Lukaku skjøt Chelsea til seier mot Arsenal

Rekordsigneringen Romelu Lukaku scoret mål og hadde en fenomenal oppvisning i sin andre Chelsea-debut. Arsenal ble slått 2-0 på Emirates på Super Sunday.

Nesten 10 år etter sin første debut, fikk mannen som kostet Chelsea en drøy milliard kroner hyll på bylla. 15 minutter var spilt da storscoreren fikk “tappe” inn sin første scoring. Belgieren løsrev seg fra alt og alle da Reece James slo inn hardt langs bakken.

James doblet ledelsen for Chelsea med en klinisk avslutning fra høyresiden etter 35 minutter. Arkitekten var Lukaku, som spilte ballen videre til Mason Mount. Mount øynet en mulighet da Reece James fikk et hav av rom på Arsenals venstre side. Høyrebacken svarte med å klinke til på halvspretten.

James kom i fokus igjen da vertene i Arsenal presset høyt etter første omgang. Det spørs om ikke Arsenal skulle hatt straffe da Bukayo Saka ble hektet av i boksen til Chelsea. Paul Tierney valgte å vinke spillet videre, noe som åpenbart frustrerte og fyret opp hjemmefansen.

En strålende refleksredning av Bernd Leno til tverrliggeren og ut, hindret Lukaku i å få sin andre scoring for kvelden. Belgieren hadde en strålende prestasjon på Emirates. Gary Neville fra Sky Sports beskrev forestillingen som en “komplett midtspiss verdig”.

Thomas Tuchel og Chelsea vartet opp med strålende spill og seilet i land en komfortabel seier. Dermed befester de sin posisjon som ligaleder, med like mange mål som Liverpool (+5).

Mikel Arteta har nok å tenke på til neste serierunde. Etter tendenser og korte glimt med vakker fotball, ville det seg ikke for hjemmelaget. Neste uke venter mester Manchester City på Etihad. To tap av to mulige sender Arsenal på en foreløpig 19. plass.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds

%d