Manchester City fortsatt i førersetet etter toppkampen – spenningen like stor

Toppkampen mellom Manchester City og Liverpool søndag, ble like stor, god, intens og spennende som man drømte om. Fire mål, blendende godt spill og en kamp mellom de to lagene som soleklart er verdens beste fotballag for øyeblikket. Og det samme kan vi vel også si om de to lags managere; Liverpools tyske Jürgen Klopp og Manchester Citys spanjol, Pep Guardiola.

Det skilte ett poeng mellom lagene før oppgjøret og det gjør det fremdeles. Manchester City begynte kampen best, tok en fortjent ledelse ved Kevin de Bruyne etter seks minutters spill. City kom med det ene angrepet etter det andre, men de røde holdt unna. Merseysiderne utliknet ved Diogo Jota etter tretten minutter og kampen bølget litt fram og tilbake. Gabriel Jesus fikk nettkjenning åtte minutter før pause og 2-1 til hjemmelaget ble pauseresultatet. Liverpool kom best ut av startblokkene i andre omgang, utliknet ved bursdagsbarnet Sadio Mané (30) og det var Game On igjen.

Jakten på mål

Premier Leagues toppscorer, Mohamed Salah, har hatt noen kamper uten nettkjenning og lyktes ikke med å få ballen i mål på Etihad denne gang. Men når Manchester City og Liverpool spiller, virker det som om det er 20 spillere som jakter mål i 90 minutter. Bare de to brasilianske landslagskeeperne, Alisson Becker og Ederson, står igjen og de står til gjengjeld meget godt for å forhindre mål.

Det manglet ikke på gode muligheter til begge lag, men det ble – utrolig nok – ingen flere mål mellom to lag som spilte strålende fotball, som angrep og angrep, forsvarte seg og forsvarte seg. Manchester City var nok nærmest seier i denne kampen, men måtte nøye seg med ett og to tapte poeng i ligainnspurten. En ting er sikkert; bedre reklame for Premier League er det umulig å tenke seg, der begge lagene har verdensklasse på nesten alle plasser og en bredde i stallen som er helt utrolig.

Kamp til døren

Med poengdeling i “ligafinalen” så er det fordel de blå, men ingenting som helst er helt avgjort. Manchester City har 72-20 i målforskjell (52 mål i pluss) og 54 poeng. De har 22 seire, fem uavgjorte og tre tap etter 31 kamper.

Liverpool har 79-22 i målforskjell (57 mål i pluss) og 53 poeng. De har 22 seire, sju uavgjorte og to tap etter 31 kamper.

Dermed er det sju kamper igjen av denne utrolige thrilleren.

Kampen mellom Manchester City og Liverpool var kampen ingen egentlig hadde råd til å tape, men der ingenting ville være avgjort, uansett resultat. Greit nok og selv de blå i Manchester og de røde i Liverpool kan gå på et bananskall i ligainnspurt. Men etter å ha sett 90 minutter med noen av de beste fotballspillerne i verden og med de to beste fotballagene på planeten, så kan man spørre seg; hvem i huleste skal disse to lagene tape poeng mot.

Her er innspurten i Premier League for sesongen 2021/22;

Manchester City (som kan ta sin åttende ligatittel (sjette i Premier League);

Kamp 32, onsdag 20. april (klokken 21); Brighton & Hove Albion H.

Kamp 33, lørdag 23. april (klokken 16); Watford H.

Kamp 34, lørdag 30. april (klokken 18:30); Leeds United B.

Kamp 35, søndag 8. mai (klokken 17:30); Newcastle United H.

Kamp 36, søndag 15. mai (klokken 17:30), West Ham United B. (flyttes dersom Manchester City kommer til FA-cupfinalen mot Crystal Palace eller Chelsea).

Kamp 37, søndag 22. mai (klokken 17), Aston Villa H.

Kampen mot Wolverhampton Wanderers på bortebane er det så langt ikke funnet en ny dato til. Denne og Manchester United-Chelsea er nå de to eneste utsattkampene som ikke har fått nye datoer av Premier League.

Liverpool (som kan ta sin 20. ligatittel (den andre i Premier League);

Kamp 32, tirsdag 19. april (klokken 21); Manchester United H.

Kamp 33, søndag 24. april (klokken 17:30); Everton H. (Kan bli flyttet til tirsdag dersom Liverpool får tirsdagskamp i Champions League).

Kamp 34, lørdag 30. april (klokken 13:30); Newcastle United B.

Kamp 35, lørdag 7. mai (klokken 20:45); Tottenham Hotspur H.

Kamp 36, tirsdag 10. mai (klokken 21); Aston Villa B.

Kamp 37, søndag 15. mai (klokken 17:30), Southampton B. (Blir flyttet dersom Liverpool kommer til FA-cupfinalen mot Crystal Palace eller Chelsea).

Kamp 38, søndag 22. mai (klokken 17), Wolverhampton Wanderers H.

Hvem skal disse to lagene tape poeng mot?

Igjen, kvaliteten på disse to lagene er så skyhøy, at det nesten er vanskelig å se for seg at de skal tape noen poeng i sesongavslutningen. Skjer det, vinner Manchester City Premier League for sesongen 2021/22. Men Premier League er verdens beste liga av en grunn og ingen lag skal føle seg helt trygge.

Bak de to største tittelkjemperne, blir det nemlig også spennende uker; 3. Chelsea (30 kamper – 62 poeng). 4. Tottenham Hotspur (31 kamper – 57 poeng). 5. Arsenal (30 kamper – 54 poeng). 6. West Ham United (32 kamper – 51 poeng). 7. Manchester United (31 kamper – 51 poeng). 8. Wolverhampton Wanderers (32 kamper – 49 poeng).

Og så er det en nervepirrende kamp for å unngå nedrykk; 16. Leeds United (32 kamper – 33 poeng). 17. Everton (30 kamper – 28 poeng). 18. Burnley (30 kamper – 24 poeng). 19. Watford (31 kamper – 22 poeng). 20. Norwich City (31 kamper – 21 poeng).

Alle disse vil gjøre alt som står i deres makt for å få poeng i ligaavslutningen. Så stor er fallhøyden og faren for å miste på hundrevis av millioner kroner ved et nedrykk.

Cup og Champions League

Den første tittelen for sesongen tok Liverpool (hvis vi ser bort fra Leicester Citys seier over Manchester City i Community Shield i august). Liverpool vant Carabao Cup (ligacupen) mot Chelsea i den siste søndagen i februar.

Manchester City og Liverpool er altså med og kjemper om de tre øvrige titlene som er verd å vinne for de beste lagene i verden.

Kommende lørdag (klokken 16:30) – på påskeaften – blir det en ny kamp mellom Manchester City og Liverpool i semifinalen i FA-cupen på Wembley i London. Det går ikke tog i England på påskeaften og supporterne fra begge lag hadde håpet å få kampen spilt på nøytral bane nærmere de to lagenes byer, men fikk ikke gehør fra det engelske fotballforbundet, FA. Det er satt opp noen titalls busser fra Manchester og Liverpool, uten at det bidrar i nevneverdig grad for å få de mange tusen som tar turen for å følge sine lag. Dagen etter, søndag  (klokken 17:30) møtes Crystal Palace og Chelsea. Enten Manchester City eller Liverpool spiller denne cupfinalen.

Om ikke dette er nok, så kan de to lagene også møtes i finalen i Champions League i Paris lørdag 28. mai. Onsdag 13. april )klokken 21) møtes Liverpool og Benfica (Liverpool leder 3-1 fra første kamp) og Manchester City reiser til Atletico Madrid (City leder 1-0 fra første kamp) i kvartfinaler i Champions League. De to andre kvartfinalene spilles tirsdag 12. april; Real Madrid-Chelsea (3-1 i første kamp) og Bayern München-Villareal (0-1 i første kamp). Første semifinalekamp spilles tirsdag 26. eller onsdag 27. april, med retur tirsdag 3. eller onsdag 4. mai. Manchester City møter Chelsea/Real Madrid, hvis de slår ut Atletico Madrid. Liverpool møter Villareal eller Bayern München dersom de slår ut Benfica, med hjemmekamp i første semifinalekamp.

Det er jo alt for tide å forutse noe som helst, men det er ikke til å legge skjul på at drømmefinalen er og blir Liverpool-Manchester City.

Jevnt i Championship

Er det mye penger å tape ved å rykke ned fra Premier League, er det ikke snakk om mindre penger for å rykke opp til Premier League. Championship er rekordjevn, der Fulham ser ganske sikre ut til et opprykk (83 poeng).

Siste opprykkslag- og de fire Play Off-plassene vil bli en kamp mellom følgende lag; 2. Bournemouth (73 poeng). 3. Nottingham Forest (67 poeng). 4. Huddersfield Town (66 poeng). 5. Luton Town (65 poeng). 6. Sheffield United (65 poeng). 7. Blackburn Rovers (63 poeng). 8. Middlesbrough (62 poeng). 9. Millwall (61 poeng). 10. Coventry City (59 poeng). 11. Queens Park Rangers (59 poeng).

En kamp som er utrolig viktig i tetkampen, spilles mandag kveld, nemlig Huddersfield Town mot Luton Town.

Disse lagene har fire, fem og seks kamper igjen av sesongen.

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds