fortjent at de lyseblå vant.

Feil bakover

Liverpools forsvar gjorde for mange feil bakover på banen og Manchester City med De Bruyne, Rodri og Gundogan tok tidlig kontroll over midten mot Liverpools Bajcetic, Thiago og Elliott. Manchester City er dermed videre til ligacupens kvartfinale.

Nå venter en tøff juleuke med Premier League-kamper. Liverpools tropp preges av sykdom og skader. Roberto Firmino fikk en skade på baksiden av leggen før City-kampen og var uaktuell. Under kampen måtte James Milner, som gjorde en svært svak kamp på høyrebacken, forlate banen med det som så ut som en hamstringskade.

I tillegg er Diogo Jota og Luis Diaz langtidsskadet og ute i lang tid.

Slagkraftig

Mot Aston Villa på Villa Park andre juledag er det imidlertid et godt lag som reiser til Birmingham for å hente tre poeng. Forsvaret manglet en dirigent torsdag og får det når Virgil van Dijk er tilbake. Jürgen Klopp er ikke helt sikker på om Alisson Becker er klar etter VM-pausen, men sannsynligheten for det er vel ganske stor. Trent Alexander-Arnold er klar for å spille høyreback igjen og sannsynligvis så vil både Fabinho og Jordan Henderson (kom inn på Etihad) få startplass.

VM-sølvvinner Ibrahima Konaté er nok også uaktuell til Aston Villa-kampen, men kan kanskje bli klar til hjemmekampen mot Leicester City fredag 30. desember eller mot Brentford i London 2. januar. Joël Matip er kanskje nærmest til å bli van Dijks kollega som midtstopper mot Aston Villa, men Nathaniel Phillips sendte også en brukbar søknad til dette ved å gjøre et brukbart innhopp mot Manchester City.

På angrepsplass startet Mohamed Salah, Darwin Nunez og Fabio Carvalho og det kan bli trioen også på Villa Park andre juledag. To av dem scoret målene mot City, Salah og Carvalho, mens tredjemann var aktiv og nære scoring ved et par anledninger.

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds