Magnus Carlsen er topp 50 i verden – FPL

 

Topp 50 i verden

Etter sesongens ti første runder i Premier Legaue lå Magnus Carlsen blant de 1000 beste i Fantasy Premier League. Nå er nordmannen på 39.plass totalt, og blant de tre beste norske spillerne i spillet.

Fra runde 10 har Carlsen fått solide poengsummer, runde etter runde. (72, 77, 74, 69 og 54 poeng).

Før runde 13 spilte Carlsen Wildcardet sitt, og sjakk-esset har satset svært tungt på Liverpool. Nå har han både Salah og Mane på midtbanen, i tillegg til Trent Alexander Arnold i forsvar.

Haller, De Bruyne og Maddison måtte vike plass for Salah, Mane og Mousset.  I tillegg ble Robertson kastet på dør til fordel for Winston Reid. Siste byttet utelukkende for å kunne finansiere den stjernespekkede midtbanen.

Det ble en stor omrokkering på laget før runde 13. I tillegg til byttene over, ble både Aurier og Heaton erstattet av Soyuncu og Gazzaniga.

Carlsens Fantasy-lag

Magnus Carlsen er topp 50 i verden - FPL

 

LES VIDERE FRA TIDLIGERE ARTIKKEL:

Etter sesongens ti første runder i Premier Legaue lå Magnus Carlsen blant de 1000 beste i Fantasy Premier League.

Carlsens lag hadde en kjemperunde i runde 10 (72 poeng), og klatret dermed på resultatlistene etter et par dårlige runder. I tillegg topper han de fleste ligaer han deltar i.

Carlsens lag – runde 10

Magnus Carlsen er topp 50 i verden - FPL

Topp ti i Norge

Blant alle nordmenn som spiller Fantasy, var han på 9.plass etter den 10. runden. Til nå er det over 200.000 registrerte norske Fantasy-spillere. Nå har han klatret ytterligere på resultatlistene, og er tredje beste nordmann i Fantasy-spillet

Og det er ikke første gang Carlsen markerer seg i det særs populære managerspillet. Forrige sesong var sjakk-esset nummer 111 i verden drøyt halvveis. Sesongen endte imidlertid med plass like utenfor topp 20 000.

Sesongen før det igjen var Carlsen også svært høyt oppe på resultatlistene, og endte da til slutt på 2397.-plass totalt.

Populært i sjakkmiljøet

Blant sjakkfolket i Norge er flere aktive Fantasy-spillere. Jon Ludvig Hammer har tidvis gjort det sterkt i spillet. Det samme har Carlsens trener Peter Heine Nielsen.

Carlsen-manager Espen Agdestein har tidligere fortalt Aftenposten at sjakkverdensmesteren er opptatt av å gjøre det godt i managerspillet.

– Jeg vet at han holder på med dette, men jeg vet ærlig talt ikke så veldig mye om hvor mye tid han bruker på det. Det jeg vet er at han tar det nokså alvorlig, sa Agdestein i januar.

Magnus Carlsen har muligens hatt ekstra tid til å jobbe med Fantasy-laget sitt de siste ukene, ettersom han har hatt spillefri siden slutten av august. Nå er han imidlertid opptatt med å spille tidenes første offisielle VM i Fischer-sjakk, som arrangeres i Henie Onstad-senteret på Høvik utenfor Oslo.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds