Manchester City setter fortsatt standarden, skal man være med må kampene vinnes

Manchester City vant 7-0 over Leeds tirsdag og Chelsea møter Everton på hjemmebane torsdag. City benyttet tirsdagen til å gjøre et stort hopp inn på målforskjellen i kampen mot Liverpool. Storseieren førte Guardiolas City fire poeng over Liverpool. Nå har City kun to mål dårligere målforskjell enn Liverpool. Chelsea er kun ett poeng bak Liverpool.

Skal Liverpool holde følge med de to argeste tittelrivalene, så har heller ikke Liverpool råd til å slippe den høyre fotballskoen vekk fra gasspedalen. Newcastle United må rett og slett slås på Anfield sånn rundt kveldsmattid torsdag kveld.

Slitt

Manager Eddie Howe har slitt med å få på plass et slagkraftig lag for nyrike Newcastle United. Snart kommer også et transfervindu hvor stadig flere lag går ut og sier at de ikke vil selge spillere til araberne fra nord. En av spillerne som har vært linket til salg eller lån til nord, er Joe Gomez.

Så langt har de slitt med poengfangsten og ti poeng er det bare Norwich City som kan “matche”. Suffolk-laget tapte for Aston Villa tirsdag og har dårligere målforskjell enn Geordiene.

Howe sitt lag har store utfordringer foran turen til Merseyside torsdag. Federico Fernandez er ute med en lårskade og Paul Dummett har vært ute en stund.

For Liverpools del, så er Roberto Firmino tilbake i full trening, mens Curtis Jones er nær. En som sannsynligvis ikke blir klar, er Divock Origi, som forleden pådro seg en kneskade. Det unge talentet, Harvey Elliott, er noen uker unna ennå, men trener godt. Det betyr at nesten alle av Klopps beste menn er tilgjengelige for spill torsdag kveld.

Korona

Koronasmitten har igjen gjort sitt inntog hos Premier League-lagene. To kamper er utsatt siste uke; Brighton-Tottenham Hotspurog Brentford-Manchester United. Tottenham, Manchester United, Brentford, Leicester City og Norwich City har alle meldt om smittetilfeller i troppene.

Newcastle United går en tøff desember i møte. Etter bortekampen mot Liverpool, venter hjemmekamper mot Manchester City og Manchester United.

Det går også rykter onsdag om at Afrikamesterskapet i januar blir utsatt eller avlyst. Alle Liverpool-supportere – kanskje ikke de i Afrika – venter nok på spenning om en bekreftelse på dette, som eventuelt vil føre til at de røde kan benytte Mohamad Salah (bildet), Naby Keita og Sadio Mané til kampene i nyttårsperioden og januar.

Arrangørene hevder at dette er Fake News, men flere medier melder om utsettelse/avlysning av mesterskapet på grunn av den stigende koronasmitten nå. Fake News hevdes det også at Kamerun, som skal arrangere mesterskapet, har fått Joël Matip ut av pensjonisttilværelsen fra landslaget og melde seg til tjeneste. Dette hevdet manager Jürgen Klopp på sin pressekonferanse i forkant av kampen mot Newcastle United onsdag.

Spredningen av omikron-varianten av koronaviruset fører til at Liverpool og mange andre av lagene endrer reglementet for adgang til stadionene. Vaksinepass og ansiktsmaske blir nå påbudt for å se favorittlaget.

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds