Liverpools ti beste under Klopp

Liverpool-nettstedet This Is Anfield har kåret Liverpools ti beste spillere under manager Jürgen Klopp. Fredag var det seks år siden den karismatiske tyskeren overtok The Reds.

Resten er historie. Liverpool manglet en Premier League-tittel – og fikk den i 2019/20. I tillegg har klubben en seier i Champions League og en tapt finale.

Liverpool manglet mye på å bli et mesterlag. Jürgen Klopp har sakte, men sikkert bygd sitt mesterlag. Her er de ti beste, uten at det er så mange innsigelser fra undertegnede. James Milner e muligens nummer elleve og Coutinho kunne ha vært der, dersom han hadde litt i Liverpool og ikke dro til Barcelona.

10. Andy Robertson (27). Skotten kom fra Hull i 2017. Mange stusset nok, men Klopp visste hva han gjorde. Fikk tittelen verdens beste venstreback i gullsesongen. Kaptein på det skotske landslaget. Kontrakt til 2026.

9.Gini Wijnaldum (30). Nederlenderen kom fra Newcastle i 2016. Gjorde en meget god jobb på midten i sine fem år for klubben, før han forlot de røde før denne sesongen, til fordel for PSG. Har kommet med en del kritikk av Anfield-klubben etterpå, noe som ikke er så populært.

8. Jordan Henderson (31). Kom til Liverpool fra Sunderland i 2011. Har tatt arven fra forhenværende Captain Fantastic, Steven Gerrard, i Liverpool og utvikler seg stadig på Liverpools midtbane.

7. Fabinho (27). Blir 28 23. oktober. Kom til Liverpool fra Monaco i 2018. Knalltøff brasiliansk midtbanespiller som har utviklet seg til en verdensklassespiller med 6 på ryggen. Vikarierte en del på midtstopperplass i fjor og gjorde det godt, men er enda bedre i en defensiv midtbanerolle.

6. Trent Alexander-Arnold (23). For en start han fikk på sin karriere. Scouseren gjorde det knallgodt på høyreback-plass helt fra debuten i 2016. Kom ikke med på det engelske landslaget i siste EM, men det er ikke hans skyld.

5. Roberto Firmino Barbosa de Oliveira (30). Nettopp fylt 30. Brasiliansk landslagsspiller. Kom fra Hoffenheim i 2015. Er ofte den første spilleren som Klopp setter opp på sine lag. Regissør for mye av det offensive spillet for Liverpool og det merkes de gangene han er borte. Litt skadeplaget den siste tiden.

4. Alisson Ramses Becker (29). Var den siste brikken Klopp manglet i puslespillet sitt for å vinne Premier League og Champions League. Liverpool-supporterne skrek etter en verdensklassekeeper og fikk det da han kom fra Roma i 2018.

3. Sadio Mane (29). Kom fra Southampton i 2016. Har spilt stårlende i angrepet og scoret mange viktige mål. Fysisk sterk, rask og smidig. Det er det Liverpool får av senegaleseren. Har scoret 102 mål på 227 kamper, en sterk statistikk for en ving.

2. Virgil van Dijk (30). Kom fra Southampton i 2018. Enda en av de brikkene som bare falt på plass i kampen for å bringe ligagullet i premieskapet på Anfield. Har blitt en stor helt og er et monster i forsvar. Noe man merket da han var borte nesten hele fjorårssesongen etter å ha blitt taklet av Everton-keeper Pickford.

1. Mohamed Salah (29). Hvem ellers? Egypteren imponerer stadig i angrepet og passerte nylig 100 Premier League-mål for de røde. Kom fra AS Roma i 2017. Det meste av superlativene er brukt om denne spilleren. Han scorer på alt, setter seg opp selv eller blir satt opp av sine gode lagkamerater.

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds