Klopp spisser laget foran avslutningen på preseason

Totalt seks spillere har reist hjem fra Liverpools treningsleir, som inntil nylig har vært i Østerrike, men som nå er forflyttet til franske Evian, der Liverpool og manager Jurgen Klopp tidligere har oppholdt seg, trent og spilt kamper med suksess.

Unge drar og blir

For den unge keeperen Harvey Davies, forsvarsspillerne Conor Bradley og Billy Koumetio, midtbanespillerne Jake Cain og Tyler Morton og det polske angrepstalentet Mateusz Musialowski har førstelagets treningsleir denne sommeren vært en god erfaring i forkant av U23-lagets sesong. De fortsetter sine forberedelser til sesongen på treningsanlegget i Kirkby.

Det mangler ifølge journalist Ian Doyle i Liverpool Echo ikke på ungt talent som fortsatt er på førstelagets treningssamling i Evian; Owen Beck, Marcelo Pitaluga, Ben Woodburn, Leighton Clarkson, Kaide Gordon (som har imponert i de kampene han har kommet innpå) er alle med på del to i oppkjøringen. Disse er også ventet som sentrale spillere på U-lagene denne sesongen, kanskje bortsett fra Woodburn, som Liverpool er villige til å selge.

Foreløpig er det bare midtstopper Ibrahima Konate som er ny i Liverpool-garderoben. Med en knapp måned igjen av overgangsvinduet, er det ventet at flere spillere vil komme både ut og inn. Xherdan Shaqiri, Divock Origi og Neco Williams er alle spillere som kan bli solgt for å skaffe pund nok for å by på ett av klubbens transfermål for sommeren.

Siste treningskamper

Liverpool spiller to 60 minutters kamper mot italienske Bologna i Evian kommende torsdag, før de så reiser hjem til Merseyside. Spanske/baskiske Athletic Bilbao venter i sesongens første hjemmekamp på Anfield søndag ettermiddag. Allerede dagen etter venter en ny La Liga-motstander, nemlig Osasuna, også det på Anfield.

Det er ventet at manager Jürgen Klopp i disse kampene vil mønstre lag som er noe nærmere det laget som vil utgjøre stammen på begynnelsen av Premier League-sesongen.

Det er usikkert om midtstopperkjempen Virgil van Dijk blir risikert til 90 minutters kamper så kort tid etter den alvorlige kneskaden. Sannsynligvis er det Joël Matip og den nye midtstopperen Ibrahima Konate som vil utgjøre midtstopperduoen fra start av.

Sesongstart

Liverpool starter sesongen med kveldskamp lørdag 14. august, borte mot nykommerne Norwich City. Første hjemmekamp er tidligkampen mot Burnley lørdag 21. august. I den grad man kan si at noen Premier League-kamper er enkle, så virker de to kampene som overkommelige. Så kommer hjemmekamp mot Chelsea 28. august, før landslagspausen i månedsskiftet august/september.

Liverpool nevnes blant gullfavorittene, sammen med Manchester City, Manchester United og Chelsea.

Premier League Norge forventer at de røde står på toppen av tabellen når alle lagene har spilt 38 ligakamper.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds