Liverpools treningsleir nærmer seg – 24 dager til første kamp

Parallelt med at fotball-VM fortsetter i Qatar, begynner Premier League-lagene å røre på seg og forberede seg til andre del av sesongen 2022/23. Flere av lagene drar på treningsleir ikke langt fra der VM-kampene går. Liverpool er en av disse I begynnelsen av desember reiser Liverpools spillere som ikke spiller VM på en treningsleir til Dubai.

Status

Naturlig nok er det spillere som ikke blir å se på denne treningsleiren. Alisson Becker og Fabinho er allerede videre til åttendedelsfinalen. Det samme er Jordan Henderson og Trent Alexander-Arnolds England og Ibrahima Konatés Frankrike. Tirsdag ettermiddag møter Virgil van Dijks Nederland den allerede utslåtte vertsnasjonen Qatar og er videre hvis de tar minst ett poeng. Dagen i dag er den første VM-runden der lagene spiller sin tredje og siste gruppespillkamp.

Slik det ser ut nå, så ser det mørkest ut for Darwin Nunez og Uruguay. De er sist med ett poeng og møter Ghana fredag og må vinne, samtidig som Sør-Korea ikke må vinne mot Portugal, som allerede er klare for utslagsrunden. Nunez kan dermed rekke deler av treningsleiren, dersom da ikke manager Jürgen Klopp ikke gir han noen dager fri etter det som altså ser ut til å bli landslagets siste kamp i mesterskapet.

Pausen kan også brukes til å få skadeforfulgte spillere som Luis Diaz, Diogo Jota og Naby Keita på beina. Og når nyttårsrakettene skytes opp, så åpner også overgangsvinduet. Da må tiden være inne for å skape mer kvalitet og en større bredde i Liverpool-troppen.

Travel desember

Under treningsleiren i Dubai skal de møte Lyon søndag 11. desember og AC Milan fredag 16. desember. Liverpool begynner andre del av sesongen allerede 22. desember, da de reiser til Etihad for fjerderundekamp i ligacupen mot Manchester City.

Sannsynligvis går den uten VM-spillere som kommer langt i mesterskapet. Dermed vil vi tro at Caoimhin Kelleher vokter buret mot Manchester City. Calvin Ramsey spiller høyreback, Joel Matip og Nathaniel Williams (eller Joe Gomez) blir midtstoppere, mens Andy Robertson (eller Kostas Tsimikas) spiller venstreback. Å møte Manchester City betyr at man nok må ha bra kvalitet framover på banen. Det kan bli Curtis Jones, Harvey Elliott og Thiago Alcantara på midtbanen, med James Milner, Alex Oxlade-Chamberlain og Stefan Bajcetic som noen alternativer. I angrepet kan det bli Roberto Firmino, Fabio Carvalho og Mohamed Salah, med Darwin Nunez som et alternativ, dersom han er klar etter VM-spill i Qatar.

Tøft program

Og etter at ligacupkampen er over og julekalkunen spist, så venter Aston Villa borte mandag 26. desember (18:30), Leicester City hjemme fredag 30. desember (21) og Brentford borte mandag 2. januar (18:30) i Premier League, før Wolverhampton Wanderers kommer til Anfield for tredjerundekamp i FA-cupen helgen 6-9. januar.

 

 

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds