Mange angrepsspillere døde i 2021

Vi har sett på noen av fotballspillerne som gikk bort i fjor, flere av dem spillere som var avgjørende for at flere av oss fant de favorittlagene vi fant oss i England (og andre land).

Mange av de som gikk bort i 2021, var angrepsspillere.

Januar

Året var bare fem dager gammelt da Manchester City-legenden Colin Bell gikk bort. Den store midtbanestjernen, som også var sentral på det engelske landslaget, ble 74 år gammel.

  1. januar gikk den tidligere Lillestrøm-spilleren Luton Shelton bort. Jamaicaneren ble bare 35 år gammel.

Februar

For de som husker fotball-VM i 1978 og han som spilte i angrepsrekka for VM-arrangør- og vinner Argentina, sammen med Mario Kempes, så døde Leopoldo Luque 15. februar, 71 år gammel.

Mars

Liverpool-legenden Ian St. John gikk bort 1. mars, 82 år gammel.

19 dager etter gikk Leeds-legenden Peter Lorimer bort. Mannen med en av verdens hardeste skudd var mye av årsaken til at mange nordmenn fikk et helt spesielt forhold til Super Leeds på 1970-tallet.

For å ta en stikk innom Norge, så døde den tidligere fotballspilleren- og treneren Torkild Brakstad, bort 14. mars, 75 år gammel.

Juli

  1. juli døde den tidligere Ipswich Town og Arsenal-angriperen og den engelske landslagsspilleren, Paul Mariner, 68 år gammel.

August

En annen stor internasjonal goalgetter var tyske Gerd Müller. Bayern München-legenden var 75 år gammel da han gikk bort 15. august.

September

Drøyt en måned etter døde en av 1960-tallets store målscorere, Jimmy Greaves (bildet), som var en stor helt både i Tottenham Hotspur og Chelsea. Han døde 19. september, 81 år gammel.

Liverpool mistet en stor helt og legende 27. september, da Roger Hunt gikk bort. Han var med da England vant Verdensmesterskapet på hjemmebane i 1966.

Oktober

Tar også med at norske Olav Nilsen (mangeårig legende i Viking), døde 11. oktober, 79 år gammel.

November

  1. november døde Ray Kennedy etter mange års kamp mot Parkinson. Han fikk sykdommen som 30-åring og levde med sykdommen i 40 år. Den tidligere Arsenal- og Liverpool-legenden ble 70 år gammel.

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds