Liverpool v Cardiff : Tre enkle poeng til Klopp & co??

Lørdag Kl 16.00 norsk tid, tar de røde fra Mersyside imot Neil Warnock sine gutter. Dette er en kamp Liverpool må vinne, og Cardiff er nok fornøyde med ett lite poeng.

Liverpool er ubeseiret i årets Premier League sesong. De innehar foreløpig en andreplass, pà poeng med serieleder Manchester City.
Årets Liverpool-utgave har gjennomgått en aldri så liten defensiv renessanse. De har sluppet inn utrolige tre mål på de første ni kampene. Det gjør at de –sammen med city– er mest gjerrige laget i ligaen.

Mye av nøkkelen er selvsagt den hollandske kjempen, Virgil van Djik. Men vi skal heller ikke glemme ungguttene, Trent Arnold og Joe Gomez. Den eneste innvendingen man kan ha mot dette laget, er at de ikke har gnistret offensivt.

Med «bare» 16 mål i nettet, er de hele 10 mål bak rivalen, Manchester City. Personlig tror jeg dette løsner når de nå går inn et mye enklere program. Da de over de neste kampene skal møte nevnte Cardiff og det porøse forsvaret til Fulham. Det er ikke meldt om noen nye skader til denne kampen. Manè har fått orden på hånden, og spilte i midtuken mot den røde stjerne. Cardiff har ikke sett særlig imponerende ut.

Fem poeng på ni kamper, gjør at The bluebirds så vidt holder hodet over vann. Før sesongen trodde mange at Cardiff skulle være et ekkelt lag å møte. Denne vage forhåpningen har ikke blitt til noe realitet. Med hele 19 mål innsluppet er det bare stakkars Fulham som har sluppet inn flere. Når sant skal sier så lyver dette tallet litt, da Cardiff ifølge mine statistikker har en xGA på 14.63.

Til denne kampen mangler de suspenderte Joe Ralls. I mine øyne er han Cardiff sin beste spiller, så hans fravær kommer til å merkes. Denne kampen lukter overkjøring lang vei. Salah har kommet i gang. Manè er tilbake fra skade. Tipper denne kampen blir en god mulighet for Klopp sin angrepsrekke å spille på seg litt selvtillit. Kampbildet blir nok mest sannsynlig at Cardiff legger seg bak for å prøve å kontre. Min spådom: 3-0.

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds