Liverpool vil sannsynligvis handle i januar

Det nærmer seg Verdensmesterskapet i fotball og en drøy måneds pause fra Premier League. Imens holder klubbene på å forberede seg til fortsettelsen på ligaspillet andre juledag og ikke minst mot et overgangsvindu som kan bli veldig viktig for flere av klubbene.

Tynn midtbane

Det er spesielt på midtbanen at Liverpool har de største utfordringene og mangler mest kvalitet.

Januarvinduet har tradisjonelt sett vist seg som et vanskelig overgangsvindu, der spillerne som klubbene ønsker seg, ikke er tilgjengelige. Liverpool-manager Jürgen Klopp har sagt at han ikke ønsker å kjøpe spillere bare for å kjøpe. Spillerne må både passe inn i troppen og i systemet Liverpool spiller.

Det er sagt og skrevet mye om midtbanespilleren Jude Bellingham og Liverpool følger den tidligere Birmingham-spillerens situasjon i Borussia Dortmund. Men Merseyside-klubben er bare en av storklubbene som kunne tenkt seg han til sommeren. Stortalentet fyller ikke 20 år før 29. juni 2023 og er i den engelske VM-troppen som nå forbereder seg til mesterskapet. Dortmund ønsker nok ikke å selge han før tidligst til sommeren.

To inn i januar?

Liverpool har imidlertid hastverk med å få inn kvalitet i en noe tynnslitt tropp, som man spesielt merker når skadene oppstår. RB Leipzig sin østerrikske midtbanespiller Konrad Laimer (25) er en av spillerne som Liverpool har i kikkerten, dersom man skal tro ryktene. Laimer var på vei til Bayern München i siste overgangsvindu, men den overgangen gikk i vasken. Han er uten kontrakt til sommeren og sannsynligvis vil Leipzig kunne være interessert i et salg allerede i januar. Laimer har sin fortid i RB Salzburg, før han gikk over til Red Bull-kollegaen i Bundesliga. Dette er en klubbfortid som ikke er helt ukjent for Liverpool.

En annen spiller som er nevnt, er midtbanespilleren Ruben Neves fra Wolverhampton Wanderers. Portugisiske Neves (25) har spilt godt i flere sesonger for Ulvene og kan være en spiller som Klopp kan tenke seg å handle inn allerede i januar. Siste spiller som kom fra Wolves, var Diogo Jota, noe som ble suksess fra første stund.

Utgående kontrakter

De kommende overgangsvinduene må nok også brukes til å kvitte seg med noen av spillere som er på utgående kontrakter. Spillere som Alex Oxlade-Chamberlain, Naby Keita, Adrián og James Milner (bildet) er på utgående kontrakter og kan alle være inne i sin siste sesong i helrød drakt. Arthur Melos lån fra Juventus går også ut til sommeren og det er lite sannsynlig at den blir forventet. Brasilianeren ble langtidsskadet uten at han fikk debutert for klubben og det er ennå lenge til han er tilgjengelig.

De gjentakende skadene til Ox og Keita gjør nok også at de kan være på vei ut av klubben i januar eller til sommeren.

36-årige Milner er anvendelig og får fortsatt en del spilletid når sentrale spillere i forsvar og på midtbanen er ute med skader. Han er fortsatt godt trent og selv om han i perioder har vist at han sliter noe på dette nivået, så kan det hende at Klopp beholder han i en sesong til. Det er også snakket om at han etter karriereslutt kan få en plass i Liverpools trenerstab. Milner er inne i sin åttende (!) sesong for Liverpool etter at han kom gratis fra Manchester City sommeren 2015 (etter at City hadde vunnet Premer League-gull).

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds