Manchester United-spillerne du bør vurdere på Fantasy

Ole Gunnar Solskjær har for alvor begynt å få brikkene på plass for å kjempe om titler. Forrige sesong ble det bare nesten, med andreplass i ligaen og tap i Europa League-finalen, men med kvalitetssigneringer som Jadon Sancho senders det et tydelig signal om at United mener alvor.

Keeper og forsvar:
Fantasygudene ser ut til å være litt usikre på om det er David De Gea (5.0) eller Dean Henderson (5.0) som er førstevalg på Old Trafford. Solskjær har for øvrig vært ganske klar på at Henderson er førstevalg. Forsvarsfireren var i utgangspunktet blant de mest spikrede i ligaen: Shaw, Maguire og Wan-Bissaka er nok garantert en plass i forsvaret i år også, men Lindeløf skal jobbe hardt for å hindre Varane i å ta den andre stopperplassen. Andre forsvarsspillere er mer som backup å regne.

Midtbane: 
For halvannet år siden fikk vi en fantasy-gave i form av Bruno-Fernandes (12.0), og det er nok særdeles få fantasy-managere som ikke vurderer han i år også. Bak seg har han som regel to av Paul Pogba (7.5), Fred (5.0) og Scott McTominay (5.5), og på hver side av ham finner vi vanligvis Greenwood (7.5) og Rashford (9.5). Det blir spennende å se hvor Jadon Sancho eventuelt blir å finne i denne mixen, for ikke å snakke om “Messi” Lingard (7.0) som garantert ønsker å spille seg inn i elleveren.

Angrep:
Per nå finner vi bare 2 angrepsspillere far Manchester United, nemlig Edinson Cavani (8.5) og Anthony Martial (8.0). Sistnevnte har også vært en morsom fantasyspiller, men det er nok Cavani som fanger folk flest sin oppmerksomhet.

Se opp for: 

Bruno Fernandes (12.0) – Det føles nesten litt billig å trekke frem denne mannen i en slik analyse, men det er vel knapt nødvendig å introdusere en mann som kan skilte med 32 målpoeng foregående sesong. Han ligger også helt i toppen for xA/90, som lyder på pene 0.34. Har ofte blitt kritisert for å score for mange av målene sine på straffer, men det kan vi faktisk ikke unnskylde oss med i FPL.

Edinson Cavani (8.5) – Kommer nok ikke til å spille 90 minutter like ofte som Bruno, men viser at han fortsatt har mer enn nok av det som trengs for å levere på øverste nivå. Det er nesten umulig å se for seg at en slik naturlig målscorer ikke scorer 15+ i løpet av en sesong dersom han holder seg skadefri. Opprettholder han målsnittet fra i fjor er han fort oppe på 20-tallet, og da er prislappen til å le av.

Luke Shaw (5.5) – Et fabelaktig EM endte dessverre med finaletap for Luke Shaw, men han ankommer nok Carrington proppfull av selvtillit. Det som gjør ham langt mer interessant på fantasy enn for eksempel Wan-Bissaka er at han tar en god del cornere, og må vel sies å kunne ha en bedre innleggsfot enn sin makker på høyresiden. Jeg tror ikke vi skal forvente tosifret antall assists, men ikke bli overrasket hvis vi nærmer oss noe i den duren.

Styr unna:
– Paul Pogba (7.5) – Når man ser hvordan Paul Pogba spiller på det franske landslaget i sommer er det nesten vanskelig å forstå at det er samme spiller som vi finner i Manchester United. Det er spesielt én grunn til det, og han heter Bruno Fernandes. Med Bruno på banen får Pogba mer defensivt ansvar, og på landslaget spiller Pogba i en mye mer fremskutt posisjon. Ikke bli lurt til å tro at denne mannen skal skyte deg til suksess, i alle fall ikke levere jevne poeng over lengre perioder. Hopp gjerne på toget når han er i form, men styr unna fra sesongstart.
– Jesse Lingard (7.0) – Det er vanskelig å se for seg at en spiller som var såpass uønsket i fjor skal spille seg rett inn i elleveren, men man vil jo gjerne bli overbevist. Husk også at Lingard har rukket å bli 28 år, så han er ikke en spiller man akkurat kan stole på at skal utvikle seg til å bli en verdensklassespiller. Tror dessverre vi har sett det beste av Lingard i fantasy-øyemed, men jeg er villig til å ta feil.
– Anthony Martial (8.0) – Før Cavanis ankomst ble Martial dyrket som ren spiss, men særlig med Rashford usikker er jeg redd vi får se Martial ute på en av kantene. Det er ikke en sånn type OOP-spiller vil leter etter på fantasy, og jeg tror rett og slett at Martial også vil slite med spilletiden.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds