Liverpool viste styrke da de slo Newcastle på overtid, nå venter en ny stor utfordring

Liverpool viste stor styrke da de sendte Newcastle United hjem med tap et par minutter over overtiden på Anfield onsdag kveld. Lørdag formiddag venter en ny stor utfordring på de helrøde.

Da er det de lokale erkerivalene på andre siden av Stanley Park som er motstandere. Kampen går på Goodison Park og igjen kan man forvente fullt trykk.

Dette er oppgjør som har en tendens til å leve sine egne liv, enten det er snakk om utfall og hva som hender underveis. Liverpool har vunnet de to siste med 2-0 /(Anfield) og 4-1 (Goodison). I 2021/22 vant Everton 2-0 på Anfield og i de to byderbyene før det ble det uavgjort.

Ikke uforandret lag

Det er i skrivende stund noen timer igjen av Deadline Day. Liverpool har store utfordringer på midtbanen og har lånt brasilianske Arthur Melo fra Juventus. Det kan hende han kommer direkte inn på Liverpools midtbane i kampen mot Everton. Jordan Henderson kjente på en skade i hamstringen mot Newcastle United og kan i ytterste konsekvens bli ute i så lenge som fem kamper.

I de tre foregående kampene, mot Manchester United, Bournemouth og Newcastle United så har manager Jürgen Klopp spilt med den samme elleveren. Med Hendersons skade, skjer ikke dette denne gangen. I tillegg er Darwin Nunez (bildet) tilgjengelig etter å ha stått over de tre siste ligakampene etter rødkortet han pådro seg mot Crystal Palace. Den nyinnkjøpte superspissen vil nok få startplass i angrepet lørdag.

Siden han ble utvist så tidlig i sesongen, så har ikke Liverpool-supporterne få se hva colombianeren er god for ennå. Forhåpentligvis får han en kickstart på karrieren i rødt nå og kan følge opp sin ene nettkjenning i ligapremieren og debuten mot Fulham med flere.

Keeper og forsvar

Dermed vil det bli ganske uforandret bakover på banen hos de røde, med Alisson Becker som keeper og Trent Alexander-Arnold, Joe Gomez, Virgil van Dijk og Andy Robertson som de fire forsvarsspillerne.

Midtbane

Midtbanekonstellasjonen er ikke opplagt. Fabinho og Harvey Elliott kommer nok til å spille og kanskje får matchvinner mot Newcastle United, Fabio Carvalho, startplass for første gang. Ungguttene Carvalho og Elliott var On Fire på Anfield onsdag og de kan få sentrale roller igjen lørdag.

Sannsynligvis vil nykommer Arthur Melo starte sin Liverpool-karriere på benken. Et Merseyside-derby er kanskje ikke det første du skal gjøre veldig kort tid før du har kommet til en klubb.

Angrepet

Angrepsrekken bør nok skremme vettet av et Everton-lag som spilte godt mot Leeds United på Elland Road sist tirsdag. Luis Diaz, Mohamed Salah og Darwin Nunez kan bli angrepstrioen, med en Roberto Firmino i form som en god outsider.

 

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds