Magikeren Roberto Firmino på sitt beste la grunnlaget for et Liverpool som slo tilbake

Og plutselig var Liverpool tilbake der de hører hjemme, som tittelutfordrere.

Det skulle ikke mer til.

Etter svake forestillinger og uavgjorte kamper mot Fulham og Crystal Palace og et fortjent tap mot Manchester United, så var Liverpool tilbake på sitt beste.

Festfotball

Like rammet av skader, som laget har vært så langt i sesongen, så beholdt manager Jürgen Klopp laget som tapte på Old Trafford for mindre enn en uke igjen.

Alisson, Alexander-Arnold, Gomez, van Dijk, Robertson, Henderson, Fabinho, Elliott, Salah, Firmino og Diaz leverte under pari mot Manchester United. De samme elleve leverte verdensklasse hjemme mot Bournemouth lørdag ettermiddag.

9-0 etter mål av Diaz (3. og 85. minutt), Elliott (6), Alexander-Arnold (28), Firmino (31 og 62), van Dijk (45), selvmål av Mepham (47) og Carvalho (80). Ni mål etter 90 minutter med festfotball og det utrolige er at Mohamed Salah ikke kom på scoringslista. Egypteren hadde sine sjanser, et par av dem store, men det siste ekstra vil seg liksom ikke for Mo for øyeblikket.

Firmino

Liverpool leverte festfotball ut av en annen verden foran sine egne tilhengere. Fremst av dem alle var Roberto Firmino. Han var kampens store spillere med to mål og tre målgivende. Det gnistret av brasilianeren i denne kampen og alle fikk se hvilken fantastisk spiller han er, med et blikk og en touch som få andre. Dette var kampen han og Liverpool beviste hvilken fantastisk fotballspiller han er og hvilket fantastisk lag de røde er, når de får det til å gli. Og det gjorde det til gagns i dag.

Firmino spilte til toppkarakteren 10 på Liverpools norske supporterklubb sin spillerbørs. Det var rett og slett ingenting å trekke for det Firmino utførte i dag, inntil han ble erstattet av James Milner etter 70 minutter.

Bournemouth er nyopprykket og er tippet å gå tilbake til Championship igjen raskest mulig. På Anfield lørdag så de ut som saltstøtter. De ble spilt trill rundt i samfulle 90 minutter.

Skadesituasjonen

Men selv om Liverpool vant sesongens første ligakamp på fjerde forsøk, så er det fortsatt en alvorlig situasjon og en tropp som sårt trenger forsterking(er). Skadene på Kelleher, Ramsay, Konaté, Matip, Thiago Alcântara, Keita, Oxlade-Chamberlain, Jones, Jota og Gordon og en Darwin Nunez som sonet sin andre kamp etter rødkortet mot Crystal Palace, bekymrer.

Spesielt på midtbanen trengs det forsterkninger og ryktene om et bud på Barcelonas nederlandske midtbanemann, Frenkie de Jong, tas i mot med anerkjennende nikk i Liverpool. Så får vi se, overgangsvinduet stenger torsdag 1. september.

Hektiske uker

Liverpool er nå på en åttendeplass, sju poeng bak ledende Arsenal og fem bak sine argeste konkurrenter om ligatittelen, Manchester City.

Kommende onsdag kommer Newcastle United på besøk til Anfield, før Everton venter på bortebane i tidligkampen 13:30 lørdag 3. september. I Merseyside-derbyet vil superspiss Darwin Nunez være med igjen. Onsdagen etter begynner Champions League-gruppespillet, med møte med italienske Napoli i Italia. De andre lagene i Liverpools gruppe er nederlandske Ajax og skotske Rangers.

Denne uken var det også trekning i den engelske ligacupens tredje runde, der Liverpool trakk den kriserammede League One-klubben Derby County. Den kampen vil bli spilt enten 8. eller 9. november.

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds